Sayfa 349/582 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399449 ... SonSon
Arama sonucu : 4650 madde; 2,785 - 2,792 arası.

Konu: ISDMR - İskenderun Demir Çelik

1. Neyse; yeterince lüzumsuz meşgul ettim sayfayı...
    Benim paylaşımlarım tamamen teknik yönlü.
    Hisse senedi adedini arttırmaya çalışanların da, verilecek temettü ile dileklerini gerçekleştirecek olanların da beklentilerine saygı duyuyor, gerçekleşmesini gönülden diliyorum..
    Bol kazanç dileklerimle.

2. Arsa nakit akışı sağlamaz...
    Şanslıysanız sattığınızda değer artışı sağlar....

3. Sevgili dostum kesinlikle lüzumsuz filan değil paylaştıkların tam tersine çok değerli. Dahası nezaketin en az fikirlerin kadar sana saygı duymamı gerektiriyor. Aslında olay biraz farklı bakış açıları farklı öncelikler meselesi. Arsa mesela değer artışı amaçlı alınan büyüme hissesine alternatif iken temettü daha ziyade ev dükkan alıp kiraya vermeye alternatif gibi. Tabiatıyla yüksek risk yüksek getiri düşük risk düşük getiri. Arsa alan parasını uzun süre unutmalı tıpkı büyüme hissesi amaçlı parayı unutmak gibi. Tekrar nezaketin ve değerli paylaşımın için teşekkür ederim devam lütfen

Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    100 bin kredi çektim (geçen günkü hadise) 2 yılda 100 bine 123 bin ödüyorum( daha ucuzuna çevirdim, biraz fazla ucuz oldu promosyonlu falan) 3344 adet Ereğli. Hadi 3300 Ereğli diyelim. Bu sene 4 tl temettü ile 13200tl geri alıyorum, 2024'de de işler berbat 2 tl alsak 6600 tl de oradan geliyor, toplam 19200 tlsini geri alıyorum ve 100 bin tl ye iki yılda 3500 tl faiz ödüyorum.

Ereğli faizin %20 sini ödüyor iki yılda
    Nerede var bu kredi bulsam da ben de çeksem valla.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

5.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Nerede var bu kredi bulsam da ben de çeksem valla.
    Günaydın yabancı bir banka sanırım belli müştrileri yapıyor ama son faiz kararından sonra biraz daha düşer mi diye de düşünüyorum ... Biraz ben de sorgulayacağım bakalım... %1.39 du şu anki...

6.  Alıntı Originally Posted by mterkan Yazıyı Oku
    Örneğin 25 TL lık isdemirde 5 TL temettü verdiğinde temettü verimliliği %20 olur.. (Mükerrer vergiyi bir tarafa bırakıyorum)
    Temettüden stopaj kesilmesi, yani vergisi kesilmiş net kardan vergi alınması dediğiniz olay borsada açık olmayan normal A.Ş. ve LTD. şirketlerde de var. Şirket ortakları şirketten kendi adlarına para çıkarmak istediklerinde stopaj ödemek zorundalar. Doğru yanlış ayrı mesele ama kanun böyle. Yani sadece temettüye özel bir şey değil.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

7. Kore 15 gün önce iyi fiyat vermişti, dün vermedi, Endonezya dan fiyat verdi uygundu ama kalite aynı değil ve güven duymak zor. Tabi birde vergi var. Vergi akretif komisyonu falan derken 680 dolara geliyor. Ülkemizde 710-720 dolar hrc varken Uzakdoğu malı iş görmez. Şuan 700 altına hrc de fabrikalar üretim yapmaz deniyor. Bu nedenle hurdayı izlemek bu sıralar mantıklı olur.

8.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Temettüden stopaj kesilmesi, yani vergisi kesilmiş net kardan vergi alınması dediğiniz olay borsada açık olmayan normal A.Ş. ve LTD. şirketlerde de var. Şirket ortakları şirketten kendi adlarına para çıkarmak istediklerinde stopaj ödemek zorundalar. Doğru yanlış ayrı mesele ama kanun böyle. Yani sadece temettüye özel bir şey değil.
    Bu olayın çözümü yok mu? Veya vergi vermemek için fon şirketi mi kurmak lazım? Merak ettiğim için soruyorum. Bilen varsa bilgilendirebilir mi? Teşekkürler.
    Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.

Sayfa 349/582 İlkİlk ... 249299339347348349350351359399449 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •