Sene 2008 Vob trade ediyorum. O yıl başında Küresel kriz öngörüm vardı ve Bizim borsada Ocak ayında short açmaya başladım. Düştükçe pozisyonumu daha da arttırdım ve borsadan büyük bir ödül aldım, bir ev parası kazandım. hayatımda borsada ilk defa bu kadar parayı hem de düşerken kazanmıştım.

Sonra da bu parayla ne yapsam? İyisi mi ev alsam dedim. Amerika’da o yıl Konut krizi baş gösterdi ki zaten Küresel krizi tetikleyen şey de ABD konut kriziydi. Neyse ben de nasıl ki onların borsası düşünce bizimki de düşüyorsa onlarda konut fiyatları düşüyorsa hem de öyle böyle değil Miami’de 100 bin dolara ev alınacak kadar fiyatlar yerlere düşünce bende Türkiye’de de konut fiyatları düşsün de borsada kazandığımla ev alayım dedim. Zaten 2004 den 2008 e kadar bizim konut fiyatları çok yükselmiş balon olmuştu ve ağımı açmış evlerin fiyatlarının düşmesini beklemiştim. Ne mi oldu?

Tabii ki avucumu yaladım.

Bırak düşmeyi Türkiye'de konut fiyatları enflasyondan bile fazla artmıştı.

O yüzden konut konusunda ABD, Çin, Japonya vb ülkelere bakıp gaza gelenler olunca hep 2008 konut krizinde Türkiye’deki ev fiyatlarının yükselişi aklıma gelir.