Sayfa 778/1024 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,217 - 6,224 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında ekonomiyi yönetenler aynen şu afrikalı dansçının halinde. Üst kısım TL borçlanmayı pahalılaştırmak isteyen ve sıkı hareketsiz duran tcmb, alt taraf TL ucuza borçlanılsın diyen aynı zamanda maliye politikasını gevşeterek horon teptiren ekonomi yönetimi.

Sermo forumdaşımızın paylaşımıdır. Bende buraya ödünç alıyorum.

Üst taraf tcmb , alt taraf maliye

sıkı para politikası gevşek maliye politikası ile sürdürülemez. yakında üst taraf da öyle bir sallanır ki adam devrilir. önceki yazıda şurası dikkat çekici:
    Her yıl 500 bin konutun değişmesiyle ekonominin de canlanacağını kaydeden Bakan Özhaseki, "500 bin konutun değişmesiyle, 45-50 milyar dolar iç piyasaya dönecek ve piyasa hareketlenecek. 250 sektör canlanacak, istihdam iki misli artacak. Yüzde 7-8 civarında olan istihdama katkısı yüzde 15'lere çıkacak. Bu sektörle ilgilenen herkese müthiş iş kapıları açacak." ifadelerini kullandı.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

2. Burda bir şeye dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle değerli yönetici arkadaşımın belirttiği üzere İşlenmemiş Altın İthalatındaki kısıtlamadır.

Burda İŞLENMEMİŞ ALTIN ithalatı T.C Merkez Bankası ile Altın Borsasına üye firmalarca yapılabilir hükmü önemlidir.

İŞLENMEMİŞ ALTIN ;En az 995/1000 saflıkta, nitelikleri Müsteşarlıkça belirlenen BAR VE KÜLÇE halindeki altını ifade eder.

Bu tanımlamaya baktığımızda, en az 995/ 1000 saflıkta BAR VE KÜLÇE halindeki altının Borsa ya üye olmayan firmalarca ithal edilmesi mümkün değildir.

Bak koymus kurali.

Devlet ya, duzenleyecek ya.

Borsaya uye olmak icin kac para gerekiyor bir bakin.

3.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    15 senedir neredeymis bunlar.

Isler bu hale geldikten sonrami duzelecek ?
    çözüm yanlış. inşaat hızlı tepki veren ama geçici çözümdür. nedeni okuma yazması olmayan bile inşaatta çalışabilir. bize orta düzey teknoloji üreten sektörler gerekli. kapatalım firmaları hepimiz inşaatçı olalım. yok böyle bir şey.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

4.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    çözüm yanlış. inşaat hızlı tepki veren ama geçici çözümdür. nedeni okuma yazması olmayan bile inşaatta çalışabilir. bize orta düzey teknoloji üreten sektörler gerekli. kapatalım firmaları hepimiz inşaatçı olalım. yok böyle bir şey.
    Insaat'ta calismak icin Lisans diplomasi ve 2 lisan da gerekmiyor.

Tum projeler icin yeterli sayida Suriyeli var nasil olsa.

5.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Insaat'ta calismak icin Lisans diplomasi ve 2 lisan da gerekmiyor.

Tum projeler icin yeterli sayida Suriyeli var nasil olsa.
    o da büyük sorun.
    zengin ülke değiliz.
    göçmen sayısını absorbe edecek gücümüz yok.
    zengin olsak düşük işleri göçmenlere havale edebilirz.
    ama o da yok, gerçi bizim gençler de düşük işlerde çalışmak istemiyorlar, hepsi mübarek ceo olarak doğmuş.
    Son düzenleme : Happy; 08-07-2017 saat: 14:06.

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    o da büyük sorun.
    zengin ülke değiliz.
    göçmen sayısını absorbe edecek gücümüz yok.
    zengin olsak düşük işleri göçmenlere havale edebilirz.
    ama o da yok, gerçi bizim gençler de düşük işlerde çalışmak istemiyorlar, hepsi mübarek ceo olarak doğmuş.
    hepsi mübarek ceo olarak doğmuş

Farkindayim.

Herhalde o yuzden sık sık kapitalizm elestrisi yapiyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Dedim ya bu konularda ayni dusunuyoruz. Fark zaman konusunda buyuk ihtimal nisanda secim var.nisana kadar dolari tutabildikleri kadar tutacaklarini dusunuyorum.dolar maliyetin nedir bilmiyorum ama 3.60 ise kur 3.90 olursa ancak zararda degilsin ve hergun maliyetin daha da artiyor. Senin dusuncen ayni ev alanlar gibi fiyatları hep artacak diye düşünüyorsun.ya yataya sararsa ya da abd Resesyona girerse yeni bir ucuz para dönemi baslarsa.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ülke içinde kalma büyük resme bak, dünyada parasal genişleme uzun yıllar için BİTTİ. Fed 2008 den beri bilançoyu 4 kat arttırdı,daha fazla arttırması küçültmesinden fazla zarar verecek,bunu biliyor ve 2013 mayıs tan beri planını tıkır tıkır sürdürüyor. ülke içinde ne olursa olsun TL deki değer kaybı sürecek,bunu ekonomi yönetimide biliyor ve ellerinden fazla birşey gelmez çünkü döviz ihtiyacı inanılmaz boyutlara gelmiş durumda. faiz zaten onlar için tahammül edilemeyecek seviyede bunu düşürmenin yollarını arıyorlar. düşürmek için tekçözümde para basmak. şubattan beri olanlar tamamen taşıma su ile değirmen döndürmeydi,nedeni de 16 nisandı. 16 nisandan sonrada bak istikrar geliyor dedirtmek için gerek fiziki dolar satışı gerek FX üzerinden epey para yaktılar. ben kendime güveniyorum, göreceksiniz bunlar sonbaharda FX'teki pozisyonlardan onmilyarlarca dolar zarar yazacaklar.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    ülke içinde kalma büyük resme bak, dünyada parasal genişleme uzun yıllar için BİTTİ. Fed 2008 den beri bilançoyu 4 kat arttırdı,daha fazla arttırması küçültmesinden fazla zarar verecek,bunu biliyor ve 2013 mayıs tan beri planını tıkır tıkır sürdürüyor. ülke içinde ne olursa olsun TL deki değer kaybı sürecek,bunu ekonomi yönetimide biliyor ve ellerinden fazla birşey gelmez çünkü döviz ihtiyacı inanılmaz boyutlara gelmiş durumda. faiz zaten onlar için tahammül edilemeyecek seviyede bunu düşürmenin yollarını arıyorlar. düşürmek için tekçözümde para basmak. şubattan beri olanlar tamamen taşıma su ile değirmen döndürmeydi,nedeni de 16 nisandı. 16 nisandan sonrada bak istikrar geliyor dedirtmek için gerek fiziki dolar satışı gerek FX üzerinden epey para yaktılar. ben kendime güveniyorum, göreceksiniz bunlar sonbaharda FX'teki pozisyonlardan onmilyarlarca dolar zarar yazacaklar.
    Aynısını birebir Uğur Civelek demişti tatile girmeden önce yaptığı son programda.

Sayfa 778/1024 İlkİlk ... 278678728768776777778779780788828878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •