Sayfa 275/1019 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: Viop XLV

1. bugün itibariyle teminat miktarları değişti. pozisyonda olan arkadaşlar hesabını kontrol edebilir.

2.  Alıntı Originally Posted by cash_is_king Yazıyı Oku
    Özetle muhteşem ötesi bilanço, en az 20 tavanı daha var.

haklısınız SASA'da 3-5-10 dan alanlar kağıdın sağlam yatırımcıları büyük bi fon satmaya başlarsa hepsi tabandan satmak için sıraya girer bunuda hesap etmeli keşke denilmeden önce ....

3. İnsanoğlunun yapısı özellikle temel analizde kendi söylediğini kabul etmeye ve inanmaya çok meyillidir. O yüzden düşünceleri tartışmakta fayda var.

-Kağıtlar pahalı değil sadece enflasyondan yedikleri darbe ile arayı kapattılar asıl hikaye bundan sonra başlıyor ne kadar yükselecek veya enflasyon üzerinde getiriler sağlayabilecek mi 2023 yılının konusu bu olacaktır.

-Her dönem borsayı tutan bir lokomotif sektör oldu. 2008-2015 yılları bankalar nasıl öncü idi ise 2022 yılını da havacılık ve belli başlı sanayi hisseleri öncülük etti. havacılık aynı marjları yakalayamazsa başka bir lokomotif çıkar emin ol bu hacimler bir şekilde hisseler üzerinde hep döndü hep de dönecek.

-Enflasyonda tepe nokta işaretleyebilmek için alınan önlemleri ve yapılan planları görmemiz lazım. Yeteri kadar şeffaflık olmayan bir markette özellikle seçim senesi ise bunu görmek çok kolay olmuyor. Para ürkektir ve somut adımlar görmek ister.

-Ralli var, gidiyorsa fırtınaya karşı kürek çekmemek lazım. Yeni dünya düzeninde sen tepe dedikçe alırlar, sen dip işaretledikçe de satarlar. Abartılı hareketlere piyasalar çok alıştırıldı.

Bir de bu bakış açısından bakmak lazım diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by tidebringer Yazıyı Oku
    Borsanın genelinde pek ucuz kagit kalmamis. Dolar frene basinca sanayicilerin marjlar cok daralmis. Cogu pahali hatta. Demir celikler zaten bitik. Siradisi bir yil geciren enerji ve havacilik bu marjlari seneye de surdurebilecek mi emin degilim. Enflasyonda da yavastan tepe noktayi gordugumuzu dusunuyorum. Sene basindan beri gozu kapali longum ama artik yavastan long dongusunun sonuna yaklastigimizi dusunuyorum. Buradan bizi 250$ ye goturecek bir hikaye bence kalmadi. Yurtdisinda ozellikle Abdde daha iyi firsatlar olabilir.
    Yazdıklarım kendime günlük tutma amaçlı olup hiçbir şekilde YATIRIM TAVSİYESİ İÇERMEZ.

4.  Alıntı Originally Posted by the_economist Yazıyı Oku
    İnsanoğlunun yapısı özellikle temel analizde kendi söylediğini kabul etmeye ve inanmaya çok meyillidir. O yüzden düşünceleri tartışmakta fayda var.

-Kağıtlar pahalı değil sadece enflasyondan yedikleri darbe ile arayı kapattılar asıl hikaye bundan sonra başlıyor ne kadar yükselecek veya enflasyon üzerinde getiriler sağlayabilecek mi 2023 yılının konusu bu olacaktır.

-Her dönem borsayı tutan bir lokomotif sektör oldu. 2008-2015 yılları bankalar nasıl öncü idi ise 2022 yılını da havacılık ve belli başlı sanayi hisseleri öncülük etti. havacılık aynı marjları yakalayamazsa başka bir lokomotif çıkar emin ol bu hacimler bir şekilde hisseler üzerinde hep döndü hep de dönecek.

-Enflasyonda tepe nokta işaretleyebilmek için alınan önlemleri ve yapılan planları görmemiz lazım. Yeteri kadar şeffaflık olmayan bir markette özellikle seçim senesi ise bunu görmek çok kolay olmuyor. Para ürkektir ve somut adımlar görmek ister.

-Ralli var, gidiyorsa fırtınaya karşı kürek çekmemek lazım. Yeni dünya düzeninde sen tepe dedikçe alırlar, sen dip işaretledikçe de satarlar. Abartılı hareketlere piyasalar çok alıştırıldı.

Bir de bu bakış açısından bakmak lazım diye düşünüyorum.
    Mesela yılbaşında gelecek muazzam parasal genişleme ve teşviklerle otomotiv, inşaat ve bunlarla bağlantılı sektörler lokomotif olabilir.

Öte yandan 2021 Aralık - 2022 Kasım arasındaki gibi bir ralli görmek de kolay değil artık. Çünkü enflasyon büyük bir sıçrama yaptı ve fazlasıyla fiyatlandı.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by rosense Yazıyı Oku
    haklısınız SASA'da 3-5-10 dan alanlar kağıdın sağlam yatırımcıları büyük bi fon satmaya başlarsa hepsi tabandan satmak için sıraya girer bunuda hesap etmeli keşke denilmeden önce ....
    Twitterda birisi "şimdi SASA kötü bilanço getirdi diye EREGL satarlar" yazmış, çok güldüm
    Yatırım tavsiyesi değildir.

gunaydın sasa düşsede toparlar gibi, 150 tl bilem olabilir...en azından saatlik supertrend altında kalmadan şort açmayınız derim naçizane...hatta garanti olsun derseniz 5 saatliği kullanın...

7. SASA benim çizgilerde 11 civarında bir irtifa kaybı yaşamış blanço ile alakalı mı bilemedim ...

8. Vob tarafında beş dakikalık peryot YUKARI'ya çıkmak için göz kırpmış ama ne yapar bekleyip görelim artık

Sayfa 275/1019 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •