Sayfa 59/1009 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Faizi negatife de çekebilirler aslında. 0'ın altında sınırsız kaçacak yer mevcut.
    Benim görüşüm yevaş yevaş resesyona gidildiği yönünde..geçenlerde bahsetmiştim FED Eylül'ü pas geçebilir ve el mahkum işler dahada kötüleşmezse Aralıkta 0.25'lik bir faiz artışını daha yapar..Bill amcada bu son olur diyor..enterasan..enflasyon ve ücret artışları esasen faiz artışlarına olanak tanımıyor..

Ayrıca yine yazmıştım, yapılan araştırmada ABD'nin oluşabilecek bir resesyondan çıkabilmesi için yaklaşık 300 baz puan faiz indirmesi gerekiyormuş..şimdi Ocak civarları resesyon iyice belirginleşti diyelim..Aralıkta kaç yapmıştı faizi; 1,5..resesyon başladı ne yapacak faizi, gelecek aylarda indirecek..nereye kadar eksi 1.5'a kadar..sizin hesap mantıklı esasen..en azından nerede durduğumuzu görebilmek açısından..

Yazık, Fed faizlerini 3'e taşıyabilse iyiydi..ECB ve BOJ'un çok çalışması gerekir, çok..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Enki
    dostum faiz artacak..
    .25 de iken de artmaz artmaz artıramaz ki artıramaz ki deniliyordu
    1.25 oldu
    Bu sene bir faiz artışı daha var..
    eylül de mi yapar aralıkda mı bilinmez..
    eylül olursa aralıkdan itibaren bilanço küçültmeye girişecekler..

80 lerdeki o yüksek faizleri falan o grafikler pek bişrey ifade etmiyor..
    Ekonomik ortam çok çok çok çok farklı..

2008 öncesine bile ortam çok çok çok farklı..

Bence yani..

2013 den beri adamlar ne dediler ise yaptılar yapacaklar..

Sonbaharda veya 2018 başlarında bilanço küçültmeye de girişecekler..
    O zaman faiz artışına ara verebilirler..

Öyle basit her yerde yayınlanan veriler ile (enflasyon şu bu ) analiz yapmak yorumda bulunmak doğru değil..
    FED in elindeki data seti sizin elinizde yok..

Alan greenspan ın kitabında okudum idi..
    Ortabatıdaki ayakkabı üreticileri bile yüzde 100 kapasite ile çalıştıklarına dair rapor larımız vardı
    bütün fed üyeleri faiz artımının olması gerektiğinde hem fikir idi diyor..

http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=1342&page=3

Yeşilsıpa arkadaş la tastamam aynı düşünüyorum..
    Sevgili Gunwane haklı olabilirsin bir şey demiyorum..bende yanılabilirim buda bir gerçek..sende yanılabilirsin tabiki..

Sonuçta kaderimiz FED ve diğer büyük MB'larının elinde olduğundan yurt içi olaylar yerine epeydir dışarıya kafayı takmış durumdayım..Okuyormusunuz bilmiyorum ama elimden geldiğince yazılarımı kendimce kanıtlı yazmaya çalışıyorum..

Tabiki elimizde FED'in veri seti yok, fakat sizdede yok..neye göre karar vereceğiz o halde..araştırma yapmasak olur mu..

bir örnek olarak bende diyebilirim; IMF'in elindeki veri setide sende yok..

Bakın geçen gün yazdım:

IMF'den G20 ülkelerine ülkelerine uyarı

...............

Politika zorluğu, güçlü, sürdürülebilir ve herkesin faydalandığı dengeli bir büyümeyi garanti altına almak” ifadesine verilen raporda, bu konuda G20 ülkelerine büyük görev düştüğü vurgulandı.

Bu noktada, ABD Merkez Bankasının (Fed) verilere bağlı, kademeli faiz artışını sürdürmesi ve bilanço planlarını piyasalara iyi şekilde aktarması, Japonya ve Avrupa merkez bankalarının destekleyici para politikalarına devam etmesi tavsiyesine yer verilen raporda, G20 Dönem Başkanı Almanya’ya ise daha genişleyici bir mali politika uygulaması önerildi.
    Çok detaya girmeyeyim ama ECB ve BOJ'a bekleme yapma devam et diyor IMF..enterasanı ise Almanya'ya genişleyici maliye politikalarına devam et demesi..Almanya'nın genişleyici para politikalrına ihtiyacı var mı?

Ayrıca FED'in faiz arttırımlarına rağmen ABD'de para politikasının gevşek mi sıkı mı olduğuna sen karar ver:

CONDITIONS STILL LOOSE

The flattening yield curve may further loosen financial conditions despite the Fed's attempts to tighten them, giving an additional boost to risk assets like stocks regardless of the strength of the economy.

That's because long-dated debt is heavily influenced by pension funds, hedge funds and other participants that lend across the economy, often known as the “shadow banking” industry, and not the U.S. central bank.

“The Fed doesn’t have control over the monetary base because the pile of money represented by shadow banking is so much bigger than what the Fed has under its control,” said Lou Brien, a market strategist at DRW Trading in Chicago.
    ECB'nin ve BOJ'un bastığı trilyonlarca paranın ABD'ye akan kısımlarından bahsetmiyorum bile..en basit DOW vb. ABD borsalarının nasıl bu kadar yükseldiğini sanıyorsunuz..

Neyse ben kolay pozisyon değiştiren biri değilim... %60 dolar, %40 altın taşıyorum, TL yok bende..dolayısıyla FED'in faiz arttırmasınada hazırlıklıyım..arttırmamasınada..

Tabiki hiç bir şeyin garantisi yok..herkes yanılabilir..okuyanlarda kendi kararlarını kendileri vereceklerdir..

Not:Esasen FED arttırımları arttırsa, ak koyun-kara koyun ortaya çıksa daha çok sevineceğim..

Selam ve saygılarımı sunarım..

trump, merkel ve diğerleri. bir mantığı, ülkelerinin yeteneklerine dair bir seviyeyi temsil ettiklerinin bilincindeler: ülkeleri için rasyonel olmak konusunda en ilerideler, dunyada çıkarların olduğu yerde rasyonelliğin insanlığın tamamına hizmet etmesi zaten zor, ama adamlar kendi ülkeleri için oldukça rasyonel hareket ediyorlar.

malum kişiye bakıyorum, kendi ülkesinde yaptığı atarların, hakaretlerin ve bağırmanın dışarıda karşılığı olmadığını biliyor, artık öğrendi. yabancılar sallamıyor, ama bunu yaparken bile adamlar ortadoğulu malum zihniyetin aksine bağırmadan yapıyor, kararlı biçimde. gazetede alakalı bir haber:

Bağırıp çağırdık da ne oldu?

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/ba...du-43440yy.htm
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

geçtiğimiz haftalarda enflasyonu dikkate alarak ve borçluluk, işşizlik gibi temel parametrelerin ışığında dolarda düşüşün zor olduğunu belirtmiştik. şu aşamada 3.60 lara tekrar gelen bir dolar görüyoruz. ülkede yeni maliyet seviyeleri oluşuyor, gerek ihracatçı gerekse ithalatçı açısından. ayrıca hukumetinde bazılarının hayali olan 3.00 mertebesine yaklaşacak rakamları istemeyeceğini düşüyorum, verilen demeçlerdeki bazı satır arası ifadelerde buna işaret ediyor.

bazı rakamları insanların küçümsediğini düşüyorum. büyüme perspektifinin olmadığı ve rasyonel yönetilmeyen bir yapıda 400 küsur milyar dış borç CİDDİ bir rakamdır. dolayısıyla bu rakamın daha da çok artmaması için yapılacak şeylerden öncelikli birisi kur cephesinde sıcak para nedeni ile TL nin değerlenmesini engellemektir, ki gelecekteki gunlerde yavaş yavaş da olsa dolar/tl nin en azından enflasyon mertebesinde artması beklenmelidir. bu olurken her gün lineer olarak yukarı çıkmasını beklemeyin ama 3-6 ay gibi zaman dilimlerinde arayı kapatması muhtemeldir.

bakın, 30 değil, 70 değil, 120 değil, 200 değil. tam tamına 400 küsur milyar dolar. daha düşük rakamlarda endişeli olmak yersiz olabilirdi, ancak her şeyin neredeyse yanlış yapıldığı bir ülkede üstelik hala 40-50 milyar dolar cari açık verirken bu rakamların endişe vermesi oldukça normal. yani azalmıyor, aksine artıyor. ayrıca dunyada rekabet edebilecek yeni ürünlerle fazla ihracat yapmamızı sağlayacak bir dinamik de yok: iş kanunundan, şehirlerdeki liberal iklimin eksikliğine, eğitimin sisteminin çökertilmesinden beton ve emlaktaki rant sistemine özel desteğe, ormanların yok edilmesinden, hukukun ve demokrasinin askıya alınmasına kadar sayısız şey var bunun nedenleri arasında, yorucu. ve özet yazıyoruz zira o kadar çok anormal şey oluyor ki başka bir ülkede on yılda olacak şeyler burada bir ayda oluyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    geçtiğimiz haftalarda enflasyonu dikkate alarak ve borçluluk, işşizlik gibi temel parametrelerin ışığında dolarda düşüşün zor olduğunu belirtmiştik. şu aşamada 3.60 lara tekrar gelen bir dolar görüyoruz. ülkede yeni maliyet seviyeleri oluşuyor, gerek ihracatçı gerekse ithalatçı açısından. ayrıca hukumetinde bazılarının hayali olan 3.00 mertebesine yaklaşacak rakamları istemeyeceğini düşüyorum, verilen demeçlerdeki bazı satır arası ifadelerde buna işaret ediyor.

bazı rakamları insanların küçümsediğini düşüyorum. büyüme perspektifinin olmadığı ve rasyonel yönetilmeyen bir yapıda 400 küsur milyar dış borç CİDDİ bir rakamdır. dolayısıyla bu rakamın daha da çok artmaması için yapılacak şeylerden öncelikli birisi kur cephesinde sıcak para nedeni ile TL nin değerlenmesini engellemektir, ki gelecekteki gunlerde yavaş yavaş da olsa dolar/tl nin en azından enflasyon mertebesinde artması beklenmelidir. bu olurken her gün lineer olarak yukarı çıkmasını beklemeyin ama 3-6 ay gibi zaman dilimlerinde arayı kapatması muhtemeldir.

bakın, 30 değil, 70 değil, 120 değil, 200 değil. tam tamına 400 küsur milyar dolar. daha düşük rakamlarda endişeli olmak yersiz olabilirdi, ancak her şeyin neredeyse yanlış yapıldığı bir ülkede üstelik hala 40-50 milyar dolar cari açık verirken bu rakamların endişe vermesi oldukça normal. yani azalmıyor, aksine artıyor. ayrıca dunyada rekabet edebilecek yeni ürünlerle fazla ihracat yapmamızı sağlayacak bir dinamik de yok: iş kanunundan, şehirlerdeki liberal iklimin eksikliğine, eğitimin sisteminin çökertilmesinden beton ve emlaktaki rant sistemine özel desteğe, ormanların yok edilmesinden, hukukun ve demokrasinin askıya alınmasına kadar sayısız şey var bunun nedenleri arasında, yorucu. ve özet yazıyoruz zira o kadar çok anormal şey oluyor ki başka bir ülkede on yılda olacak şeyler burada bir ayda oluyor.
    Sorun para bulmak değil.ucuz para bulmak.biten ucuz para bulma dönemi.para her zaman bulunur yeter ki sen faizden söz et.bu kadar ballı kazancı nerede bulacaklar.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. ayrica belirtiyim topigi siyaset icin deil cok guzel ekonomi ile ilgili paylasimlar oldugu icin takip ediyorum..tskler herkese

Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.
    Yatirim tavsiyesi icermemektedir. Her yatirim karari duyumlarla degil sahsi arastirmalar ile alinmalidir.

7. DOLAR = 4.86 TL HAZIRMIYIZ MİLLET.

$ Ağustos sonu 4.05
    Yıl sonu 4.24
    2018 Mayıs 4.41
    12 Ay sonunda ise 4.86 görebilir

8. "İcra müdürlüklerinde 26,9 milyon takip dosyası var.

Türkiye'de neredeyse her üç kişiden biri icralık."

Prof. Dr. Erol Ulusoy/Milliyet

Sayfa 59/1009 İlkİlk ... 949575859606169109159559 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •