Originally Posted by
xprofessorx
Hocam bu bakış açısı doğru mu? Ben sadece Ntgaz için niyetlenmiştim, bilançoyu gördüğümde budur dedim çünkü. İlk gün tavan kitledi ve bozmadı ama 2. gün tavanı bozdu, 3. gün açılış normaldi sonra tavan oldu vs. Kafadan %15 karla başlama şansı vardı yani 2. gün giren için ama ben de alamadım tabii ki.
Benzer bir hatayı sene başında Alarko beklentileri açıkladığında da yapmıştım, primlendi dedim almadım üzerinden zaman geçtikten sonra 2x yaptığı yerden almak zorunda kaldım. Bu kısa vadeli tavanların etkisinden fazla korkarak kendi bacağımıza sıkıyoruz sanki.
Gideceği bariz kağıdı tavandan almak düşmeye devam etme şansı olanı tabandan almaktan daha doğru bir işlem olabilir gibi gelmeye başladı.
Tavandan almama şeklindeki bakış açısı doğru değil.. Bendeki tamamen psikolojik, geçmişte yaşadığım bazı negatif tecrübelerin etkisi hala devam ediyor. Birkaç defa tavandan alıp ertesi günü tabana yakın giden hisselere yakalandığım oldu, bu sıralar pek de rastlanan bir durum olmasa da bilinçaltımda bunların etkisi hala hüküm sürüyor zannımca. Bazen de emir versen dahi gelmiyor tavandan, onun da sıkkınlığı oluyor elbette.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri