A-100 000 000 /3 000 000 = 33,33 yıl * 200 ila 250 yıl = 6,7 ila 8,3 milyar usd kar elde edecek madenden 33 yılda .
şimdilik açıklanan en iyi ihtimalle 8,3 yıl ama çoğalı azalmaz diyorlar. amaaa...çok önemli not:ben uzman değilim.
sadece ve sadece düz hesap bakkal hesabı.
B- yılda 250 milyon garanti para kazanan işletmenin bu ortamda değeri ne olmalıdır diye sorabilir. ! yıllık garanti faizi yüzde 4 say (amerikan usd 10 yıllık )( 250/4)*100 = 6,2 mly dolar
C- Yada ereğli yılda (elimde var ama yıllık karını bile tam bilmiyorum açıpda hesaplayasım bile gelmiyor o kadar kaba biriyimdir hesapda ) 800 mlyn -1 milr usd kar etse....200-250 bu karın 1/4 ü .
ereğlinin karını yüzde 25-30 artırır, kara göre değeride f/k üzerinden 6,9 düz hesap 7 milyar say ... 7 milyar *(1+0,3)=9,1 fark 2,1 işde ( bu sn cautionary e yakın)
bakkal hesabı yaparım mı diyorsanız bu şekilde. yok artık hiç bir hsap yaparak alım satım yapan biri değilim.
sadeec ezberlenmiş fiyatlar üzerinden gidiyorum hepsi o.hiç takmam hesabı.(sadece bugün biri sordu diye yaptım normalde ne yoracam kendimi yüzde 4 var portföyde sadece )
yol da belli yazdım ereğli sayfasına.gidip görelim dedim. şöförlük+araba+yemek +konaklama benden dedimde kimse ben gelirim veya gelemem demedi.
sabah divirğiye gitsek akşama hekimhanda konaklasak ertesi gün avniğe bas gaza (yolları biliyorum muşdan kocaköy diyarbakıra 1-2 kez gittim(yalnız kulp lice genç üçgeni sakatdı hala öle mi bilmem) akşamda bingöl veya elazığda kal olsun bitsin
hekimhan madenelri ataer mi işletiyor ermaden mi tam karar verilemedi.giderim hasançelebiye bakarım kapıda ermaden mi yazıyor yokda ataermaden mi ? o kadar basit .iskender gibiyim abi keseim kılıçla düğümü!
hem memleket görecez işde gezecez daha ne ?
elazığa gideriz bi çedene kahvesi içeriz hekimhanda birşey yermyiyim ben yerim ama tavsiye etmem!(benim ailemde herkes kanserden rahmetlik oldu yada denizde kayboldu.)hekimhandaki beyaz kil kanser yapıyormuş dün öğle okudum bir yerde.Divriğide alatlı pilavı meşhurmuş.aslında bingöl muş yakın muşdaki heryeri bilirim vartoda alabalık mükemmel mesela.
not:ben para için gezmem bu yaşdan sonra ama boğaz için gezerim
uyarı:bir kez daha yazayım ben uzman değilim.bu tip hesaplar amatörcedir bilimsellik ihtiva etmez.yatırım tavsiyesi ise asla asla olamaz !!
Yer İmleri