Sayfa 560/919 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1. iyi taban yapmadik.

Sayin Forzakorfez'in endiselerine hak veriyorum. 5 sene boyunca o kadar oyun oynandi ki hisse uzerinden yine alavere dalavere olabilir mi acaba diye dusunulurse yadsimamak lazim. Ne belli, belki de zaten 4. ceyrek gelecek yapiliyor olan Ufone satisi 1 gun oncesine alinip 3.ceyrege cekildi, bilemiyoruz. Eger Ufone'a satis zaten her 3. ceyrek yapiliyor olsaydi, 3.ceyrek satislarimiz eski fiyatlarinda olmazdi. O zaman ya bu satis yeni bir satis (yeni moduller, yeni olcekler, vs), ya da 4. ceyrek satisi 3. ceyrege aktarilmistir demek degil midir?

Kront'ta simdiye kadar yapildigi sanisi verilen hareketler butun 3 ceyrek satislarin son satisa aktarilarak yatirimciyi korkutmak seklindeydi. Bunu yaptilarsa, tersini de yapmalari mumkundur.

Gerci kagit uzerinde ne oyunlar donerse donsun, 4. ceyrek satisi bile olsa, satis miktari cok guzel. Zaten Pega'nin da yeni moduller ekledigini biliyoruz...belki kullanim olcegini de artirdilar.

Benim dusuncem, sirket buyuyor. Sirketteki guzellikler kagittaki cirkinlikler tarafindan ortuluyor.

Yatirim tavsiyesi degildir

2. Bu arada sunu da yazalim ki kimse belirtmedi olmasin..

Ufone satisinin oldugu hafta hisse 40'tan 45'e cikmis. Satistan sonra da 1 ay icinde kademe kademe 80'e cikmis.

Bu 1 ay boyunca, satistan habersiz belki onlarca kucuk yatirimci hissesini satiyor. 2 sene boyunca yatay olan hisse fiyatinin satistan sonra 2'ye katlamasi gosteriyor ki, bu 2'ye katlama isi bir tesaduf degil, birileri satisin oldugunu biliyor.

Ama yonetim 1 ay boyunca halka bildirmeme karari aliyor. Sirket ve ortaklari zarar gormesin diye. Dahasi, SPK 1 hafta sonra soruyor ve sirket halka "Şirketimiz hisseleri üzerinde gerçekleşen olağanüstü fiyat ve miktar hareketine ilişkin olarak Şirketimizin kamuya açıklanmamış özel bir durumu bulunmamaktadır" seklinde bilgi veriyor. Sonra bu olaganustu olmayan gizli durumdan dolayi hisse cikmaya devam ediyor.

Ben merak ediyorum, sirkete ortak kucuk yatirimci, haber gonderilmediginde mi zarar etmistir, haber gonderilseydi mi daha cok zarar edecekti. Merak iste.

Zaman zaman, olan onca seye ragmen, bazen insanlar acaba sirket artik kucuk yatirimci dostu olacak mi diye dusunuyorlar. Sunu aklimizin bir kenarina koyalim, sirketin kucuk yatirimciyi filan dusundugu yok. Olaya buyuk ihtimal mekanik bakiyorlar, soyle olursa soyle hareket olur, aynen teknikciler gibi, suradan satar, suradan tekrar aliriz. Hic bir teknikci dusunur mu mesela, yukaridan satip asagidan almayi basardiginda, aslinda bir baskasi yukaridan almis asagidan satmistir. Bu da oyle, sucluluk filan yok. Her sey SPK kurallari cercevesinde, usulunce, kagidin nasil hareket yapilacagi ongorulerek oluyor gibi.

Bunlar tabi beni ilgilendirmiyor. Ben al-sat tarafinda olmadigimdan. Burada kizmisim gibi bir durum da olmasin. Aslinda, satis zamaninda aciklansaydi, rastgele 5-10 hisse ile alakasiz kucuk yatirimci trene atlayabilseydi, ve 1 ayda 2 kat kazansaydi...bana ne...ve bence bunlarin kazanmasindansa, en azindan sirket icin ugrasan kisilerin kazanmis olabilme ihtimali beni cok da irgalamiyor. Ha, ya arada satan kucuk yatirimci.. Burada yatirimci iliskilerindeki eleman gibi diyecegim maalesef: Sirkete guvenen uzun vadeli yatirimcilarla devam...al-sat cilar icin kaygilanamam..

Yatirim tavsiyesi degildir.
    Son düzenleme : Usta; 08-11-2022 saat: 07:38.

3. Ufone'a 2016 yilinda bir satis yapmisiz.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/547825

Ufone ve PTCL toplam 734,183 dolar seklinde goruluyor.

2012 yilinda Pakistan Telekom'a yapilan satis tutari 500bin dolarmis. https://kron.com.tr/_upload/pdf/Paki...anZsipariy.pdf

Kap'a dusen haberler bunlar. Bu demek degildir ki arada satislar olmamis olsun.

Ama nereden bakarsaniz bakin, Ufone'a yapilan satis cok buyuk bir satistir.

Bu arada Ufone, Pakistan'in en kucuk mobil operatoruymus. 23 milyon abone ile.

Ayrica arkadaslarin dedigi gibi, Etisalat grubu icerisinde kabul gormek ayrica pozitif bir durum.

Negatif "ihtimallere" fazla yogunlastik. Guzel seyler oluyor. Ortak olarak bunlarin keyfini cikaralim. Ve bu basarilara imza atanlari da tebrik edelim.

Yatirim tavsiyesi degildir.

4. Selamlar Sn.USta.
    Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...

5. Karını 10 katına çıkarmış (özet olarak bu kısmını belirtiyorum, yoksa benim açımdan mükemmel bir bilanço) bir şirket, bilanço açıklandıktan sonraki bir buçuk iş gününde yaklaşık % 4,5 kayıp yaşıyor borsada. Bu pozitif bilimin hiçbir unsuruyla açıklanabilecek bir durum değil. Ancak ve ancak piyasa dinamikleri ve piyasada dönen (etik olmayan ama borsada alışık olduğumuz) hileli usullerle açıklanabilir. Bunun bir sonucu olarak da yatırımcılar şirketle ilgili bu olumlu gelişmelerden reel bir kazanç sağlayamadı uzunca bir süredir.

"Dökmek" diye tabir var ya borsamızda. Hileli bir işin adını değiştirerek olumlu bir anlam katma çabası. Halbuki yatrımcıların dökülmesine nasıl olumlu bir anlam kazandırılabilir? İnsanlar kazanç sağlamak için borsada yatırım yaparlar. Ana unsur ve sonuç kazançtır. Şirketin durumu, yatırımları, ürünleri, PD/DD'si, F/K''sı, Macd'si, Elliot'u, mumu, çubuğu .... kazanç elde etmek için kullanılan ara unsurlardır. Yatırımcılar şirkete yatırım yaparlar. Şirket de, halka arz edilirken doğrudan, sonrasında ise dolaylı olarak bundan fayda sağlar. Ama iş yatırımcıların fayda sağlamasına gelince iş değişir ve "Çok fazla küçük yatırımcı var ondan gitmiyor, dökmek için yapıyorlar, sonra gider" denilerek normalleştirilmeye çalışılır bu durum. Bence normal falan değil. Şirketteki potansiyeli görüp yıllar önce hissesine yatırım yapan bir yatırımcı aynı oranda bu kazançtan fayda sağlayabilmelidir.

Hisse 11 doları görmüş. Yatırımcılar iyi şirket olduğunu düşünüp yatırım yapmış. Bu süreçte, şirket ve piyasayla ilgili olumsuz bir gelişme olmamasına rağmen hisse fiyatı 2 dolara düşmüş. Sonrasında bir hisse devri gerçekleşmiş, hisse fiyatı birden 4 dolara çıkmış. Bir anda, şirketle ilgili birçok satış haberi düşmeye başlamış ve harika bir bilanço gelmiş üzerine. Hisse (şimdilik) 4 dolardan dönmüş/oyalanmış. Hem de yıllık hasılatına göre devede kulak sayılabilecek kadar yılık kar katkısı sağlayacak bir yatırıma başlayacağını açıklayan ve piyasada milyarlarca lotu bulunan bir hissenin iki gün üstüste tavan (üçüncü gün de yaklaşık %7 gördü) yaptığı bir ortamda.

Kron, 3. çeyrekte milyar dolar kar açıklasa dahi tarihi zirvenin o kadar da kolay geçilemeyeceğini düşünüyordum ve malesef öyle de oldu. (Şimdilik tabi.)

Bu süreçte kim kazandı peki? Spekülatif hareketleri gerçekleştirenler, 30 liralardan şirkete ortak olanlar, hissenin fiyat hareketlerini zaman ekseni üzerine oturtarak çizgiler çizen twitter üstadları....

Bu olumsuzlukların yanında olumlu gördüğüm iki durum var:

Şirketin gerçek bir büyüme evresine girdiğini, ürünlerinin global arenada rekabet edebilecek seviyeye ulaştığını, bunun yeni satış/yenileme ve satış tutarlarına yansımaya başladığını, bu durumun ilerde artarak devam edeceğini düşünüyorum.

İkincisi ise, başta anlamlandıramadığım ama devir sonrasındaki hisse fiyat hareketi ile anlamlandırdığımı düşündüğüm hisse devri sonrasında, hisse fiyatının önündeki blokajın kalkmış olması beklentisi.

Bu bilanço sonrasında hisse fiyatının devre kesecek kadar düşmesi anlamsız ve sinir bozucu. Ama işlem hacmi düşük ve belki de ve umarım "Dökmek" için yapıyorlardır.

Müteakip dönemde; sektörü, ürünleri, şirketi vs. inceleyerek potansiyelini keşfeden ve son dönemde bu yönde birçok gelişmenin gerçekleştiği bu hisseden küçük yatırımcının da hakettiği kazancı sağlayabilmesi dileğiyle.

6.  Alıntı Originally Posted by Yıldız Tozu Yazıyı Oku
    Selamlar Sn.USta.
    Selamlar sayin Yildiz Tozu,

ne yaptiniz, geri geldiniz mi yoksa izlemede misiniz?

Siz de Kront hakkinda oldukca tecrubelisiniz. GTT fiyaskosu, 6 sene oncesinden Katar Stadyum satis beklenti aciklamalari, 18'den geri donup 9-10 araliginda yari fiyatta 2 sene bekleme tecrubeleri..

bunlari gozonune alarak, yine alavere var midir?

Bana sanki bu sefer ciddi satislar devam edecek gibi geliyor. Ama iceriden hep oyle gorunur

7. Siz ciddi misiniz cidden şu bilançodan sonra şu tereddütler var mı yoksa başka bişey mi var işin altında diye düşünmeden edemiyor insan havelsanıdır vs vs şurda yazmaya gerek yok yani şurdan tereddüt yaşayan varsa diyecek lafta yok şu şirketin yaptığı anlaşmaları borsada başka şirket yapsa şu an şu sektörde piyasa değeri neyse yazmiycam siz 1 milyar piyasa değerinde bunları yazmaya devam edin kimse yaklaşmasın benim içinde iyisi bu belki çabuk toplar spek bende onla beraber sonra sonrası zaten eninde sonunda ya seve seve ya zorla gidecek benim paramın eflasyonu varsa speğinkinin de var her geçen gün fiyat çıksa da aslında enflasyon ve diğer sebepler ile daha ucuza alabilme fırsatı sunuyor hisse, bizde ona göre çiziyoruz zaten stratejiyi hadi bakalım nereye kadar bu inat bu açgözlülük.

8.  Alıntı Originally Posted by Mao Yazıyı Oku
    Siz ciddi misiniz cidden şu bilançodan sonra şu tereddütler var mı yoksa başka bişey mi var işin altında diye düşünmeden edemiyor insan havelsanıdır vs vs şurda yazmaya gerek yok yani şurdan tereddüt yaşayan varsa diyecek lafta yok şu şirketin yaptığı anlaşmaları borsada başka şirket yapsa şu an şu sektörde piyasa değeri neyse yazmiycam siz 1 milyar piyasa değerinde bunları yazmaya devam edin kimse yaklaşmasın benim içinde iyisi bu belki çabuk toplar spek bende onla beraber sonra sonrası zaten eninde sonunda ya seve seve ya zorla gidecek benim paramın eflasyonu varsa speğinkinin de var her geçen gün fiyat çıksa da aslında enflasyon ve diğer sebepler ile daha ucuza alabilme fırsatı sunuyor hisse, bizde ona göre çiziyoruz zaten stratejiyi hadi bakalım nereye kadar bu inat bu açgözlülük.
    Sutten agzi yanan yogurdu ufleyerek yermis.

Sen, simdiye kadar tek dalavere yapmayan "ben"im bir takim oyunlar icinde olma ihtimalini bile dusunebiliyorsan, simdiye kadar yillardir onlarca defa hayattan kustururcesine oyunlar oynanan tahtada hala oyun oynaniyor olabilme ihtimalinin olaBILECEGINI benim dusunmem gayet normal.

Zayif bir ihtimal olarak goruyorum ama. Bu seferki farkli gibi.

Gerci haberi 1 ay gec vererek zaten oyun biraz oynanmis..

Her neyse..

Sayfa 560/919 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •