Sayfa 786/1312 İlkİlk ... 2866867367767847857867877887968368861286 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,281 - 6,288 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by wracker Yazıyı Oku
    Satışlar düşüyor felan deniyor doğrudur ama takibimde bir kaç ev var fiyatları artıyor neyin beklentisi talepmi başladı kredi düşecek fiyatlar artar etkisimi
    Düşmesi için ev sahiplerinin paraya sıkışması veya alternatif yatırımların çok daha iyi getiri vaad etmesi gerek.
    Şu an ikisi de yok.

Belki paraya sıkışırlar diye ben de 2017-18 yıllarında ummuştum ama avucumu yaladım.
    Şu yoğun göç aldığımız ortamda fiyat düşüşü beklemek, sonuçsuz bir bekleyiş olur.

2.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Düşmesi için ev sahiplerinin paraya sıkışması veya alternatif yatırımların çok daha iyi getiri vaad etmesi gerek.
    Şu an ikisi de yok.

Belki paraya sıkışırlar diye ben de 2017-18 yıllarında ummuştum ama avucumu yaladım.
    Şu yoğun göç aldığımız ortamda fiyat düşüşü beklemek, sonuçsuz bir bekleyiş olur.
    aynen size katılıyorum
    benimde 1,5-2 aydır takibimdeki(ist.Anadolu yakası) 10 küsür evden sadece arsa tapulu olanın fiyatı düştü,diğerleri arttı

3.  Alıntı Originally Posted by wracker Yazıyı Oku
    Satışlar düşüyor felan deniyor doğrudur ama takibimde bir kaç ev var fiyatları artıyor neyin beklentisi talepmi başladı kredi düşecek fiyatlar artar etkisimi
    Neden artıyor size soyliyim .madamin eline 1 .5 milyon para geciyor ..bankaya gidiyor kkm 13 ee bakıyor dolar yerinde sayıyor..normal faize gidiyor yüzde 25... enflasyon olmuş yüzde 100 ..ben parayı bankaya yatırsam 1.5 milyon alım gücü seneye düşecek 1 milyona diyor...borsadan anlamıyor.arsa tarla o da güzel diyor ama birazda ucundan nemalanayim (kira) diyor.uzun donemde de fiyatida artıyor diyor basıyor mala ...ya hiç uzağa gitmeyeceğim özel bir firmada çalışan arkadaşım muhendis ABD de okumuş vsvs .para biktirmis 800 bin civarı gitti şakdiye 2+1 Kiptaş ikiden ev aldı (yaklaşık 10 senelik ) ya dedi ne ugrasicam şunla bunla ..olay bu

Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Neden artıyor size soyliyim .madamin eline 1 .5 milyon para geciyor ..bankaya gidiyor kkm 13 ee bakıyor dolar yerinde sayıyor..normal faize gidiyor yüzde 25... enflasyon olmuş yüzde 100 ..ben parayı bankaya yatırsam 1.5 milyon alım gücü seneye düşecek 1 milyona diyor...borsadan anlamıyor.arsa tarla o da güzel diyor ama birazda ucundan nemalanayim (kira) diyor.uzun donemde de fiyatida artıyor diyor basıyor mala ...ya hiç uzağa gitmeyeceğim özel bir firmada çalışan arkadaşım muhendis ABD de okumuş vsvs .para biktirmis 800 bin civarı gitti şakdiye 2+1 Kiptaş ikiden ev aldı (yaklaşık 10 senelik ) ya dedi ne ugrasicam şunla bunla ..olay bu
    Evin yatırım olmadığını düşünenler
    Yani
    Faiz
    Kkm
    Dövizin bu haline ne derler acaba şimdi bunlarbyatırım oluyor ev yatırım olmuyormu hepsinden fazla kazandıran şey nedwn yatırım olmuyor.
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Evin yatırım olmadığını düşünenler
    Yani
    Faiz
    Kkm
    Dövizin bu haline ne derler acaba şimdi bunlarbyatırım oluyor ev yatırım olmuyormu hepsinden fazla kazandıran şey nedwn yatırım olmuyor.
    Faiz dolar altın emlak yatırım değildir. Bence.
    Bunları her zaman geçmiş bilgisi az insanlar tanıyorum.
    Şahsen ben de bunları geçen yatırımlar yaptım yapıyorum.
    Syg ytd

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

6.  Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Faiz dolar altın emlak yatırım değildir. Bence.
    Bunları her zaman geçmiş bilgisi az insanlar tanıyorum.
    Şahsen ben de bunları geçen yatırımlar yaptım yapıyorum.
    Syg ytd

hocam sende işin iyice suyunu çıkardın o değil bu değil.

ne yani borsa harici yatırım mı yok.

o zaman kapitalizmin mabedi koca koca yatırım bankaları finans şirketleri boşuna faize dövize altına bakan adamlara milyonlarca dolar maaş veriyor.

milyarder iş adamları da beyinsiz mallar oldukları için gayrı menkul yatırımı yapıyor.

ileride satın alma gücünü artırmak için yaptığın herhangi bir şey yatırımdır.

fiyatı artar diye teneke yağ almak bile yatırımdır.

7.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    hocam sende işin iyice suyunu çıkardın o değil bu değil.

ne yani borsa harici yatırım mı yok.

o zaman kapitalizmin mabedi koca koca yatırım bankaları finans şirketleri boşuna faize dövize altına bakan adamlara milyonlarca dolar maaş veriyor.

milyarder iş adamları da beyinsiz mallar oldukları için gayrı menkul yatırımı yapıyor.

ileride satın alma gücünü artırmak için yaptığın herhangi bir şey yatırımdır.

fiyatı artar diye teneke yağ almak bile yatırımdır.
    Tercih sizin ve toplumun.benim fikrim bu;)

Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
    "Memleketim varsa ben de varım."

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Tercih sizin ve toplumun.benim fikrim bu;)

İktisadın yatırım dediklerine demeyip benim fikrim bu demekte ilginç bir yatırımcı profili
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 786/1312 İlkİlk ... 2866867367767847857867877887968368861286 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •