Son düzenleme : pisyedili01; 27-11-2022 saat: 22:21.
Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.
eskiden short yapmanın bi rasyonalitesi vardı- ekonominin son derece kötü yönetildiği kabulü üzerinden borsanın düşmesi gerektiği.. hatta chp trollerinden biri yukarda yazmış- Ortada ekonomi yönetimi diye birşey var mı ?...
vadeli 2000 seviyesini yukarı geçene kadar short oynamanın bi mantığı vardı, ekonomi bu derece kötü yönetiliyorsa, öyle ya- borsa nasıl yükselebilsin ki ? bu klasik shortçu tayfa 2000- 3000 aralığında sıfırlandı, ringten dışarı atıldı
temmuz dibi 2500 lerden başlayan son 3-4 aylık ralli temposunda, makro temelli değil de vurkaç şeklinde, ulan çok yükselmedi mi bu meret- şurdan biraz short yapsam mantığı kapsamında beliren short girişimleri olmakta, bunlar yüzde90 zararla kapanıyor, çok küçük bi kısmı- hemen kar realize ettiyse- ayakta kaldı.. oyunun her iki tarafına oynayabilen gerçek oyuncular içinde bile vadelide para kapabilen çok az, sadece cahil cesaretiyle long taşımakta ısrar edenler kazandı, ısrar edebilen çok iyi kazandı
yarın için stratejim şöyle ki, gün sonunda short kalmak.. hisselerde vade sonuna üç gün kaldığı için yine bi satış baskısı olacaktır öyle yada böyle diye varsayıyorum.. ama pazartesi yükseliş sendromuna da yakalanmak istemiyorum, gün içindeki tepeyi bulmak için kademeli shortlamaktan yanayım
Haftasonu biraz piyasada dolaştım, vatandaş para bulsa borsaya sokucak, biri arabasını satışa çıkartmış üç gündür 2 kişi aradı satamadım diyo, satsaydım parayı borsaya gömücektim diyo, öbürü evini satışa çıkartmış arayan olmamış, şuan herkesin gözü borsada, seçime kadar go go go tar tar tar diyo
Hamdım Piştim Yandım
Kafaya koymuşlar Ayasofya tepesi yabcaklar, sakın geç kalmayın
Hamdım Piştim Yandım
Ben de çok anlamam.
İhtiyaç, kese meselesi..
Futbol ve araba muhabbeti fazla olan blr memlekette yaşıyoruz.. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Tamam enflasyon rallisi, tamam f/klar dökük filan ama garip bir durum var.
Dolar bazlı Naci agbal döneminin üstündeyiz.
Enflasyon muhasebesi uygulanmadikca o baktığımız f/k'lar yalan dolan. Bankalar 2 senelik karına satiliyor diyoruz da hiç bakan oldu mu Garantinin bbva bilancosundaki haline?
Bistte daha önce 5 dolarları gördük ama koşullar aynı mı?
Borsada yabancı yok denecek kadar az. Var olanın da çoğunun bıyığı vardır.
Mevcut durumda 2.5dolardayiz. zirveye gidicez desek, burdan iki katı sadece.
Temmuzda 1.4 dolardan shortlamak saçmaydı belki ama şu anda o kadar da saçma değil. Evet hala ucuzuz ama temmuzdaki kadar değil. Amerika 1 senede dolar bazlı ne kadar düşmüş biz ne kadar çıkmışız? Hem de Fed faiz arttırırken..
Şu an vadeliyi daha yukarı sürebiliyor veya yatayda ayakta tutabiliyorlarsa hala ucuz kalmış bazı bist30 kağıtları sayesinde. Zaten görüyorsunuz vadeli biraz bozunca anında jokerleri çıkarıyor orasindan burasindan. Biz deste 52 kağıt sanıyoruz, kağıt sayıyoruz ama adamın hala kulak arkasında, gömleğinin cebinden kartlar çıkıyorez cümle, bence borsa şu anda gri bölgede.
Seviyorum bu katılımcı demokrasiyi..
Sayımız 3.5 milyona gidiyor..
Seçime kadar 10 milyon olmalı..
Yıkmamız lazım aristokrasi zenginliğini..
Şirketler halkın olmalı... SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
Yer İmleri