Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
"Bu forumda hâlâ kafası basmayan var mı? " diye düşünüyordum...
Demek ki varmış!
Benim niye tenasül organımda olsun arkadaş devletin benim paramla ne yaptığı?
Ben taahhüte bakarım.
Bu kadro 9x krizini gördü, 200x krizini gördü, mülteci işgalini de görmek kısmet oldu hâlâ çalışırken.
O da değil, "Konut Edindirme Yardımı" diye parası iç edilen bizden önceki nesli de gördük...
Ben bu ülkede L.T.D, A.Ş. ünvanlı şirketlerden daha çok vergi vermişim gelirimden.
Hem de öyle yılsonu, KDV için alınmış zart-zurt vb düşüldükten sonra falan değil... Anında! Para daha cebime girmeden....
Neresi batıyor anlamıyorum. 1 aylık yatırım yaptığın şirket, KAP' a gönderdiği planın aksine davransa,
"SPK göreve" diye ağlarsın.
Nesi batıyor, neyin ukelalığı hakikaten anlamıyorum.
Son düzenleme : KısaVade; 30-11-2022 saat: 00:29.
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Bazı arkadaşlar devletin kasasında, kumbarasında EYT'lilere verecek parası olmadığını düşünüyor.
Arkadaşlar şunu öğrenin: Devlet harcama yapmak için kasasında para biriktirmez veya parası olmadığı için vergi toplamaz.
Devlet istediği zaman istediği yere parayı harcar, yani parayı yoktan yaratır devlet.
Ekonomi okuyan, bilen kişilerle bu konuyu tartışabilirim ancak. Herkesin anlayabileceği bir konu değil.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu da değişik bir teori.
Konuyla ilişkisini de tam anlamadım.
Bir deli "kumbara" diye taş attı ortaya...
Daaa niye bunun peşinden gidelim bu topikte?
Devlet enflasyonist politikalar da izleyebilir.
Karşılıksız para da basabilir.
Lakin ben sizin istediğiniz düzeyde ekonomi de bilmiyor olabilirim.
Meselenin bu kadar karmaşık olduğunu da sanmıyorum.
Ayrıca bunca zamandır meseleyi anlamamış birine de, birşey anlatılabileceğini zannetmem.
Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.
Sosyal güvenlik sistemi zaten uzun yıllardır kimseye maaş ödeyebilecek durumda değil ki. Benim kendimi bildiğim günden beri hep açık veriyor. Bunu da bir şekilde hazine sürekli para ödeyerek çözüyor. Bu güne kadar sosyal güvenlik sisteminin bu şekilde delinmesine de siyasetçilerin popülist politikaları neden oldu. Bu sorun da eyt lilere maaş bağlamakla da çözülmez.
Sistemin en büyük sıkıntısı işgücüne katılımımız oldukça az. Emekli başına düşen çalışan sayımız avrupanın ortalamasının yarısından az. Kuş kadar primle 9 çocuğun da olsa sosyal güvenlik sisteminin sağlık tarafı sana sınırsız hizmet veriyor. İlacın, her türlü tetkiğin, ameliyatın, hastanede kalman vb sistem tarafından ücretsiz ödeniyor.
Sistemin ayağa kalkması için yapılacak çoook fazla şey var. Ama bunları yapacak siyasetçi de bir daha seçilemez.
O nedenle günah keçisi bugüne kadar eyt liler gibi gösterilse de değildir. Sistem eyt lilerle batmaz çünkü zaten uzun zamandır batık.
Siyasetçilerin eytlilerin oyuna ne kadar ihtiyacı var sonuç ona göre belli olur. akp nin anketlerde oyu artıp eyt oylarına ihtiyacı olmazsa eyt yi geçirmez bile. Ama görünen o ki seçimi riske atmak istemiyorlar, eyt bir şekilde çıkar.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri