Sayfa 639/1002 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,105 - 5,112 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. [QUOTE=Sparky;6218998]
     Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku

YABANCI HİSSE FONU...Sadece OFI tutuyorum, yüklü olarak.Stopaj yok, yönetim ücreti düşük.İçinde enerji,sağlık,teknoloji,Çin ve Latin Amerika ETF leri var.Küçük küçük çok fon tutacağıma tek bunu tutuyorum.Performansı da çok iyi.

Bu fonun stopajsız olduğuna emin misiniz Sn byroltr?

Sent from my iPad using Tapatalk
    Fon sepeti fonu olduğu için stopaj yok(yılbaşında bu muafiyet kalkabilir).Muafiyet normalde sadece hisse fonlarında var.Bilinen genelgeyle döviz dışındaki fonların çoğunda stopaj sıfırlanmıştı.Oradaki bir açıktan faydalanıyor bunlar.OJT/OLD/MJB/YJK da böyle.Adlarında "yabancı" ibaresi yok ama içerikleri az biraz yerli çoğu yabancı ETF.Sonuç olarak evet, eminim.Yılbaşından sonra durum değişebilir uzatma gelmezse.

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Evet dostum, ben son aldigim fonlarda sole bi yontem izledim
    actim kazanc oranlarini aylik 3 aylik aylik yilbasina kadar 12 aylik 3 yillik 5 yillik filan rakamlari topladim en yuksek olanlari liste yaptim... Mukemmel bir yontem HEHE
    ben de aynı stratejideyim: ) excel veri filtreleme ve büyükten küçüğe sıralama özellikleri çok güzel iş görüyor. ya bence excel - word bilmek ingilizce bilmekten sonra ikinci sırada gelen en önemli yetenek. öğrenin, öğretin..hayatı kolaylaştırmada harikadır.

3.  Alıntı Originally Posted by Makyevelli Yazıyı Oku
    IJC yarı iletken Abd borsalar düşerken bile iyi performans gösterdi %29 getirdi 1 ayda ama buradan giremiyorum. YAY Nasdaq yükselirse iyi yükselen ama düşerse iyi düşen bir fon. TMG başka Abd ile beraber başka ülke borsaları olduğu için makul yükselir makul düşer. AOY bir dönem tuttum ama borsaların çıktığı dönemde kazandırır. Gıda ve Tarım olarak YLC ve GZL düştüğü zaman alınıp sepete konabilir. TGE son 3 aydır süründürüyor artık bulaşmayacağım.
    IJC içinde 1/3 bist hissesi de var ama sadece bist bu ay çok yukarı gitti diye bu orantıyla %30'ları yakalamış olamazlar yabancılar da iyi kazandırmış demekki..tanınmış firmalar da değil ilginç. takibime aldım teşekkürler. bu karlarının sebebi ne acaba. geçici bir durummu anlamak bakımından.

4. Rbk fonu yüksek oranda döviz kira sertifikası bulunduran bir fon. Stopaj kesintisi yok.

5.  Alıntı Originally Posted by SNOOPY Yazıyı Oku
    Rbk fonu yüksek oranda döviz kira sertifikası bulunduran bir fon. Stopaj kesintisi yok.
    Çok teşekkürler hocam, çok işe yarayacak bilggi bu benim için.Ben bu katılım fon tarafıyla pek ilgilenmiyorum, yanlış yapmışım demek ki.IPV leri değiştiririm bu tipte bir fonda.Tekrar teşekkürler, çok değerli bir bilgi oldu bu bana.

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    tuttuğumuz fonlar sorulmuş... ben de yazayım.
    1- NNF (çok memnunum ve uzun süre daha tutacağım)
    2- TCD ( eski performansına geri döndü, onu da satmayı düşünmüyorum)
    3- IPJ (1.5 yıldır enflasyonun çok gerisinde kaldı ama yine de tutacağım.ABD borsalarıyla beraber bunun da toparlayacağını sanıyorum.)
    4- IPV (doları yatırım aracı olarak görmediğim ve almadığım için bir miktar eurobond fonu tutuyorum. uzun vadeli tutacağım)
    5- TMG (FED yavaşlayınca sert şekilde yukarı gideceğini düşünüyorum. uzun süre tutacağım)
    6- YTD ( eski getirilerinden uzak, ama ABD borsaları düzelince bu da tekrar eskisi gibi olur diye düşünüyorum)
    7- YAK ( karma fon da olsun maksadıyla, riski biraz daha az olsun diye aldım ve bir süre daha tutucağım)
    herkese bol kazançlar...
    Merhaba. Uzun süre TMG fon tuttuğum için paylaşmak istedim. TMG fon içinde Abd borsa dışında 6-7 ülkenin daha hisseleri var o yüzden Amerika düzeldiğinde ya da hızla yukarı gittiğinde sert artış yapmayan bir fon. Düşerkende daha az düşüyor. YAY ve AFA Nasdaq yükselişlerine en iyi artı kazandıran fonlar.

7.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    IJC içinde 1/3 bist hissesi de var ama sadece bist bu ay çok yukarı gitti diye bu orantıyla %30'ları yakalamış olamazlar yabancılar da iyi kazandırmış demekki..tanınmış firmalar da değil ilginç. takibime aldım teşekkürler. bu karlarının sebebi ne acaba. geçici bir durummu anlamak bakımından.
    Bu durumu açık bilgi olarak bende araştırdım. Sanıyorum Çin-Tayvan gerginliği ve sonrasında yaşananlar biraz olumlu etki yaptı. Abd borsalar ayı olmaktan çıktığında mutlaka sepete koyacağım fonlardan.

8. oflu hocanın dediği gibi şu bist meselesünü de ele almamuz lazum: ) youtube'da uzmanı amatörü 4500 yapar diyor, az kısmı da 4000 diyor. ben yukarı devam edecek diyorum. şu seviyeyi kırarsa fonumu satarım, ancak şurdan tekrar alırım diyen var mı? ya da ne kadar düşerse düşsün tutarım diyen? biliyorsunuz stratejiyi haftasonu kafa rahatken oluşturmak önemlidir. kaos anında yanlış kararlar vermemek için. bu mevzudan kaçamazsınız acılarınızla yüzme zamanı: )

Sayfa 639/1002 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •