Cesur falan değiliz. Bir nevi çaresizlikten. 6 aydır her yükselişte - yok yahu piyasanın durumu belli, bunlar elimize verir - diyerek seyrettik. Sosyologların açıklayabildiği son hamleyi yapmak için ateşin içine daldık. Şu ana kadar parama göre çok iyi kazandım. Ama , Kumluca daki SEL gibi her an bir felaket gelebilir . İşte o zaman kazandığımı sandığım her şey yok olur. Bu gerçeği seslendirdiğimde içimdeki ben - kötüyü çağırma , sus - diyor. Bu çarşamba tümüyle çıkmayı, kenardan izlemeyi düşünüyorum.
Mikrofon kimin elindeyse şarkıyı o söylüyor. haliyle mikrofonu alamadığımız sürece sadece çıkan seslere katlanmak zorundayız.
T bank 27,5 , HSBC yeni müşteriye 29 ( sadece 32 gün için )
Paran mı var derdin var ! Büyük çiftliklerde bu kadar Hayvanı nasıl sağıyorlar diye düşünüyordum. Baktım ki , adamlar dar bir geçitten tek sıra yaparak yemliklere yönlendiriyor ve onlar mutlu mutlu yem yerken memelerindeki sütü boşaltıyorlar. Sonuçta yem yiyen de sütü alanda mutlu..
50 den aşağıni zor gorur .
*Dolar sabit
*Akaryakıt düştü
*5 aydir asg.ucrt, memur, emekli maasi ayni.
Fiyatlar hala yukari gidiyor ....
Hadi doları 6 ay daha burda tuttun diyelim.
Elektrik doğalgaza en az %50 zam bekliyor.
Asgeriye %40 -45
Memura %30
Emekli % 25( taban aylık 4500 )
Tuik 0 hatta eksi mi çıkaracak baska turlu 20 çıkartamaz imkansiz
Amor fati...
Memento mori..
Carpe diem.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Fiyatlama davranışı bozulduktan sonra enflasyonu toparlamak zor. Dolar sabit, emtia fiyatları düşüyor. Navlun fiyatlarının düşüşüyle ithal ürünlerinde fiyatı düşecek. Bizim zamlar nereden geliyor ?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kredi ve mevduat faizinde ters yarış: Faizde makas mevduat lehine açılıyor. 2 Aralık haftasında 3 ay vadeli mevduatın faizi 21,9’a çıkarken, ticari kredi faizi yüzde 15,48’e geriledi. Mevduat faizleri 44 ayın zirvesine çıkarken, ticari kredi faizleri 24 ayın en düşük seviyesine geldi. Bankaların önümüzdeki iki haftada TL mevduat faizinde yüzde 30’u aşması ve yarışın hızlanması bekleniyor.
Size yillardir diyorum fayizden bir sey olmaz diye...
Ya bir is kurun ya da kurulu bir ise bist yolu ile ortak olun diye yuzlerce kez yazdim..
Reyiz yatirim yapanlarin yaninda...
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri