Sayfa 339/896 İlkİlk ... 239289329337338339340341349389439839 ... SonSon
Arama sonucu : 7167 madde; 2,705 - 2,712 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Ben 1997 yılında hazine müsteşarlığından yatırım teşvik belgesi alıyordum. Yani şirketleri ilk kuruluş anından bilirim. Sonradan borsacı olmadık. Sonradan değil sanırım eskiden gönderildik.
    İlk zamanlar yazdıklarını yadırgıyordum ama foruma renk kattığını kesinlikle kabul ediyorum.
    Farklı görüşler, farklı yorumlar her zaman ufkumuzu açar. Ben acizane yatırımcıyım, borsacı filan değilim.
    38 liralardan bu yana bir senedir bu hisseyi taşıyorum. Bir kere sattım sonra geri aldım. Beklemeye devam ediyorum.
    Görüşlerim yatırım tavsiyesi değildir. Herkesin aklı kendine

2.  Alıntı Originally Posted by aytunc Yazıyı Oku
    İlk zamanlar yazdıklarını yadırgıyordum ama foruma renk kattığını kesinlikle kabul ediyorum.
    Farklı görüşler, farklı yorumlar her zaman ufkumuzu açar. Ben acizane yatırımcıyım, borsacı filan değilim.
    38 liralardan bu yana bir senedir bu hisseyi taşıyorum. Bir kere sattım sonra geri aldım. Beklemeye devam ediyorum.
    Ben temettü yatırımcısıyım, Mart ayını beklerim para gelir, bir kısmını maaş haricinde ihtiyaç İçin ayırırım, kalanı ile temettü veren firmadan senetlerimi alır yola devam ederim. Tembel bir iş. Ancak yıllık 500-600 bin TL gibi bir gelir olduğu İçin senet peşinde koşmam.

Sasa olayı ciddi bir olay, özel olarak ilgileniyorum, bilgi topluyorum. Mesela teknik olarak 137 üstü diyordum, farklı birinde gördüm beğendim, yeni rakam 130,40. Bu rakam üstü kapanışlarda senete gir yada senet al olayı başlar. Bu iyi kısmı. Kötü kısmı ise sermaye tavanının 15 milyar olması. Maliye kökenli olduğum İçin sermaye kısmındaki değişimleri yakından izliyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Ben temettü yatırımcısıyım, Mart ayını beklerim para gelir, bir kısmını maaş haricinde ihtiyaç İçin ayırırım, kalanı ile temettü veren firmadan senetlerimi alır yola devam ederim. Tembel bir iş. Ancak yıllık 500-600 bin TL gibi bir gelir olduğu İçin senet peşinde koşmam.

Sasa olayı ciddi bir olay, özel olarak ilgileniyorum, bilgi topluyorum. Mesela teknik olarak 137 üstü diyordum, farklı birinde gördüm beğendim, yeni rakam 130,40. Bu rakam üstü kapanışlarda senete gir yada senet al olayı başlar. Bu iyi kısmı. Kötü kısmı ise sermaye tavanının 15 milyar olması. Maliye kökenli olduğum İçin sermaye kısmındaki değişimleri yakından izliyorum.
    Sasa'da son bir yıldır ünlü teknik analistler bile yanıldı. 38 lirayken bile pahalı, alınmaz, f/k' sı yüksek diyen piyasa yorumcuları sus pus oldu. Ben çok fazla teknik göstergeleri ile ilgilenmiyorum. Çünkü şirketin hakikaten kapasite artırımına yönelik çok ciddi yatırımları oldu ve birer birer hayata geçiriyor.
    Özellikle benim gibi uzun vadeli yatırımcılar için LİMAN, RAFİNERİ ve AMONYUM NİTRAT tesisi yatırım projeleri büyük ilgi uyandırdı. Bu projelerinde zaman içinde birer birer hayata geçirileceğine inanıyorum.

4. Bu şirketin Türkiye'deki 500 sanayi kuruluşu içerisinde 20 nci sırada olması...
    Anadolu'daki 500 şirket içerisinde ise 2 nci sırada olması bir tesadüf olmasa gerek...
    Bir yıldır bu hissedeki acizane edindiğim tek tecrübe var... O da günlük ve saatlik fiyatlara kapılma...
    Kendime hep şunu telkin etmeye çalışıyorum... sabırlı ol, doğru yatırımlar yapan şirketin ortağısın...

5.  Alıntı Originally Posted by aytunc Yazıyı Oku
    Bu şirketin Türkiye'deki 500 sanayi kuruluşu içerisinde 20 nci sırada olması...
    Anadolu'daki 500 şirket içerisinde ise 2 nci sırada olması bir tesadüf olmasa gerek...
    Bir yıldır bu hissedeki acizane edindiğim tek tecrübe var... O da günlük ve saatlik fiyatlara kapılma...
    Kendime hep şunu telkin etmeye çalışıyorum... sabırlı ol, doğru yatırımlar yapan şirketin ortağısın...
    Senin gibi düşünüyordum. Ama kredili işlmem yasağının başlatılmasıyla son dönemde kurulmuş olan tezgahta, taşlar her geçen gün yerine biraz daha oturuyor. Patronun karıştığı bu son dönemdeki adilikler yüzünden mide bulandırıyor artık. Uzun vadede firmanın bunun acısını kat ve kat yaşayacağını düşünüyorum (daha doğru yaşamasını umut ediyorum).

6.  Alıntı Originally Posted by aytunc Yazıyı Oku
    Bu şirketin Türkiye'deki 500 sanayi kuruluşu içerisinde 20 nci sırada olması...
    Seda sayan şu son 3-5 yıldır güzel estetik yaptırıyor. Ajda Pekkan dan sonraki en sağlam süper star olma yolunda.

Fakat bundan 20-25 sene önce Seda sayan hanım efendi sahneye çıktığında bir işaret parmağı ile şarkı söylerken gözlerini gösterirdi. Yani bana bakmayın gözlerim güzel gözlerime bakın, yeşil mavi her biri ayrı renk ve çok güzel.

Şimdi siz nakit akıma mevcut kar zarara, kredilerin ilerleyen faiz oranlarına, enflasyona, işletme maliyetine, rekabete bakmayın, ama şirket ilk 500 de.

Bence Seda sayanın sizi etkilemesine izin vermeyin.

7. Çok eski yazılarımda var, Twitter space yayından ertesi gün tavan olduğunda yazdım. Biz sizin düşmanınız olamayız. Öyle olsa 130,40 rakamı telafuz etmeyiz. Şuan 130,40 rakamın üstünde kalıcı kapanışlar gelse, bir önceki zirve güdük kalır. Teknik bir hissede her zaman işe yaramaz. Bu şekilde formasyonlarda işe yarar.
    Son düzenleme : CAKIR24; 14-12-2022 saat: 17:12.

8. Damacana su hissesi alsaydık. 1 damacanaya 45 TL verdik, inanılmaz. Üstelik patronu da 1 damacana su 45 TL etmez demiyor. Ama bizim patron benim hisse pahalı diyor.

Erdemoğlunu hisse 60 tl dediği dönemdeki borsa endeksi 3200, bu gün borsa endeksi 5000, hiç kap haberi gelmese hisse kendi kendine 93 TL eder şu an. Bilançoları kap haberlerini saymıyorum..

Havlayan köpek ıssırmaz derler.. Bu para etmez, değeri çok fazla noktasında ise, kimseye çaktırmadan, paşa paşa bütün hisseni sessiz sedasız satar çıkarsın..

Velhasıl, bunda bir bityeniği var. Bu kadar çakallık düşünen Erdemoğlu'nun kesin bir planı vardır. Önce kredili işlem yasağı koy, sonra brüt takası koy. sonra taban.. taban.. taban... yetmedi benim hisse bu para etmez diye demeç ver... Bu haberi de, yeme içme hisse taban taban giderken sabahın 7 sinde kapa gönder.. sonra 2.5 mlyon hisse sat... bi de her yerde hisse pahalı satın diyen çığırtkanlar (bi tek bu hisse pahalı borsa da dimi)...

niye bu kadar tezgah düzen... var bi iş bakalım..

Sayfa 339/896 İlkİlk ... 239289329337338339340341349389439839 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •