Sayfa 684/993 İlkİlk ... 184584634674682683684685686694734784 ... SonSon
Arama sonucu : 7937 madde; 5,465 - 5,472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVIII

Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Emeklilik yasası çıkarılırken bir kaç cılız ses dışında itiraz gelmedi , mezarda emeklilik falan lafları az biraz hatırlıyor gibiyim ama kesinlikle ciddi bir direniş olmadı , sağ ve satılmış sol birlikte hareket etti , isin ilginç yanı , sağ kesimin yaşlıları hakiki solcuların kazandırdığı hakları alabilmek için onlardan önce bankaların önünde kuyruğa girmeleri . Ne tezatlar ülkesiyiz , boyle oldukça burnumuz bolluktan kurtulmaz.
    EYT yasası çıktığında bunu Anayasa Mahkemesine RP götürmüştü. Anayasa Mahkemesi solcu üyeleri itirazı redetmişti. AKP de bunun nimetlerinden faydalandı.Neyse düdüklenen kesim alkış tutarak Yaşa Reis diyorlar.Emekli olanlar da fakirleştikçe gençlere saldırıyor çıkar telefonu modundalar.
    Neyse EYT seçimden sonra belki vizyona girecek

Bu nasıl popilistlik böyle.
    Asgari ücret 2022 Temmuzunda zamlanmıştı. Temmuzdan bugüne 5 aylık enflasyon %14 Aralık ayı %3 çıksa olsun olsun %17-18 enflasyon. Nasıl oluyorda %50 üstünde bir zamdan bahsediliyor.
    Bu durumda 6 aylık enflasyon zammı ile %17-18 zam alacak emekli taş mı yiyecek. 12 milyon emekli aklını başına topladın. Bu iktidardan önce Sözde kılıçdaoğlunun batırdığı sistemde bile en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerindeydi. 11.300 gün primle iş hayatım boyunca asgari ücretin 3 katından fazla değerle prim ödedim.Bu ülke de ne yazık ki çalışana üretene değil tembele hırsıza değer veriliyor. Hükümet yine patronun parasıya asgari ücret şovu yapacak. Aynı şovu devletin kasasından çıkacak emekli içinde bekliyoruz.

L20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by pronto Yazıyı Oku
    Asgari ücret 2022 Temmuzunda zamlanmıştı. Temmuzdan bugüne 5 aylık enflasyon %14 Aralık ayı %3 çıksa olsun olsun %17-18 enflasyon. Nasıl oluyorda %50 üstünde bir zamdan bahsediliyor.
    Bu durumda 6 aylık enflasyon zammı ile %17-18 zam alacak emekli taş mı yiyecek. 12 milyon emekli aklını başına topladın. Bu iktidardan önce Sözde kılıçdaoğlunun batırdığı sistemde bile en düşük emekli maaşı asgari ücretin üzerindeydi. 11.300 gün primle iş hayatım boyunca asgari ücretin 3 katından fazla değerle prim ödedim.Bu ülke de ne yazık ki çalışana üretene değil tembele hırsıza değer veriliyor. Hükümet yine patronun parasıya asgari ücret şovu yapacak. Aynı şovu devletin kasasından çıkacak emekli içinde bekliyoruz.

L20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    prim ödemeyen yada sosyal yardım adı altında alanların maaşı prim ödeyenlerin aldığı maaşa orantılarsak bunlar sürekli aradaki farkı kapatarak geliyor. Onların aldığı zam %300-500 gibi sanki.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Bu arada 17-25 Aralık haftasındayız. Youtubeda birkaç videoya rastlamasam ben de unutmuştum. Özellikle bohçacının o dönemki ateşli lafları...nereden nereye...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    prim ödemeyen yada sosyal yardım adı altında alanların maaşı prim ödeyenlerin aldığı maaşa orantılarsak bunlar sürekli aradaki farkı kapatarak geliyor. Onların aldığı zam %300-500 gibi sanki.
    Emekliden alınan dilimler bu grubun tabağına aktarılıyor...Neyse onlar çıkar telefonunu demeye devam etsinler.

6. Birileri ekranlarda yine başladı ; asgari ücreti beklemeden zamlar geliyor vb. yok 2. el araç piyasası coşmuş, yok konutlara bir tur daha zam geliyormuş falan.

Ahanda buraya yazıyorum. En geç mayıs ortasına kalmaz elinde aracı, krediyle aldığı evi olanlar yandım anam diye satacak adam ararlar. Nedenini yazamam. Sadece yaşayarak öğreneceksiniz. Ekranda pazarlanandan uzak duran, kendi çevresinde keşif yapanlar kazançlı çıkacaktır.

Yatırım tavsiyesi ve araç- konut tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by pronto Yazıyı Oku
    Insanlar gecinemiyor kardesim.

Eger TUIK'in verileri ile hesaplama yaparsaniz, gercek fiyatla karsilasinca ac kalirsiniz.

Isci kesiminin 9.000 TL. ( bugun icin 480 USD.) talebi gayet yerinde, Emekliler icin ise gelecek hukumet asil isi yapacaktir.

Onlar icin bir benchmark olussun yeter.

Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Insanlar gecinemiyor kardesim.

Eger TUIK'in verileri ile hesaplama yaparsaniz, gercek fiyatla karsilasinca ac kalirsiniz.

Isci kesiminin 9.000 TL. ( bugun icin 480 USD.) talebi gayet yerinde, Emekliler icin ise gelecek hukumet asil isi yapacaktir.

Onlar icin bir benchmark olussun yeter.
    1975-2022 arası asgari ücret dolar karşılığı

https://geziplani.net/yillara-gore-asgari-ucret

Ülke 2008 den sonra tepe aşağı giderken asgari rampa çıkıp duruyor.Neyse herşeyin hayırlısı.

Sayfa 684/993 İlkİlk ... 184584634674682683684685686694734784 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •