Sayfa 88/368 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon
Arama sonucu : 2937 madde; 697 - 704 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,832
     Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Rahmetli Yaşar Erdinç hoca kendisi iyi bir temel analist ve mali analist olsa da teknik analize de farklı şekillerde katkıları bulunmuş değerli bir insandı. Bu katkılarından birisi de Talep Konsantrasyon Eğrisi ismini verdiği ve piyasada en sık kullanılan 7 temel indikatörü birleştirdiği TKE indikatörüdür. Stochastic, RSI, CCI, Williams R, Money Flow Index, Ultimate Oscillator, Momentum indikatörlerini tek bir indikatör haline çevirmiş ve bunu formule edip ekranlarımızı indikatör kalabalığından kurtarmıştır. Matriks'i olanlar aşağıdaki formulle KHN menüsünden Indicator Builder'ı açıp TKE'yi ekleyebilirler. Matriks'i olmayanlar ise Tradingview'dan TKE Indicator by Kıvanç'ı seçip menülerine ekleyebilirler. Onlarca indikatör boca edilmesindense bu sade indikatör ekranınızda sabit kalabilir. Fiyat dönüş yerlerini tam olarak kestirmek imkansıza yakınsa da daha sade şekilde öngörebilmeye bir nebze katkısı olacaktır. İndikatörlere gereğinden fazla değer verip saplantılı olmadıktan sonra genel gidişatı okumak açısından faydalı olabilecek indikatörleri birleştirip bizlerin kullanımına sunduğu için bir kere daha teşekkür edip, kendisini rahmetle anıyorum.

Matriks için TKE Formulü:

TKE:=(STOFK(14,6,E)+RSI(c,14)+MFI(14)+CCI(14)+WILL R(14)+MO(14)+ULT(7,14,28))/7;
    TKE;
    Mov(tke,21,s);
    20;
    80;
    0
    Bu TKE indikatörünü bist30 dan rastgele sectiğim THY, Koç holding ve Tuprasta -4 saatliklerde- kontrol ettiğimde 20 nin altındaki değerlerde 0 ve özellikle negatif değerlerde yapılan alımların sonrasında genellikle yükselişler yaşandığını gördüm. Alım kararlarını verirken teknik analizle ilerlemiyorum ama bu TKE indikatörü bana oldukça faydası olabilecek bir gösterge gibi geldi.
    Peki en uygunu/ideali hangi zaman aralıklarında bakmak olabilir sn devai dert? belli bir fikriniz var mı?
    Grafikte 4 saatlik bakınca farklı günlük bakınca farklı değerler geldiğini gördüm doğal olarak..

2.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Bu TKE indikatörünü bist30 dan rastgele sectiğim THY, Koç holding ve Tuprasta -4 saatliklerde- kontrol ettiğimde 20 nin altındaki değerlerde 0 ve özellikle negatif değerlerde yapılan alımların sonrasında genellikle yükselişler yaşandığını gördüm. Alım kararlarını verirken teknik analizle ilerlemiyorum ama bu TKE indikatörü bana oldukça faydası olabilecek bir gösterge gibi geldi.
    Peki en uygunu/ideali hangi zaman aralıklarında bakmak olabilir sn devai dert? belli bir fikriniz var mı?
    Grafikte 4 saatlik bakınca farklı günlük bakınca farklı değerler geldiğini gördüm doğal olarak..
    Bunun net bir cevabı yok, ne kadar sıklıkla işlem yaptığınıza bağlı.. Çok fazla alım satım ile meşgul olabilecek zamanınız ve enerjiniz yoksa günlük periyotla izlemek daha makul. İşlem aralıkları sıklaşacaksa 1 saatliğe kadar da inebilirsiniz. Bu size kalmış bir şey. Ayrıca tek başına indikatörlere tüm kararlarınızı bağlamanız sağlıklı sonuçlar vermeyebilecektir. Bunu da akılda bulundurmakta fayda var. buna ilaveten 20'nin altında dip yapmış görünürken siz alım yapabilirsiniz, ama zaman zaman fiyatlar oralarda kalmayıp çok daha aşağılara inebilir, 0'ın altına doğru. Bence en sağlıklı kullanımı 0-20 arasında 2'li ya da 3'lü dip durumundan sonra yukarı ivmelenince almak daha sağlıklıdır.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,832
    Bunun net bir cevabı yok, ne kadar sıklıkla işlem yaptığınıza bağlı.. Çok fazla alım satım ile meşgul olabilecek zamanınız ve enerjiniz yoksa günlük periyotla izlemek daha makul. İşlem aralıkları sıklaşacaksa 1 saatliğe kadar da inebilirsiniz. Bu size kalmış bir şey. Ayrıca tek başına indikatörlere tüm kararlarınızı bağlamanız sağlıklı sonuçlar vermeyebilecektir. Bunu da akılda bulundurmakta fayda var. buna ilaveten 20'nin altında dip yapmış görünürken siz alım yapabilirsiniz, ama zaman zaman fiyatlar oralarda kalmayıp çok daha aşağılara inebilir, 0'ın altına doğru. Bence en sağlıklı kullanımı 0-20 arasında 2'li ya da 3'lü dip durumundan sonra yukarı ivmelenince almak daha sağlıklıdır.
    Bilgilendirme için teşekkür ederim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Elinize sağlık... faydalı bilgiler..[emoji106]

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Forumu takip eden, yorumlarıyla katkı veren başta sayın TİRYAKİ olmak üzere herkese mutlu sağlıklı yıllar diliyorum. Sağlık, huzur ve bol hayırlı kazanç diliyorum...

6. 2023 yılının hepimiz için bitireceğimiz yıldan daha güzel, daha huzurlu, ve daha bereketli geçmesini dilerim.
    Clausewitz

7.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    2023 yılının hepimiz için bitireceğimiz yıldan daha güzel, daha huzurlu, ve daha bereketli geçmesini dilerim.
    güzel dileklerinize katılıyor sağlık mutluluk ve huzur dilerim ..
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

8. Bazılarmızın hangi hisseyi neye göre aldığı, nasıl bir değerleme yaptığı sorusuna verecek cevabı yok. Önce alıyor, sonra almakla doğru yaptığını destekleyecek yazılar ya da teknik analiz olduğu varsayılan grafik çizgileri, trendler ya da formasyonlar arıyor sağda solda. Sanki 'önce bir çıkalım yola, kervan yolda düzülür.' felsefesini borsaya uyarlıyor.

Bazılarımız doğru hisseleri buluyor, ancak ya almayı ertelemekle ya da anlamsız erken satışlarla kendi değerlemelerine ihanet ediyor.

Bazılarımız da borsada oluşan genel ralli havasının oluşturduğu yukarı yönlü hareketin etkisine bakmadan rastgele aldığı hisseleri çok isabetli kararlar almış gibi görüyor, başka bir zamanda hata olabilecek seçimlerini prensip haline getirme derdinde.
    Clausewitz

Sayfa 88/368 İlkİlk ... 3878868788899098138188 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •