Sayfa 360/674 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460 ... SonSon
Arama sonucu : 5387 madde; 2,873 - 2,880 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Adamlar işlerinde o kadar iyi ki sabah ilk önce 4925 gösterdiler sonra aşağıya sonra 4927 gösterdiler sonra herkes tırssın diye ver elini 4600. İnan ki karşıdakiler çok pro. Hedefte coinci tayfa yada küçük yatırımcı falan değil hedef artık orta ölçekli ve üstü ve de işi bilenler. Bu çok acımazsızca.

Kedi fare gibi de oynuyorlar endeksle ; ana yükseliş kanalına atana kadar da bu volatilite kolay kolay ekranlara değişik olumlu haberler düşmezse normalleşmez. Bak o zamana kadar herhangi bir hissenin özelini bile konuşmam ben. Oynanan oyun çok büyük.

Kimsede yanlış anlamasın burada herşeyi de çok biliyor edasında olmak istemem. Ben de o ilk % 7,02 düşüşü öngöremedim mesela. Sonrasını kestirebildim ama benim için geçen perşembeyi görememek büyük hatadır.Kısa vadeli işlemlerde yapmıyorum ama o düşüşü görmem gerekliydi. Daha hafifçe bir şeyler olur diye bekliyordum.
    Sn Soul; Son aylarda Piyasaya özellikle halka arzlar ile çok fazla yeni yatırımcı ve sıcak para girişi oldu.

Aracı kurumlardaki çalısan arkadaşların söylediğine göre, bu YENİ YETME ACEMİ TAVANCI yatırımcılar aza yetinmedikleri pörtföyleri kadar da kredili pozisyon aldıkları söylenmekte. Hiçbir finansal okur-yazarlığı olmayan sadece sosyal medya yada whatsup-telegram grupları duyumları ile hareket ettikleri de aşikar.
    Sanırım bunların çok canı yandı bu düşüşte..

ytd.

2.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bu düzeltmede en çok düşen bilanço beklentileri en yüksek hisseler oldu... Bilanço beklentisi çok iyi olan bazı hisselerde %35 varan düşüşler var....Geçmişt de iyi yükselen bir çok hissede hareket öncesi bu durumu yaşadık..
    Benimde dikkatimi çekti Bu düzeltmede ihracatı yüksek hisseler düşüşte en fazla etkilendi

ytd.

3. Zirveden % 40 düşüşler kolay değildir. O pozisyonda kalmakta öyle. Bir çok beklentisi yüksek hissede bunu yaptılar.

Devlet bence aynı market işi gibi bu sosyal medyada bu iş üzerine dönenlerede sadece seyirci kaldı müdahalede geç kaldı maalesef

1-1,5 ay önce projeler analizler havada uçuyordu sosyal medyada bir çok insan altında kaldı o işlerin.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

4.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Zirveden % 40 düşüşler kolay değildir. O pozisyonda kalmakta öyle. Bir çok beklentisi yüksek hissede bunu yaptılar.

Devlet bence aynı market işi gibi bu sosyal medyada bu iş üzerine dönenlerede sadece seyirci kaldı müdahalede geç kaldı maalesef

1-1,5 ay önce projeler analizler havada uçuyordu sosyal medyada bir çok insan altında kaldı o işlerin.
    Yağmur yağarken ıslanmakta kolaydır. Yani piyasa yükselirken zaten az-çok kazanırsınız.

Önemli olan piyasa terse döndüğünde pozisyon koruyabilmek ya da psikolojiyi yönetmek önem kazanıyor.

Adamlar zaten yüksek volatilite ile zararına satışlara sebep oluyorlar..

ytd.

Sayın soul ısrarımın sebepleri belli sonuçlarıda belli. Daha önceki keskin düşüşten öncede tamamen çıktığımı burada yazmıştım. Sonra nasip oldu sattığımdan dahanuygununa daha fazla lotla maliyetledim. Bu seferki düşüşten öncede sert yazılar yazdım çünkü yine aynı tiyatrolar döndüğü netti hem borsa geneli hem ASELSAN özelinde. Tamamını olmasa yine büyük kısmını göndererek verdiğim fiyattan daha uygununa tekrar lot sayısını artırmak nasip oldu.
    Bunları yazma sebebim aselsanın malesef uzun vadeli bir yatırım olmadığına inanmam. Sebeplerinide bolca yazdım. Yönetim ve baykar etkisi kabaca. Sat al olarak güzel ama uzun vade şu şartlarda üzüyor bana göre.
    Hani devlet demişsinya whatsup telegram guurpları için azizim zaten bu işleri yapanlar hükümetten onay almadan sadece ufak tefek işler yapabilirler ))
    Aselanda veya bu guruplar da hükümetten onay almadan operasyon çekebileceklerine inanıyorsan bence bu işleri bırak gitsin.
    Sorularımı tekrar edeyim. İhracatı kendisi hadi yapamıyor baykar yaoycak diye kabul ettim sustum. Sence neden hisse değeri ile ilgili çıkıp tek kelam etmez Haluk denen profesör bozuntusu, yada neden geri alımdır, bedelsizdir veya iyi bir temettü geleneği oturtmaz ;)
    Yönetim kötü ve art niyetli bu net . Aselsanda olduğu gibi borsadada sıradan insanlara para yedirmek amaç. Yoksa çok basit kanunlar çıkar uzun vadeyi teşvik edici, temettüyü veya şirket karlarının sermayey eklenmesini teşvik veya zorunlu edici basit kanunlar. Peki yaparlar mı tabiki hayır zira işin içinde devletin hükümetin kendisi var. Yine pastaya geldik. Eyt durumu gibi düşün en son seçim mecburiyetine oda kuşa çevirerek kanunu çıkardılar ama hala beklemede oda ) fakat vekil efendiler 2 senede emekli olurlar basit bir kanunla. Olay pastanın pay edelmesi ve daha önce bahsettiğim niyet hadisi çerçevesinde dönüyor. Ben böyle görüyorum buna göre pozisyon alıyorum çok şükür üzülmüyorum. Tek üzüntüm ülkeye bu saçma tutumun zarar verdiğini görmek ve bununda muhafazakarlar eliyle yapıldığınıa şahit olmak. Artık bende yazmayacağım ama bak senin dediğin gibi değil, gerçekten bu son yazıydı herkese bereketli ama hayırlı kazançlar dilerim )

6. Ben uzun vadeli bakmadığım ya da yoğun al-sat yaptığım bir hissenin topiğinde yazmam.

Hele bu şekilde işlem yapıp sanki 5 yıllık yatırımcı gibi yazı yazıp hayıflanman yönetimi eleştirmende bir o kadar ilginç oldu.

Peki bedelsiz haberi mesela senin elinde yokken gelirse o zaman da gelip yine yönetim eleştirisi mi yapacaksın?

Bence de yazmaman isabet olur. Hatta benim sana cevap vermek durumunda kalıp yazdıklarıma da yazık. Bak o konuda çok haklısın.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. ASELSAN uluslararası bir müşterisi ile savunma sistemlerini kapsayan ve toplam bedeli 74.557.000 ABD Doları tutarında bir yurt dışı satış sözleşmesi imzaladı

.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,428
    ASELSAN yabancı oranı 11 Oca 2023 % 24,23. 12 Ocak 2023 % 23,94.
    Fark % -0,29. Hisse kapanış 55,90 TL (Kaynak İş Yatırım).

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
    Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Sayfa 360/674 İlkİlk ... 260310350358359360361362370410460 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •