Sayfa 38/207 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon
Arama sonucu : 1651 madde; 297 - 304 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

1. Borsa İstanbul'un dünkü asansör gününde geri alım yapan şirketler:

📍SAHOL 750.000 lot 40,97₺ ağırlıklı ort.
    📍BOBET 150.000 lot 13,29₺ ort.
    📍INFO 149.899 lot 9,95₺-10,2₺ aralığından
    📍MPARK 51.000 lot 80,64₺ ağırlıklı ort.
    📍LIDER 15.000 lot 100,34 ort.
    📍LKMNH 14.500 lot 26,47 ort.
    📍MEDTR 9.000 lot 37,78₺ ort.
    📍ESEN 1.473 lot 68,08₺ ort.

Trend'in bozulmamasına şu taraftan bakabiliriz. Borsadan çıkan yatırımcı sayısının 80 bin civarında olduğu varsayılıyor. Son 2 ayda hesap acanlarin küçük bir kısmı. Bu dönemde siyaseten de yuzbinlerce kişinin borsadan çıkmasını istemezler. Infial oluşur. Bu yuzden belli ki spekülatörler derin pozisyonlanma almadan gunluk/haftalık işlemler açacaklar, bu süreci böyle geçirecekler. Eğer kritik eşik aşılıp borsadan çıkışlar hızlanırsa spekülatörler de duruma teslim olurlar.
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

Alıntı Originally Posted by Azurit Yazıyı Oku
    Doğru trendde bozulma yok, ama borsada trene son iki ayda atlayanları boğazlama operasyonu var. Bunu manipülatif robot operasyonları ile yapıyorlar. Ortada fol yok yumurta yok iken günlük iniş çıkış farkı bazı günler %5'i geçiyor. Sanki kripto piyasası! SPK yenilerin boğazlanmasını seyrediyor. Manipülasyonu yapanlar da madem karışan görüşen yok, istediğimiz gibi indirip çıkarabiliyoruz, talana devam diyorlar. Öyle ya "burası borsa" değil mi?

Sabancı'ya gelince, daha önce de yazmıştım, bu duruma göre geri alımı yönlendirmeleri gerekiyor. Geliştirdikleri yöntemle nerede ise sınırsız bir geri alım opsiyonları var, ama robotlar aracılığı ile yapılan manipülasyonu öylece seyrediyorlar. Ellerinde o kadar güçlü bir geri alım silahı var iken dün Sahol'un devre kesmesi için bir tane makul neden gösterebilirler mi? Gösteremezler.

Çözüm basit, robotlarla yapılan manipülasyonu önleyecekler, bunun için buna yeltenenleri fazla değil, 3 gün terse yatırsınlar yeter.
    Günaydın! Robot show başladı! Borsa artık bir kumarhanedir, "bul karoyu al parayı"!
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

4. Adı üstünde Sabancı.adama para mi kazandırır bunlar

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Anlamadığım bir şekilde,hissenin üzerinde çok büyük bir baskı var..Çok çok iyi kar gelecek olmasına,geri alımlara rağmen..Burada bir çok arkadaş geri alımlarda ki stratejinin yanlış olduğunu belirtti..Tamamen doğru..3 gün üst üste ciddi bir geri alım ve hisseyi sahiplenme olsa,açıkcı terse yatar..Bana göre borsanın en ucuz 2 şirketi var..Biri sahol,diğeri pd dolayı petkim..Endeks hisseleri 30 hisseleri her ikiside..Endeks de ağırlığı olan,ereğli..ereğli kalkarsa endeks kalkar..ereğlide 178 milyon lot yabancı malı var..240 milyon sattı,kalan bu..
    Özel emirle kurumsala satabilir..Satarsa endeks yukarı gider..
    Endeks ile bilhassa 30 hisseleri kalkar..
    Sahol kafayı kaldıramıyor..Şubat 2. Haftadan itibaren borsanın düzeleyeceğini tahmin ediyorum..Zira bilançolar,martda genel krl,bedelsizler,temettüler derken ,hikaye bol..
    Bekleyelim bakalım..

Bankaların temettulerine banka bazında karar verilecekmiş. Ziraat Bankası genel müdürüne göre dağıtım mütevazı olacakmış. Bakalım Akbank nasıl bir karşılık alacak? Sektor genelinde dağıtımın karın %3-5 i gececegini tahmin etmem. Yani Akbank belki 60 milyar kar edecek ama 3 milyardan fazlasını dağıtamayacak. Sahol temettusunun de 1,5 liranın altında kalmasını bekliyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Bankaların temettulerine banka bazında karar verilecekmiş. Ziraat Bankası genel müdürüne göre dağıtım mütevazı olacakmış. Bakalım Akbank nasıl bir karşılık alacak? Sektor genelinde dağıtımın karın %3-5 i gececegini tahmin etmem. Yani Akbank belki 60 milyar kar edecek ama 3 milyardan fazlasını dağıtamayacak. Sahol temettusunun de 1,5 liranın altında kalmasını bekliyorum.
    Özsermaye karlılığına göre,bddk böyle karar verecek demek ki..bence yerinde bir karar..Bankaların sermayeleri güçlü olsun ki,piyasayı fonlasın,çarklar dönsün..Akbank ta karın %10 dağıtılır..benim kar beklentim,58 milyar..5.8 milyar makul bir rakam,bu kadar karın içinde..Dolayısıyla,sahol de brüt 2.5 tl olma ihtimali yüksek..

Alpaslan Cakar'in ifadesi daha mütevazı bir oran gibi anlaşılıyordu. Işin şöyle bir yönü de var, yabancı sahipli bankalar aldıkları temettuyu olduğu gibi dövize çevirirler, bu istenmez.

Sayfa 38/207 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •