Sayfa 675/990 İlkİlk ... 175575625665673674675676677685725775 ... SonSon
Arama sonucu : 7920 madde; 5,393 - 5,400 arası.

Konu: Viop XLVII

1.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Evlatlık alırken düşüneceklerdi,yasal mirasçı bu hanımefendi ,sonuç değişmez.
    Ben yorum yapmadım zaten.

Peki sizce hiç mi parametreler değişmez?

Çeşitli vakıflar vardır mesela. Belki İnan o tarafa meyillidir. Belki de birinci ikinci derece akrabalar bir değişken olarak işin işine giriyor.. Belki karısının sağken aşırı bir karar verdiğini düşünüyor. Bilmiyoruz ki. Kız evlatlık olunca başka değişkenler olabiliyor..

2.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Neyse-ne.
    Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.
    Medeni kanuna göre kız hakkını almış,gerisi teferruat.
    Hukukçu arkadaşlar vardır forumda daha iyi bilirler. Mirasta "mahfuz hisse" diye bir kavram var. Eşlerden biri kendi rızasıyla bile herşeyini mirasçılarından başkasına bırakamıyor.. Bir seviye var..

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Hukukçu arkadaşlar vardır forumda daha iyi bilirler. Mirasta "mahfuz hisse" diye bir kavram var. Eşlerden biri kendi rızasıyla bile herşeyini mirasçılarından başkasına bırakamıyor.. Bir seviye var..
    Zaten babada onu istemiş gibi
    bir halt olacağı yok.

Babanın eli zayıfmış o zamanlar.
    Şimdi kanuni hakkını istiyor..
    Ya da istiyorlar..

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

5.  Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Mahkeme, bir gün sonra 7 Ekim 2020 de verdiği kararla Mirasçıların İnan ve İpek Kıraç olduğunu, süresi içinde itiraza uğramamış olduğu anlaşıldığından kararın kesinleştiği belirtildi. Ayrıca İpek Kıraç ın atanmış mirasçısı olduğu, hak sahibi başkaca atanmış mirasçı olmadığı ve ölüme bağlı tasarrufun iptaline ilişkin dava hakkı saklı kalmak üzere işbu mirasçılık belgesi verilmesine karar verildiği ifade edildi.

https://www.gazeteduvar.com.tr/inan-...-haber-1600377

__________________________________________________ __________
    Hukukçu değilim fakat burada süre aşımı olmuş. (6 aylık sürede itiraz hakkı olduğunu biliyorum)
    Mahfuz hisse bu davada süre aşımına uğradığını,sanıyorum.

Ayrıca,önceki yazımda belirttiğim üzere,BaBa ölünce tekrar bu miras kızına dönecektir.(Baba mirası başkasına bırakırsa,mahfuz hisse hakkında kızı süresi içinde mahkeme tarafından hakkını arayacaktır)

6. Dün şunu düşündüm, eski filmlerde "Bedenime sahip olabilirsin ama ruhuma asla!" diye söz geçerdi. O zaman anlamsız gelirdi şimdi esas olan malesef ruh diye düşünmeye başladım. Başka birinin ruhuna sahip olmak çok zor belki imkansız. Para işe yarıyor ama yetmiyor.

Tabi insan kendi ruhunu az bir şey için başka şeye adayabilir o başka.

Hatta bu tip şeyler de var.

Benim en iyi dostum içkim, sigaram
    Onlar da terk ederdi olmasa param
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

7. Güzel şarkı sözleri var ama bir kulaktan giriyor diğer kulaktan çıkıyor.

>>>>>>>>>>>>>
    Jeton düşecek ama biz göremeyeceğiz
    Katakulliye getiriyorlar seni
    Uyan be oğlum, hile var işte
    Devamlı bizi de üzmesene
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

8.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Mahkeme, bir gün sonra 7 Ekim 2020 de verdiği kararla Mirasçıların İnan ve İpek Kıraç olduğunu, süresi içinde itiraza uğramamış olduğu anlaşıldığından kararın kesinleştiği belirtildi. Ayrıca İpek Kıraç ın atanmış mirasçısı olduğu, hak sahibi başkaca atanmış mirasçı olmadığı ve ölüme bağlı tasarrufun iptaline ilişkin dava hakkı saklı kalmak üzere işbu mirasçılık belgesi verilmesine karar verildiği ifade edildi.

https://www.gazeteduvar.com.tr/inan-...-haber-1600377

__________________________________________________ __________
    Hukukçu değilim fakat burada süre aşımı olmuş. (6 aylık sürede itiraz hakkı olduğunu biliyorum)
    Mahfuz hisse bu davada süre aşımına uğradığını,sanıyorum.

Ayrıca,önceki yazımda belirttiğim üzere,BaBa ölünce tekrar bu miras kızına dönecektir.(Baba mirası başkasına bırakırsa,mahfuz hisse hakkında kızı süresi içinde mahkeme tarafından hakkını arayacaktır)
    Bu davayı ancak kayıt dışı evlat varsa (Annenin) DNA testi ile kanıtlanırsa,yeniden dava açarak O bozabilir.(burada itiraz hakkındaki süre işlemez)

Sayfa 675/990 İlkİlk ... 175575625665673674675676677685725775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •