Sayfa 240/472 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340 ... SonSon
Arama sonucu : 3776 madde; 1,913 - 1,920 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Ben geçen ay e-devletten başvuru yapmıştım, geçen gün sgk dan mesaj geldi " son 2 yıl kala başvurmanız gerekiyor" falan diye bir şey anlamadım ama gerek yok diyorlar, çalışma hayatım kısmına bakınca 4a kısmında birleşmiş görünüyor zaten.
    Olabildiniz mi emekli

2.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Ben 1.5 sene önce işten ayrıldım zaten onun için herhangi bir yazı almama gerek yok değil mi
    Hayır. Yaşlılık aylığı tahsis talep dilekçesini verdiğinizde, hangi gün veriyorsanız o gün sistemde çalışıyor gözükmemeniz lazım.

Çalışırken emeklilik başvurusunda bulunanamazsınız. Başvurunuz reddedilir.

Olayın ana fikri bu.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Hayır. Yaşlılık aylığı tahsis talep dilekçesini verdiğinizde, hangi gün veriyorsanız o gün sistemde çalışıyor gözükmemeniz lazım.

Olayın ana fikri bu.
    Teşekkür ederim sn tantrum

4.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku

Olayın ana fikri bu.
    Benim aynı zamanda şahıs firmam var. Hiç boşluğum olmadığı için 4A sigortam hiç bozulmadı. Bağkur kaydı da hiç açılmadı.

Şimdi Emeklilik için şirketten çıkış yaptığımda ertesi gün bağkur devreye girecek. Benim durumumda senaryo nasıl işleyecek?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by temettuverimi Yazıyı Oku
    Benim aynı zamanda şahıs firmam var. Hiç boşluğum olmadığı için 4A sigortam hiç bozulmadı. Bağkur kaydı da hiç açılmadı.

Şimdi Emeklilik için şirketten çıkış yaptığımda ertesi gün bağkur devreye girecek. Benim durumumda senaryo nasıl işleyecek?
    Siz 4b den değil 4a dan emekli olacaksınız. Şirket kod 8 ile çıkışınızı bildirdiği günden sonraki gün e-devlet üzerinden 4a yaşlılık aylığı tahsis talep formunu doldurup müracaat edin.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Siz 4b den değil 4a dan emekli olacaksınız. Şirket kod 8 ile çıkışınızı bildirdiği günden sonraki gün e-devlet üzerinden 4a yaşlılık aylığı tahsis talep formunu doldurup müracaat edin.
    Teşekkürler.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by Emre1976 Yazıyı Oku
    Olabildiniz mi emekli
    yasayı bekliyorum o zaman başvuru yapacağım ama bir sorun görünmüyor şimdilik, 4a için sadece yaşı bekliyorum şeklinde görünüyor.

8. çok dogru çalısır..gorunurken meklılık dılekcesı verılmez...

Sayfa 240/472 İlkİlk ... 140190230238239240241242250290340 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •