Sayfa 868/1312 İlkİlk ... 368768818858866867868869870878918968 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 6,937 - 6,944 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    Su an ulkede fiyatlamalarin tamami absurt.

Nasil borsa dustuyse konut ta otomobil de zamani gelince normale gelecektir.
    interkom toplantılarda içerden bilgi sızdırma yoluyla araba ve gayrimenkul edinmeleri telkin edilenler zaten karun gibi zenginleşti. Artık bu malları tavan fiyattan devretme zamanı geldi. Şimdi bu malları kitleyenler paraları yeşillendirerek geleceklerini kuracakları ülkelere aktarma gayretinde gibi görünüyor. Borsa ve altın piyasasındaki hareketler çok belli.

hangi parti- partiler iktidar olursa olsun ülkeyi tekrar düzlüğe çıkarmaları onlarca yıl sürecektir. Cumhuriyetin 70 yılda biriktirdiği değerler 10 yılda bitirildi. Hepimize geçmiş olsun. Artık konut alma derdi yerine önümüzdeki 6 ayda nasıl aç kalmadan, hasta olmadan geçiniriz derdine düştük. Daha zor günlere hazırlanmak lazım , lakin hazıra dağ dayanmıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    merhaba sevgili moruk34 , Gözünüze güzel görünen şeyler bazen hayatınızı karartır. hani derler ya '' dışı seni, içi beni yakar '' diye. Acizane tavsiyem cafcaflı her şeyden uzak durmanızdır. Kaliteli, sağlam yapılmış tek binada bir daire bazen daha huzurludur. Efendim sitede sauna, fıtnes ( fitne ) merkezi vb. şeyler lüks müş !! dairemizdeki 2 banyo yetmiyor da tamamen sağlıksız olan genel saunaya mı gideceğiz. Kaç kez fıtnes salonundan faydalanacaksınız ? Ama buraların masrafını karşılayacaksınız. Yani kara delik !

Benim gibi şehir merkezine ( ilçeye ) 10 km. mesafede bir köyden 5-15 dönüm bir arazi alarak 2+1 basit ev yaptırarak doğada yaşamayı seçenler çoğaldı. Genç olanlar zamanla sıkılıyor. Lakin, ben emekli olduğum ve fazla dijitalleşmediğimden çocukluğumda da yazları köy tecrübem olduğundan büyük keyf alıyorum. Şehirde henüz bir daire alamadım. Çok seçiciyim.
    Selam sn ressam. Benim de çocukluğumun geçtiği köyde yazlari geçirmek gibi plânlarım var. Kışın hem ısınma problemi hem de kimse kalmadığından köyde kalmak zor.
    2+1 prefabrik ev düşünüyorum. Kalıcı betonarme inşaat için çok emin degilim.

Sizin köyde ev yapma ve yaşama tecrübenizi duymak isterim

moruk34
    ressam
    canlı
    boyamatlı
    noluyoz yahu
    bir halt olacağı yok.

4. Serbest piyasa ekonomisinden, rasyonel ekonomi yönetimi ilkelerinden ve hukukun üstünlüğünden uzaklaşmanın sonucu emlak piyasasında da yaşanıyor, garipsemeyin, hele milletin malına çökmeyi politika diye sunanlara bakınca gelecek için iyimser olmak namümkün...

5.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Sizin kadar rahatsız değilim çok şükür.
    Sülalem bile rahat.
    Boşalan dairelerime, sizin uçuk dediğiniz rakamlara rağmen, yeni kiracı sokmuyorum.
    Düşünün yani piyasa nasıl bombok, insanlar nasıl nefret ettirmiş kendinden.
    Alayına çüşş dedim rahatladım.
    sn djoz
    Kiracımı üsküdardaki evimden geçen kasımda güç bela tahliye ettirdim.1650tl oturuyordu
    perdeleri çektik.o günden bu güne boş.
    nereye kadar boş olacak sorusunun cevabı ise çok uzun süre olacaktır.
    inşallah boş tutuyorsun al sana ceza demezler
    (cebindeki tapunun hükmü olmayan bi yerde herşey olur )

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Hep emlağın gerçek rakamlar üzerinden vergilendirilmesi konuşuluyor,
    ama bir Allah'ın kulu da demiyor ki "yıllık kira zamları GERÇEK enflasyona endeksli olsun".
    Hak hukuk adalet arayışımız tek taraflı olmamalı.
    gerçek enflasyonu açıklayıp maaşlara gerçek enflasyon oranında zam yapsınlar kirayı da ona göre ödeyelim. devlet bana %30 yaptı. enflasyon %30 mu ?

7.  Alıntı Originally Posted by parmenidesxenophanes Yazıyı Oku
    gerçek enflasyonu açıklayıp maaşlara gerçek enflasyon oranında zam yapsınlar kirayı da ona göre ödeyelim. devlet bana %30 yaptı. enflasyon %30 mu ?
    Temmuzda zam almadınız mı? Aldıysanız %30 luk zamla birlikte %kaç zam almış oluyorsunuz?

Kaynaklara bakınca %85 civarında zam almanız gerekiyor.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8. Konu arada otomobile gelmiş ama inanılmaz talep var.çevremde olanları anlatsam roman olur.millet sıfır liste fiyatından pahalıya 2 yaşında araba alıyor inanılır gibi değil.
    Ekim sonu 1070 e aldığım cupra formentor olmuş 1500.ki araç yok.
    Çevremde her gün birileri telefon açıp ne olur araba bul diyor.o kadar çok araba srayan var ki sıfır.
    Sanırım eli yüzü düzgün bir ev 3-4 ten başlayınca herkes daha ulaşılabilir olan otomobile yöneldi.
    Şu an ev araba satsam 8 milyon.mevduata koysam aylık 170-180 bin tl.deli para valla.

Sayfa 868/1312 İlkİlk ... 368768818858866867868869870878918968 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •