B plani nedir ?Görüşlerimi değil, geçmişte yaşanmış benzer olaylarda piyasanın verdiği tepkileri dile getirdim.
AKP işini bilir hiç merak etme. Allah kısmet ederse Sn Erdoğan kazanacak seçimi. Ekonomistim dedi ve faizleri %9 a indirdi, şimdi daha da indirecek Allah'ın izniyle. Gerçi enflasyon patladı gitti, halkın alım gücü büyük darbe yedi, zengin daha da zenginleşti, fakir çok daha fakirleşti ama bunlar önemli değil. Türk halkını manipüle etmek kolaydır, işte AKP buna banko oynamalı ve oynayacaktır da. Ne yalan söyleyeyim, son 3 yılda AKP'nin uyguladığı politikalar yüzünden ana servetimi oluşturan gayrimenkul ve kurumsal türden aktifler reel bazda ciddi oranda arttı. AKP'nin "baklava börek makarna yiyerek kilo verme" diyetine benzeyen stratejisinin yarattığı yüksek enflasyondan çok nemalandık. Hamdolsun, Allah razı olsun onlardan. Benim de dahil olduğum, ülkenin en tepesindeki %1 lik servet diliminde olanlar AKP'nin yanlış stratejileri sayesinde servetlerine servet kattı son 3 yılda. Bu süreçte en alttaki %50 lik kesim çok daha fakirleşti ama bu mevzu bizi pek ilgilendirmiyor çünkü AKP'yi iktidar yapan bu en alttaki %50 lik kesimin ta kendisidir; kendi düşen ağlamaz. İşte o yüzden ben menfaatim gereği Sn Erdoğan'ın seçimi kazanmasını çok arzu ediyorum, böylece en tepedeki %1'lik grup servetine servet katmaya devam eder. Ha bir ihtimal Sn Erdoğan seçimi kazanamayabilir, böyle bir şık için B planım da hazır bunu da söyleyeyim.
Yer İmleri