Kapatılsa da olurdu, kapatılmasa da olurdu,
Her durumun farklı sonuçları olurdu, farklı kesimleri etkilerdi.
Her iki durumda da başka kararlar alınması gerekirdi, sürecin iyi yönetilmesi gerekirdi.
Kişisel fikrim ilk gün açık olması iyi oldu, kredi de olanlar, ödemesi olanlar ve deprem bölgesinden satış yapmak zorunda olanlar kurtuldu.
Eğer daha da açık tutmak istiyorsan 3-5 gün sonrasına beklenti koyman gerekirdi.
Paket, tedbir açıklayacağız denmesi gerekirdi.
Piyasa yatay kalırdı veya yükselirdi.
Tedbirler açıklandığı gün tekrar düşmeye başlardı.
Tekrar 3-5 gün sonrasına yeni tedbirler, paketler gerekirdi.
Tekrar o gün piyasa düşmeye başlardı.
Tekrar 3-5 gün sonraya tedbir koyman gerekirdi.
Piyasaları tutana kadar tedbir paket lazım kısaca.
Dün toplantı oldu, içi boş toplantı olmaz. Toplanma, telefonla görüş somut sonuç çıkmayacaksa.
Karar alıcıların, yöneticilerin görevi, amacı ‘’piyasa düşmesin, değer kaybetmesin’’ değildir.
Böyle amaç olmaz, piyasa pahalıysa düşer.
Onların görevi, amacı ‘’Piyasa yıkılmasın’’ dır.
Piyasanın düşmesi borsa açık olduğu için değil, deprem olduğu içindi.
Hiçbir tedbir, paket olmada piyasayı kapatıp 10 gün sonra açsanız piyasa yine taban olurdu.
Pandemide kapatıp sonra açsam yükselir. Çünkü pandemi kontrol altına alınmış oluyor.
Burada durum durum farklı. 10 gün sonra bir şey değişmeyecek.
Bu aşamada tedbir, paket olmadan piyasa açılmamalı.
Kamu şirketlerinin kendi paraları var, fonları var, devletin parası var, varlık fonu var. Bunlarla destek alımları olabilir mesela.
…………..
Bir de yabancı robotların kesinlikle yasaklanması ya da miktar, hacim sınırlaması gerekir.
Parayı çalıp giden varsa bunlardır.
..........
Depremde ilk gün karları Maraş!taki arkadaşıma yolladım, ihtiyaç sahiplerine elden dağıtacak. Kendim de farklı kanallardan bağışlarda bulundum.
Depremden bu yana net alış satış işlemim yok. 1 lot mal satmadım ve almadım.
..........
Devletin zarar gören vatandaşların hisse ve viop zararlarını karşılaması gerekir.
Neyse ne tamam küresel oligark falan.. düz dunyanda mutluluklar. Asimi yaptım küresele iman ettim. Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kurumların bagımsızlıgının önemi nasılda ortaya çıkıyor değil mi?
spk başkanı borsa istanbul başkanı kanun kural ne derse değilde saray ne diyecek diye bekliyor...
etkisiz elemanlar yetkili eleman yapılıyor....sonuç olarak böyle pısırık şekilde kalıyorlar...
eskiden ülkede kurumlar vardı...
liyakat kanun kural vardı...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bende neden bütün yardımlar maraşa gidiyor ve afad neden bu kadar etkisiz diyordum. Adamın özgeçmişinde afad yarım satır
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri