Sayfa 793/853 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803843 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,337 - 6,344 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1. şimdi ben diyorumki halkımız güce inanır ve arkasından gider...
    başka bir arkadaş da güce tapıldığını ve doğruyu sevmeyiz diyor sonra da münafık alametlerini sıralıyor???
    normal..böyle saça böyle tarak mıydı neydi..aynen dediğiniz gibidir bir millet ne ise idare eden de odur..
    sevinebilirsiniz keyfim kaçmasada yazmak tan kendimi alıkoyamadım..zeki bir insansınız yazdıklarınızı okuyup ders almaya çalışıyorum..

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Dün bir arkadaşımla başka bir ilçeye bir iş görmek amaçlı gidiyoruz. Evden çıktık 100mt ilerde biraz yaşlıca başka bir komşuya denk geldik. Gezmeyi sever, oda bindi.

İlçeye giderken normal olarak deprem konusu açıldı, ben bizim ilçedeki kaçak 2 apartmanı söyledim, siyasetçiler namussuz dedim. Bizim ilçeyi cehape'nin azılı hırsız bir belediye başkanı yönetiyor. Ben belediyenin namussuzluğunu söyleyince gaza geldi.

Başladı akp yi övmeye.

Bir kaç cümlesinden sonra ona yüksek sesle "bak dedim ağır konuşurum konuyu kapa". Konuyu kapadı 500mt sonra arabadan indi.
    Tipik "benim kötü adamım iyidir, senin kötü adamın şeytandır" durumu. Bunun temelinde sürü psikolojisi yatar. Bilinçli sürüler kendi kötülerini ortaya çıkarıp duruma göre eğitir veya ağır cezalandırır. Bilinçsiz sürüler kendi kötüleri ile bataklıkta yaşar ve normal görür. Bilinçli sürüler üretir, bilinçsiz sürüler talan yapar.

Bunu yazınca benzer anı aklıma geldi.

Eski tarihte aynı ilçeye giderken yolda yaşlı bir adamı almıştım. Adam Almanya da yerleşik Türk işçisi. Başladı Almanya'da kaç milyon Avro'ydu şimdi hatırlamıyorum. 4 ile 12 milyon Avro arası bir rakam söyledi, cami yaptırdık dedi. Ben "Okul yaptırdınızmı?" diye sordum.

Okul ülke refahını artırmak için yapılır, o ülkeyi yönetecek ve o ülkede yaşayacak gelecek nesilleri yetiştirirsin. Camiyi ise kendin için yaptırırsın, ya daha güzel, gösterişli, sıcak vb. yerde namaz kılmak için yada diğer tarafa yatırım için. (Tabi parayı verenin niyeti ayrı, parayı toplayıp cami yapacam diyenin niyeti ayrı.) Çocuk okulsuz yarım kalır, geçmiş nesillerin biriktirdiği mesleki bilgiyi öğrenemez ayrıca beyni zorlayarak gelişmesini sağlar, ama namazı evde de kılarsın ve beyni geliştirmez. Tanrı'ya evde de, camide de aynı mesafedesin. Önce okul, sonra cami.

100 metre sonra arabadan indi.

.
    Sn. alicemal sizin vaaz alamancı amcayı pek açmamış
    elinize sağlık.

3. Doğru, aynen, güçle ilgili yazmışsınız ama, işlerin böyle yürüdüğünü anlatırken biraz da sanki "böyle olması da lazım " dediğiniz hissiyatına kapıldım, bi tekraren , altını çizmek istedim. Sadece ben olsam iyi başkaları da biraz böyle anlamış gibi, bunu paylaşmış aynı görüşte.

Yoksa sizi bi tek ben anladım, ben de yanlış mı anladım?

Ali, Veli, Maria, kime ne hisse düşerse alsın .
    Almayan da sakız çiğnesin.

4. Freni patlamış bir kamyonun kasasında seyahat ediyoruz. Karpuz kamyonu.
    Yolculuk çok güzeldi, hava püfür püfür eserken biz karpuzları yiyor, kabuklarını da çevredekilerin kafalarına fırlatıyorduk..

Çok eğleniyorduk çook. Gerçi arada hızlıca kasislere giriyor ve bazılarımız kamyonun kasasından etrafa savruluyorduk. Sonra kamyona tanımadığımız yabancılar da bir şekilde dahil oldu. Üstelik hava da soğumaya başladı, karpuzlar neredeyse bitti.

Bu yolculuğun sonu korkarım kötü bitecek.
    Çünkü kamyonun kasasında yolculuk edenler onları felaketlerine götüren bu yolculuğun farkında bile değil.
    Mesele ne kamyon, ne gidilen yol ne de şoför.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    maltepe iyi niyetli, doğruyu aramaya çalışıyor. Ama bende halka birşey öğretecek yetenek yok, asıl önemlisi istek yok. Öğretmeye kalksam rakibim maltepe değil abd den maaş alan, ükeyi bölmek için insanları birbirlerinden nefret ettirmeye çalışan din adamları ve siyasetçiler. Maltape'ler Marlboro'lar, Sarı Samsun'lar, Sarma Tütünler sadece kullanılan kalabalıklar. Onları kullananları kovalamadan Sarı Samsuna senin dayın siyonist diyemezsin. Deyince arabadan iniyorlar. Biraz gırgır geçeyim dedim konu çok sertleşmesin diye. Kötü niyet yok.

Benim beynim "canlılar neyi neden yapıyor" odaklı.

O konuda da bu güne kadar bulabildiklerimin bir kısmını yazdım. Bulamadığım bir şey kaldımı emin değilim. Kaba olarak her şeyi açıklayabilirim.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu arada pek çok yabancı ülke deprem ekipleri gönderiyorlar.

Onlardaki asıl amaç yardım etmek değil ekiplerini gerçek ortamda eğitmek. Yardım işide o işin ikramiyesi oluyor. Hem yardım ederek mutlu oluyorlar hemde kendilerini deprem kurtarma işinde eğitiyorlar.

Apartman hesabından gidersek de hayatını kaybedenlerin sayısının 50bini geçmesi gerekiyor maalesef.

Birde uyarı yapayım.
    Her depreme yardım ediyorum diyen internet hesabına para göndermeyin. Maalesef dolandırıcılarda bu tür kaos ortamlarında faaliyet gösteriyorlar. Özellikle duygu sömürüsü ile para kazanan bir meslek grubu var.

Deprem zamanlarında gelen yardımın bir kısmı ilk andaki depremzedelerin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarına gidiyordur. Uzun vadede toplanan para ise yine bir kısmı çadır ve dayanıklı malzemeler gibi eksilen ihtiyaçlara gidiyordur, kalanı afad'ın personel giderlerine gidiyordur.

Bu tür tam devlet kurumu olmayıp da özel kurumda olmayan yarı kontrollü yerlerde, harcamalar çok kontrolsüz oluyor.

Ben bu tür bir yerde gençken çalıştım. Para tamamen o kurumda paranın kontrolunu elinde tutan kişilerce ve muhasebe servisi gibi paranın hesabını tutan servislerce bolca harcanıyordu. Yönetici kasayı rahat kullanıyorsa, kasanın hesabını tutan muhasebe servisi de o kasayı bolca kullanıyor ve açığı olan yönetici muhasebeciye hesap soramıyor. Bir kurumda muhasebe servisi kralsa, bilin ki o kurumu yöneticileri soyuyor.

Yüksek maaşlar, ikramiyeler, her yıl tonla 5 yıldızlı geziler, çok pahalı elektronik hediyeler ki bu hediyeler o kurumu denetleyen servislere ve kurumun bağlı olduğu vekillere gidiyor. Kuruma Malzeme hizmet alımlarında fahiş aşırı kazık fiyatlar söz konusu oluyor. O para düzenli olarak bolca harcanıyordu.

Çok birikmişse o para eski akp bakanının dediği gibi devletin üst makamları da el koyabiliyor. Örneğin işsiz kalan işçi için toplanan işsizlik fonuna durmadan el konuluyor, örneğin 1999 dan beridir toplanan deprem vergilerine el konuluyor. Bunları ben söylemiyorum bizzat akp bakanları söylüyor. O paralarla "yol yaptık" diyorlar. Millet de "Madem deprem için verdiğimiz o paralarla yol yaptınız o zaman benden yol yapacağız diye aldığınız vergiler nerede" diyemiyor.

.
    Son düzenleme : alicemal; 10-02-2023 saat: 11:47.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çıkar çatışmaları da devam ediyor.

Yok senin vakfın öne çıkacak, yok benim vakfım. Devlet de diyor ki "Hayır devlet tek toplayıcı olacak başkası toplamayacak."

Bunlar yardım kavgası değil çıkar kavgası. Her kes yardımseverlerin bağışlarının kontrolu kendisinde olsun istiyor. Parayı yönetmek istiyor.

İyi niyetle kurulan vakıf bile fazla para alırsa yöneticileri sapıtıyor. akut vakfına ibrani kökenli coca kola yöneticisi 7 BMW SUV verince akut sapıttı. Sonra akut devletçe körleştirilip yerine afad kuruldu.

Şimdi bir şarkıcının vakfı var, mutlaka iyi niyetlidir. Para yağarsa sapıtacağına %100 hatta bin eminim. Geçmiş yıllarda bu adam yardım parası ile Antalya'ya dans edip para kazanmaya gelen bir brezilyalı dans grubuna yardım etti iyimi.? Hali ile beyin kapasitesi bu ise yoldan çıkmaya hazır bir beyin demektir.

Devletin hali ortada onların topladığı her paranın nereye gittiği malum. Devlete versen bir türlü, özel yardım kuruluşuna versen bir türlü.

Yardımları hep şahsen yapma taraftarıyım.

Birine para yağdırırsan onu suça teşvik etmiş oluyorsun. Para ilgili yere ya gitmiyor yada az kısmı gidiyor. Şahsen yaparsan tamamı ilgili yere gidiyor. Gölcük depreminde durumum müsait ti, olay yerine de yakındım. İstanbul'dan arabama yardım malzemeleri doldurup gidip arkadaşlarla dağıttık.

Dünyadan yardım yağıyor. Dünya bankası 1.75 milyar dolar göndereceğini açıkladı.

Devlet arazisine yapılacak tek 2+1 70m2 dairenin maliyeti 300bin desek. 1,75 milyar / 300bin = 105.000 konut ediyor.
    Tek bir dış yardım bu. Tüm ülkeler yağdıracaktır. Belkide 1 milyon ev yapabileceğin para toplanacak.

Alt yapı zaten belediyeye yıkılıyor, mevcut çadır kentler toplanan deprem vergileri ve halk yardımları bağışları. O zaman 1 milyon ev yapıp bedava verebilirsin.

Benzer yardımlar gölcük ve van depremlerindede yapıldı. Depremzedelere o evleri para ile sattılar. Ödeyemeyeni Gölcük de çıkardılar. Düzce miydi.?

Yardım paraları ile ev yapıyorsun, depremzedeye para ile satıyorsun. O zaman nerede dağ gibi yardım parası.?
    Buna ne denir.?

.
    Son düzenleme : alicemal; 10-02-2023 saat: 13:44.
    @NeAcaipDunya

8. Ali Cemal yardım için sence en güvenilir bir adres nedir? İstersen mesaj olarakta gönder. İnsan ne yapacağını bilemiyor, bi faydam olabilse giderdim de ama ortama bakınca daha az işe yaramayan grupta kalırım bilemedim şimdi değil biraz ortam sakinleşince yardım işi olmalı mı çocuklara dedim kızılaya kan verin en azından diye. Kan bankası zaten kızılayda.

Sayfa 793/853 İlkİlk ... 293693743783791792793794795803843 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •