Çevre ve şehircilik bakanı M.Kurum tartışmada son noktayı koymuş. Açıklama yapmış ve
Rakam tahmin ettiğim gibi yıkılan binaların %95'i 1999-2000 yılı öncesi yapılan binalarmış.
Ben yine de ayrıntılı listeyi incelemek istiyorum. Yeni yapılıp da yıkılan binaların birçoğuna Google'da sokak görselini incelediğimde bina girişlerinde zincir marketler, Araba galerisi vb dükkanlar olduğunu gördüm. İzmir depreminde de sahada incelediğimde benzer durum söz konusuydu. O yüzden oturduğum yeni binanın altında asla market vb. dükkan olmamasına önem veriyorum. Bence hiçbir konutun girişinde dükkan zincir market Fitness salonu vb dükkanlar olmamalı.
Yani çocuklarımızın ailemizin sağlığı her şeyden daha önemli. Araba alırken birçok ustaya uzmana göstererek alıyoruz.
Pazardan domates alırken bile kılı kırk yararak inceliyoruz ama söz konusu konut almaya gelince erkekler parasına, kadınlar da seramiklerine ve geniş mutfağına bakıyor. Nereden mi biliyorum. Kaynanamdan biliyorum kadına "yahu yeni binada otur,3+1 de değil gerekiyorsa 2+1 de otur" diyorum, Cıkksss... Kadın Anti-Minimalist.
Neymiş? "Yeni konutların garantisi mi var" mış... Bana cımbızla seçilen "Bak yeni konutlar da yıkılıyor" deyip duruyor.
Tabii ki hiçbir şeyin garantisi yok, ama deprem olunca %95 olasılıkla yıkılacak bir evde mi oturursun sorusuna kimse rasyonel yanıt veremiyor.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer İmleri