Sayfa 273/1002 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 2,177 - 2,184 arası.

Konu: Viop XLVIII

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    4,038
    13 milyon yabancı var, 10 kişinin bir ikameti işgal ettiğini düşünürsek, ortada fazladan işgal edilen 1.3 milyon konut var.
    Ve hala ekranlardan suriyelilere neden sahip çıkılmıyor diyen dangalaklar var.
    Aloooo krizdeyiz kirzde, ve hala suriyeden milyonlarca gelecek olanlardan bahsediliyor.
    Yaw kanada bile kaldıramaz bu kadar zulmü..

2. ysk seçim tarihine karışamaz öyle bir yetki verilmemiş kendisine
    ysk'nın itiraz edilemez kararları seçimin kendisine ilişkindir, süreye değil
    aksi taktirde anayasa doğrudan seçimi erteleyebilme yetkisini kendisine tanırdı..

3. aliyon mu satiyon mu ne b.k yiyorsan ye bir cekil kenara ak
    arsa ile borsanin hir bir farki yok, kiralar evler uctu, tapu islemleri iptal edilsin diyormusun?
    cidden can siktiniz artik ya, bos beles depremzede muhabbeti

4.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    ysk seçim tarihine karışamaz öyle bir yetki verilmemiş kendisine
    ysk'nın itiraz edilemez kararları seçimin kendisine ilişkindir, süreye değil
    aksi taktirde anayasa doğrudan seçimi erteleyebilme yetkisini kendisine tanırdı..
    fatih altaylı şöyle yazmış

Önce bir seçim kararı alınacak. Sonra YSK, dört ilde tamamen altı ilde ise kısmen seçim sürecini yürütmesinin fiilen imkansız hale geldiğini bildirecek ve seçimlerin ertelenmesini isteyecek. Böylelikle seçimler en az altı ay, muhtemelen bir yıl ertelenecek

https://www.paraanaliz.com/2023/gund...emesi-g-46836/

yada şöyle olabilir deniyor- meclis erteleme kararı alacak, muhalefet olur mu öyle şey diye anayasa mahkemesine götürecek, anayasa mahkemesi nihai kararı verecek.. netice itibariyle 367 diye bi karar alınabilmiş bi memlekette yaşıyoruz, doğu beyin dediği gibi- hukuk siyasetin köpeğidir

Alıntı Originally Posted by kahırlı Yazıyı Oku
    aliyon mu satiyon mu ne b.k yiyorsan ye bir cekil kenara ak
    arsa ile borsanin hir bir farki yok, kiralar evler uctu, tapu islemleri iptal edilsin diyormusun?
    cidden can siktiniz artik ya, bos beles depremzede muhabbeti
    Bi bana mı çok itici geliyon. Bu öfken kinin nedir.
    Millet yağmacı dövüyor
    Sende bulsan 2 tane depremzede döveceksin gibi.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    fatih altaylı şöyle yazmış

Önce bir seçim kararı alınacak. Sonra YSK, dört ilde tamamen altı ilde ise kısmen seçim sürecini yürütmesinin fiilen imkansız hale geldiğini bildirecek ve seçimlerin ertelenmesini isteyecek. Böylelikle seçimler en az altı ay, muhtemelen bir yıl ertelenecek

https://www.paraanaliz.com/2023/gund...emesi-g-46836/

yada şöyle olabilir deniyor- meclis erteleme kararı alacak, muhalefet olur mu öyle şey diye anayasa mahkemesine götürecek, anayasa mahkemesi nihai kararı verecek.. netice itibariyle 367 diye bi karar alınabilmiş bi memlekette yaşıyoruz, doğu beyin dediği gibi- hukuk siyasetin köpeğidir

Vicdanı kara kemal bu dediklerinin hepsi.anayasayı ihlale girer adamı anayasal düzeni yıkmadan yargılatır.

A.ANAYASA’DA YER ALAN GÖREV VE YETKİLER

1- Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapmak ve yaptırmak. (md 79/2)

2- Seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları incelemek ve kesin karara bağlamak. (md 79/2)

3- Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçim tutanaklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçim tutanaklarını kabul etmek. (md 79/2)

4- Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde oy kullanılması ve oyların sayım ve dökümünde seçim emniyeti açısından alınması gerekli tedbirleri tespit etmek. (md 67/5)
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    benim bildiğim- YSK ne derse odur, itiraz edilemez tartışılamaz.. anayasa böyle

deprem bölgesinde 10 ilde toplam seçmenin yüzde 15 kadarı ikamet ediyor, şimdi yüzbinlerce konut oturulamaz halde, milyonlarca kişi başka illere göç edecek, geçici yada kalıcı.. nasıl olacak o seçimler, mesela maraş seçmeninin dörtte biri başka illerde ikamet ediyor olacak 3 ay sonra, seçmen listeleri nasıl oluşturulacak, o seçmenler maraş milletvekillerini mi seçecek yoksa o gittikleri yerlerdeki illerin mebuslarını mı seçmiş olacak.. çok karmaşık bi durum.. mayıs yada haziranda seçim yapılmasının ihtimali bence sıfır

öte yandan doların durumu ne olacak, bütün bilim adamları hükümetin seçime kadar doları tutacağını sonra patlayacağını öngörüyordu, şimdi seçimler en az 6 ay yada 1 yıl ertelenecekse, doların tutulma durumu nasıl olacak, bilim adamları iyice bi analiz etseler durumu tekrardan, çok eyi olacak
    https://www.ysk.gov.tr/tr/ysk-gorev-ve-yetkileri/1493

YSK ne derse o olurmuşmuş, salla bakalım...

Belediye seçimleri ile birlikte haziran 2023 te yapılsın, toptan kurtulalım:-)
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

Alıntı Originally Posted by tribal Yazıyı Oku
    Deprem zedekere çözüm bulmak çok zor. Ancak ispat etme şartı getirmeleri gerek adam hesabını o bölgede açmıştır başka şehirde yaşıyordur. Yada başka şehirde açıp o bölgede yaşıyordur ve gerçek magdurdur. Kiminin belki elinde yüklü çimento vardır kimisi nakittedir kimisi belkide cuma satıp stop yapmıştır. Viopu hesaba katmiyorum bile. Mesela benim hesap istanbul şubeden açıldı, şimdi kazakistandayim, İstanbul'da hiç yasamadim. Sap ile saman karışık. Zaten gerçek deprem zede oluota sağlam parayla oynuyorsa çoğu İstanbul şubelerde acıkmış hesaplardir diye düşünüyorum. Depremden zarar gördüğüne dair ispat isteseler ayrı bir skandal tartışma olur. Zaten o kişiler bu ispatı yapacak belgeleri su ortamda alamazlar alana kadar BIST zaten deprem fiyatlarının üstüne çıkar. Deprem zede borcasilari, depremzede oluota borsacı olmayanlardan daha çok konuşacaklar nerdeyse. Depremzedelerin mallarına coktuler konusunda anlayamıyorum. Adam malını satmadı satamadiki nasıl coksunler. Deprem sonrası mal aldılar ve ellerine mali verdiler desek o olmadı. Bordada depremzelerin mali yağmalandı zirvasi yapanlarda var, nasıl bir yağma oldu onuda anlamadım. Is tamamen depremi ve oradaki mağdurları istirmar edip cahilce ve sinsice kendi parasını düşünenlerden ibaret. Birde ekonomist uzman gibi görünüp, milletin hakkını savunuyirum ayağında olan takipçi ve popülerlik peşinde koşan bir tayfa var. Işin oluru olsda iptal etseler o iki günüde bunları görsek. Zaten birdacdusuyir diye SPK ya kan kusan bir kitle her geçen gün cogaliyordu. Son düşüşte bende büyük zarar ettim ve cuma akşamı lanet olsun diyip stop olmuştum. Depremle birlikte p.tesi ve sali tabanlara bile malsiz bekledim. Çarşamba tepkiye oynuyayim diyip long olmuştum 5 dakikada stop yazamadan %4-5 yedim. Neyseki işlemler iptal oldu. Şimdi borsa açılsa tepkiye bile oynamam. Önceden önce mala girip sonra şartlı stop yazıyordum şimdi bir pozisyina gireceksin önce stop emrini yazıp ondan sonra pozisyona gireceğim. Daha önce böyle birşey denememistim ama emeri ginderdirten sonra bile stopu girene kadar geç kalma durumu var.
    Teşekkür ederim tribal

Sayfa 273/1002 İlkİlk ... 173223263271272273274275283323373773 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •