Ozan bey daha önceki tahsisli de buna benzer şekilde oldu, önce banka yöneticileri ile toplantı yapıldı, arkasından açıklama geldi, hazırlık yapılır ( hazırlık aşaması galiba 2 ay sürmüştü...) yapılmazda 1 ay içinde hepsi oldu bitti, SPK onayı falan ben hayatımda ilk defa böyle hızlı onayların alındığı bir süreç gördüm, bu son sermaye artırımı muhabbeti ne kadar süre alır ne zaman gerçekleşir bilemem, malum depremden dolayı bazı konularda öncelikler değişti...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Anladım Lütfu bey; bilgiler için çok teşekkür ediyorum.Hayırlısı olsun diliyorum.En güzel akşam sizlerle olsun.İyi akşamlar herkese.YTD
Bu işlerden hiç anlamıyorsun. Sende ilkokul matematiği bile yok. Sakın üniversite mezunuyum filan deme. Olay çok basit:
Bedelsizlerde sulanma olmaz, bedelliye ful katılırsanız sulanma olmaz, tahsislide ise mutlaka olur çünkü mevcut azınlık hissedarların rüçhan hakları kısıtlanmıştır. Tahsislilerde toplam lot sayısı artıyorken hakları kısıtlanmış olan mevcut azınlık hissedarların elindeki lotlar değişmez ve bu da bal gibi sulanma etkisidir. 3 yıl önce Halkbank sermayesi 1 25 milyar idi, yakında yaklaşık 7 milyara çıkacak. Bu süreçte azınlık hisselerin saysı değişmiyor sabit kalıyor. Burada %460 sulanma söz konusudur. Eğer azınlık hissedar olarak sizin elinizdeki lot sayısı bu süreçte 5 6 katına çıksaydı sulanma olmayacaktı ama lot sayınız ayni kaldı dolayısıyla ciddi bir sulanma etkisine maruz kaldınız.
20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.
Tahta su an anayasa mahkemesinden gelecek iyi haberi fiyatlamis durumda. Bu iyi haberin aslinda hic bir anlami yok. Eger AYM Halkbank lehine karar verir ve hukumete bunu yaptirimla cozun derse bu sefer nasil bir yaptirim uygulanacagini konusacagiz. Halkbanki uluslararasi piyasalardan sutlamak bence masada, yada OFAC araciligiyla yuklu bir ceza yollamak. Ama ABD nin Iran-Rusya-Cin aksiyla havalar bu kadar gerginken, yenildik havasi vermek istemeyecegini dusunuyorum. Bir muttefikle ilgili anayasa mahkemesi karari icerde ses getirecektir.
Kotu senaryoda, yargilama izni cikarsa Halkbankin uzlasmasi icin cok gec olacak, once yargilanacak ve cezayi alacak, sonra pazarlik yapilacak. Ceza gerekleri yerine getirilmezse? Yine yaptirimlar.
Sayın Trend ve Sayın Lütfu bey; anlamadığım için içimden geldiğince size sorularımı soruyorum.Kusuruma bakmayin, ard niyetim hiç kimseye karşı olmadı.Son konuda tahsisli olacaksa da olmama ihtimali var mı?Onu anlamaya çalıştım.Tekrar iyi akşamlar Grsmk üzere.YTD
Rica ederim Ozan bey, sizede iyi akşamlar...
maalesef yaşanan süreç böyle oldu, yine benzer bir süreç olur diye tahmin ediyorum, keşke hiç bu süreçler yaşanmamış olsaydı, borsadaki genel durumla ilgili yazılacak çok şey olsa da yazınca ancak kendi sinirlerimizi bozuyoruz başkada bir şey olmuyor...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Ozan bey, şunu tüm samimiyetimle söyleyeyim benimde bir şey bildiğim yok, hatta forumda bir şeyleri bildiğini düşünen bir çok kişi pekte bir şey bilmiyor, herkes kendi tecrübesine göre bir açıklama yada yorum yapıyor, ama asıl olan parayı ve gücü elinde tutanın ne yapacağını bilmek, bunu tahmin eden yada bilen para kazanır, diğer türlü birimiz kazanırız birimiz kaybederiz, bir yorumumuz tutar diğeri tutmaz...
Yer İmleri