Neden istemiyor çünkü üç büyük ortak da diğerinin payını ucuza kapatmak istiemekte. Karamehmet sıkıntılı temetüyle geçiniyor, diğer iki yabancı ortak ucuza kendine satsın diye kenarda bekliyorlar . Hakim ortak Karamehmet in %35 payı 2,5 milyar dolar değerinde. Mayıs ayında ikinci büyük ortak % 6,8 ini 11,45 den sattı ama alıcı belli değil, açıklanmadı, bir hafta sonra Koç ailesi yakın tutarda Koç holding hissesi sattı. Yapı Kredi Karamehmet ten devlet eliyle Koç a geçmişti Turkcell de aynı akıbeti mi yaşayacak? Koç Turkcell i aldığı takdirde hem Koç holding hem Ykb hem de Turkcell şu anki seviyelerinin çok üzerine çıkar.
mayıs ayında satılan paylar borsaya kote edildi, paylardaki artışı farketmediniz mi?
benim anladığım herkes alabileceğini alıp kurtulmak istiyor
bu açıdan önümüzdeki yıllarda da yüksek temettü politikası devam edebilir, şirketin 5 yıl daha 3 er milyar kar dağıtma gücü var
bir nevi içini boşaltıyorlar ama bu paraları dağıtsa bile turkcell turkcell dir![]()
[QUOTE=pala;633975]mayıs ayında satılan paylar borsaya kote edildi, paylardaki artışı farketmediniz mi?
benim anladığım herkes alabileceğini alıp kurtulmak istiyor
bu açıdan önümüzdeki yıllarda da yüksek temettü politikası devam edebilir, şirketin 5 yıl daha 3 er milyar kar dağıtma gücü var
bir nevi içini boşaltıyorlar ama bu paraları dağıtsa bile turkcell turkcell dir[/
2015 de 4 milyar kar payı dağıttı, 2016 da 6 milyar 4,5 G ye ödedi, 2017 de yeniden 3 milyar ortaklara ödüyor. Tam emeklilik fonlarına göre şirket. Üç yılda 13 milyar ödemiş yine de boşaltamamışlar, para basıyor mübarek. Bu arada şirketin değeri 26 milyar.
Bende bu şekilde duyumlar almıştım fakat netleştiremediğim için paylaşım yapamamıştım. Satınalma işlemi sonrası kimin aldığının açıklanmamış olması da çok garip bir durum. Bekleyip göreceğiz yakında kokusu çıkacaktır.
Ortaklık yapısındaki problemler olmasa bu hissenin TUPRAS fiyatlarında olması gerekirdi.
Hayırlısı bakalım. YTD
C6903 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yer İmleri