Sayfa 909/1312 İlkİlk ... 4098098598999079089099109119199591009 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,265 - 7,272 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Avrupa'da ki, özellikle eski doğu blok ülkelerin dışındaki, ülkelerin çoğunda milli gelirin %50 den fazlası kamu tarafındandır.
    Kuzey Avrupa'da daha da yüksektir.

Kamu bankalarının kontrol ettiği oran doğu blok ülkelerin dışındaki ülkelerde %50'nin üzerindedir. GER'de bankaların %70 civarı kamunun denetimindedir. Eski doğu blok ülkelerinde ise tam tersidir. Kamu elinde az, özel de çoktur.

Sorun devletin karışması değil, nasıl karıştığıdır. Bu konuda da GER çok da iyi bir örnek değildir açıkcası.

2. Kusursuz cinayet var mıdır ? Yoktur . Ama kusursuz küfür vardır. Eskiden akıl sağlığı olmayanlar toplum içinde dolaşamazdı, özel akıl hastaneleri vardı. Şimdi normal hastalara yetişemeyen sistem RUH Hastalarını tamamen serbest bıraktı. Birde bunların en büyük özelliği ; hasta olduklarını kabul etmezler. Daima karşılarındaki herkesi kendilerine düşman görürler.

Bazıları olmayan evlerini ( ablasına, eniştesine ait olsa da ) kiraya vermeyerek - düşman kiracılardan - korunduğunu iddia eder.

bazıları çocukluk döneminde yaşadığından teknik gelişmeleri bilmez. halen depremde telsizle haberleşildiğini sanır.

Bazıları da hayal ettiği ama ulaşamadığı bazı meslekleri sanal yaşar. Misal , Havacı olmak istemiştir ama olamamıştır. Fakat avatarında hava kuvvetleri forsunu kullanarak havalı olur.

Tüm formda sadece konut meselesine hassas olanlar vardır. Sürekli konut ve kira fiyatları artsın isterler. Oysa , finans sisteminde çok değişik alternatifler bulunur. Kişisel hırslar insanı bitirir. Toplum halinde yaşamayı öğrenmek lazım. Hep bana rap bana olmaz.

Televizyonda Konya emlakçılar odası başkanı '' depremzedeler için seferber olduk. bazı konut sahipleri 1 yıl bedava, bazıları yarı fiyatına kiralama yaptılar. '' dedi. Gerçekten böyle insanlar sayesinde bu ülke daha sağlam duruyor.

benim oturduğum site yöneticisi ise bodrum kattaki 3 tane ortak alan daireyi 2500 tl. den kiraya çıkarmış. yahu adamlar zaten depremzede. 10 katlı binanın bodrumuna üstelik parayla adamı sokmak nedir ? Böyleleri de yüz karası. Kaymakamlığa suç duyurunda bulunacağız. ortak alanların kiraya verilebilmesi için her kat malikinin imzası gerekiyor. 1 kişi bile itiraz etse kiraya verilemez. benim ev sahibini aradım, haberi yokmuş. Dilekçesini verecek.

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Konuyu bilmeyen kişiler için ruh hastasının derdini yukarıdaki mesajda açıklamıştım.
    Gelelim diğer birkaç kişinin derdine.

İstanbul harici bir şehirde yaşayan "EMLAK" meraklısı kişi ve diğer birkaç kiracının bana olan gıcıklığı taa covid dönemine dayanır.
    Bunlar "istanbul boşalacak, herkes diğer illere dağılacak, millet yazlığından veya şezlongundan on-line çalışacak, istanbulda kiralar düşecek, evler çöp olacak" diye iddia ediyordu, ama tam tersi oldu ve ben haklı çıktım.
    İstanbul boşalmadı, aksine ruslar ve ukraynalılar hücum etti. Bizim hayalperest grup mosmor tabi.

Şimdi aynı grup deprem sebebiyle aynı iddiaları öne sürüyorlar.
    Ama kendilerini yırtmalarına rağmen kimse istanbuldan gitmiyor. Kiralar ucuzlamıyor. Ve istanbuldan onların şehrine büyük göç gelmesini bekleyen bazı "EMLAK" yatırımcıları umutlarını yitiriyor.

Bahsettiğim kiracı grubu forumda her gün devletin ev sahiplerine koyacağı çeşit çeşit verginin ve cezanın hayalini kuruyor. Ama malesef hayaller karın doyurmuyor.

İşte bu tipler bana bu yüzden düşman.
    Hayallerinin gerçek olmayacağını onlara söyleyen hep ben oldum, ve hep haklı çıktım.
    Bu yüzden hayal kırıklıklarının sebebi benim sanıyorlar.
    Hayal kırıklığınızın tek sebebi sizsiniz.
    Siz ve sizin beleşe konma merakınız.
    "Kirada oturup o parayı şu yatırım aracıyla üçe beşe katlarım" diyerek kumar oynayanlar var aranızda.
    Oynayıp kazanan illa ki vardır tabi.
    Ama kaybeden de gelip bana saçma sapan çemkirmeyecek aga.
    Bizim ilk dairemiz küf kokan bir bodrum katıydı.
    Piyango çıkmadı. Hazıra konmadık.
    Hiç kimse de beleşe hazıra konmayı beklemesin şu dünyada.
    istanbulda deprem olacak diye uzmanlar uyarıyor diyoruz..

bu gevşek ne anlatıyor anlayan var mı ?

varsa forumda tanıyan yakınlarından biri. gördüğü yerde tutup deli hastanesine zorla götürsün. :-) ) )

hayır ben istanbulda yaşamak istesem zaten yaşarım beleşe değil parasını basarak.

ama aklımın ucundan bile geçmiyor istanbul gibi bir yerde yaşamak. gezip tozarım gelip gittikçe benim için istanbul budur.

kaç adet daireyi nereden aldığımı/alacağımı yazdım burada. geçmişte var. aç oku. :--)

ha şunuda ekleyim umarım istanbulda deprem olmazda veya başka yerde bizim buralar bize kalır .. kimse gelmesin kardeşim.

deli saçması yaw.

cidden yakınları varsa bi göstersin.

sadece deprem güçlendirilmesi için kolon aralarının perde duvar tercihi söz konusu olabilir...

yeniden yapılanma durumunda zemin durumu , yere ve deprem akısına göre beton kalitesi ...

gereksiz perde duvar- kolon binanın daha fazla yüke maruz kalması anlamına gelir....

eğer yüksek yapı oalcaksa muhakak ağaç kökü gibi 2 ve daha fazla bodurm-sığınak-kiler-ot park yapılmalıdır...

bir de sayın kılçdaroğlu ve arkadaşları lütfen rantsal dönüşüm ifadelerini gerekli-gereksiz kullanmasın...

en fazla oy aldığı yer olan kadıköye -izmire -bodruma bir bakması kafi...

eğer rantsal dönüşüm olmazsa ,mütahitler bu işe girişmez...

Girişirse mülk sahiplerinden hem yer ,hem de para isterler...

mülk sahibi bu durumda kentsel dönüşüme sıcak bakmaz ve zorunlu-yaptırmlar devreye girer..
    çünkü 3 oda 1 salon olan yerine mütahit 1 oda 1 salon bir de amca-teyze senden artı 500.000 lira -1.000.000 lira ,artık hangi rakkama ikna olacaksa ...
    istiyorum der/diyor...
    sayın imamoğlu bunu bildiği için bazı çözüm önerileri getirmiti.
    yani işin içinden geldiği için olayı biliyor
    hem mütahiti anlıyor/hem de vatandaşın neden itiraz ettiğini biliyor...
    ama istanbul meclisinde çoğunluğu olmadığı için bunu geçirtirmemişti...
    yok masrafı devlet üstlensin derse bu işte günahı olmayan vatandaşarın günahı ne ?
    polyanacılık mı aman uzak dursun..

6. Araba alırken bilmemkaç tane ustaya arabayı gösteren vatandaş ev alırken ortaokul mezunu müteahhitin sözüne niye güveniyor?

Genel bir zeka sorunumuz var.

Alıcıların hepsi aynı şeyi talep etse, müteahhitler de hizaya girer sağlam ev yaparlar.

7. Yaş ilerledikçe insanların boşverme katsayısı artıyor. Ufakken zaten fazla parlak olmayan yığınlar, yaşlandıkça düpedüz "mal" haline geliyorlar ülkemizde malesef.

Çıkar telefonunu yiğenim

8. "Düpedüz mal" tabiri gayet güzel olmuş[emoji16][emoji16]
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Yaş ilerledikçe insanların boşverme katsayısı artıyor. Ufakken zaten fazla parlak olmayan yığınlar, yaşlandıkça düpedüz "mal" haline geliyorlar ülkemizde malesef.

Çıkar telefonunu yiğenim
    Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 909/1312 İlkİlk ... 4098098598999079089099109119199591009 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •