Sayfa 600/1002 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 4,793 - 4,800 arası.

Konu: Viop XLVIII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    abka sen sp500 ün düşeceğini bekliyordun diye biliyorum.
    Soruna cevap olarak sp500 etf alabilirsin, yabancı hisse tarafında vergi konuları karışıktır, hem temettüde hem de elde edilen kar gelir vergisine girer. Gelir vergisi de TL olarak ödendiği TL ye çevirme vs iyi takip etmeli.
    cevap için tşk. ederim..

SP500 de düşüş bekliyorum...Hala aynı düşüncedeyim.Dip oluşunca ,yabancı hisse-fon almak isterim..ama daha zamanı var.

2.  Alıntı Originally Posted by lemur Yazıyı Oku
    elinde ki cimsayı 6 ay beklet sonra sat simdi 4 kat gitsin bu kacıncı hata neyse bakalım artık hisse satmayacagım yeni kararım bir araba parası cıkana dek menkul satmayacagım
    çimsa için demiyorum, genel olarak işin kuralı şöyledir- sen satana kadar kaldırmazlar, sen sattığın zaman operasyon startı verilir.. bu her zaman böyledir, keşke satmasaydım diye bi durumun yok, sen satmasaydın 4 kat gitmeyecekti

aynı şey seans içi işlemin gelişimi açısından da öyledir, küçük eller aldıkça büyük el satar, küçükler aldıkça daha fazla satar, onlar malı kustuğunda kaptığını kapar ve piyasayı yukarı çevirir.. baştan kararlaştırılmış bir plan olmaz algo dünyasında, kimi nasıl ve hangi yöne doğru sıkıştırıcam durumu var sadece

3.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    abka sen sp500 ün düşeceğini bekliyordun diye biliyorum.
    Soruna cevap olarak sp500 etf alabilirsin, yabancı hisse tarafında vergi konuları karışıktır, hem temettüde hem de elde edilen kar gelir vergisine girer. Gelir vergisi de TL olarak ödendiği TL ye çevirme vs iyi takip etmeli.
    ETF bence de en güzeli. Alternatif olarak Berkshire (BRK-B) alabilirsin. Hisse seçemiyorsan bırak Buffett seçsin senin için.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    cevap için tşk. ederim..

SP500 de düşüş bekliyorum...Hala aynı düşüncedeyim.Dip oluşunca ,yabancı hisse-fon almak isterim..ama daha zamanı var.
    rica ederim. dip oluşumu yönünde fikrin olduğunda paylaşırsan sevinirim. Ben de bes fonlarımdaki sp500 oranımı arttırırım o vakit.
    bol kazançlar
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. İş bankası vs aracılığı ile SP500 den yatırım yapabiliyor muyuz?

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    rica ederim. dip oluşumu yönünde fikrin olduğunda paylaşırsan sevinirim. Ben de bes fonlarımdaki sp500 oranımı arttırırım o vakit.
    bol kazançlar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    SP500 düşer de bizim ki (BIST) ne yapar emin olmak zor.

Zarlar hileli...Her gün yeni uygulama var.Sürekli serum veriliyor...

7.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Arkadaşlar mesela sp500 ün ralli yapacagını düşünüyorsunuz.

ABD rallisini değerlendirmek için ne yapmak lazım?

4-5 hisse mi yoksa fon mu almak lazım?

FUTURE istemiyorum.kaldıraçsız,pozisyonda istediğim kadar beklemek isterim.

Vergi var mı?
    TEFAS tan AFA fonuna bakabilirsin Nasdaq için AFT ya da YAY fonları var. Doğrudan hisseye komisyon yüksek diye biliyorum. Midas vardı doğrudan işlem için. Yukarıda yazdığım fonlar t+3 de hesaba geçiyor. Bir de sattığında kardan %10 stopajı vardı.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by mavsar Yazıyı Oku
    İş bankası vs aracılığı ile SP500 den yatırım yapabiliyor muyuz?
    yapabilirsin, hemen her kurumdan yabancı hisse senedi alınır. ama komisyon, saklama tutarı vb maliyetleri iyi kontrol etmek lazım.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 600/1002 İlkİlk ... 100500550590598599600601602610650700 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •