Sayfa 917/1312 İlkİlk ... 4178178679079159169179189199279671017 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,329 - 7,336 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Arkadaslar bir arsa satiyorum. Bir alici bulduk sahibinden sitesinden

Herseyde anlastik ama adam tapuda belediye rayic bedelinden deger gosteririm diyor gercek degeri gostermem diyor

Anlasmamiza gore bana temiz ve net para verecek butun masraflar aliciya yani ona ait. Ama ben belediyenin cok dusuk olan rayic bedelinden gostermek istemiyorum cunku ileride benim basim belaya girer degilmi?

10 sene sonra Maliye kagit yollayip ceza+faiz diyip bilmem kac milyon isteyecek falan diye korkuyorum birde sagda solda cok duydum dusuk gosterilmemesi gerektigini.

Cunku 5MM liralik bir arazi ve binde 4 ten 200 bin lira fazla masraf cikiyor.

Ilginc olan aradaki emlakci ki masrafini alici odeyecek adam yuzlerce arazi sattim biz hep belediye rayici uzerinden gosterdik simdiye kadar hicbir sey olmadi diyor

Ne yapmak lazim?

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bütün tarlaları alıp tarım yapmamayı düşünüyorum .

Beslenme mi ?!!!

Bana ne ;

https://www.youtube.com/watch?v=nMkQ...lifsizVideolar

Serbest piyasaya müdahale etmeyin lütfen.
    Sezar'ın sözü gibi "sen de mi british" diyeyim.

Bütün tarlaları almak nedir yahu?
    Satılık olmayanları geçtim, sadece satılık olanların % 25'ini ilanladaki rakamdan almayı başarsanız, kalan kısmı milyon dolarlara, hatta son kalan % 25'i belki milyar dolarlara almanız gerekebilir.
    Daha satılık olmayanlar da var.

Birileri daire topluyor diye daire fiyatları uçmaz, ama apartman gibi üst üste tarla yapılamayacağı için o dediğiniz alım şekli mümkün değil.

Böyle düz mantığı size yakıştıramadım.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Ucu kendine dokununca vay efendim serbest piyasaya müdahale ediyorsunuz diyenler, devletin depremzedelere sosyal konut yapmasına ne diyorsunuz? Tabii o kadarına bir şey demeye cesaret edemezsiniz.

Barınma insan hakkıdır diyoruz. Sosyal bir devlet herkesin ev sahibi olacağı ortamı oluşturmalı, bunun için gerekli düzenlemeleri yapmalı diyoruz.

Ev sahipleri ev almazsa kiracılar evsiz kalır diyenlere de sadece gülüyorum.
    Barınma temel haktır. Ama lüks olan konutlar temel hak kapsamına girmemelidir. Bu nedenle serbest bırakılmalıdır.
    Siz eğer ben her şeyin en iyisini hak ediyorum benim hakkım diyorsanız bunun için daha fazla çaba göstermeniz gerekir.
    Bende tokinin alt gelir grubu için yaptığı konutlar için sabit bir kira ve satış fiyatı belirlenmesini destekliyorum. Sonuçta bu konutlar temel ihtiyaçları karşılamak için yapıldı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Arkadaslar bir arsa satiyorum. Bir alici bulduk sahibinden sitesinden

Herseyde anlastik ama adam tapuda belediye rayic bedelinden deger gosteririm diyor gercek degeri gostermem diyor

Anlasmamiza gore bana temiz ve net para verecek butun masraflar aliciya yani ona ait. Ama ben belediyenin cok dusuk olan rayic bedelinden gostermek istemiyorum cunku ileride benim basim belaya girer degilmi?

10 sene sonra Maliye kagit yollayip ceza+faiz diyip bilmem kac milyon isteyecek falan diye korkuyorum birde sagda solda cok duydum dusuk gosterilmemesi gerektigini.

Cunku 5MM liralik bir arazi ve binde 4 ten 200 bin lira fazla masraf cikiyor.

Ilginc olan aradaki emlakci ki masrafini alici odeyecek adam yuzlerce arazi sattim biz hep belediye rayici uzerinden gosterdik simdiye kadar hicbir sey olmadi diyor

Ne yapmak lazim?
    Ben emlakçılık mesleğinde denetim yok, örgütlü bir meslek grubu ülkede fırtına estiriyor dediğimde kızıyorlar. vatandaş örgütsüz, ama bunlar hem satıcıdan hem alıcıdan oturduğu yerden ( gerçekten çok titizleri de var ve şahit oldukça kendilerini tebrik ediyorum ) malı götürüyor. Yarım saatte bir memurun 1 aylık gelirini kazanabiliyor. Konutla ilgili detay sorunca mal sahibine pas ediyor. Oysa tüm kayıt- evrak vb. şeyleri dosya halinde alıcıya sunabilmeli. yalansız dolansız iş yapmalı. 20 yaşındaki daireyi içinde tadilat yapıldı diye sıfır konut diye satanları gördüm.

Sizin konuya gelince ; kesinlikle gerçek değerinden gösterin. Kafanız rahat olsun. Her postacı geldiğinde heyecan yapmak yerine 5 milyon gibi bir rakamda 200 binin lafı olmaz. Alıcıya yarısını ödeyebileceğinizi söyleyin ( zaten kanunda öyle yazar ) . Böylece her iki taraf ta huzurlu olsun. Aslında alıcı da 5 yıl içinde satmak isterse avantajlı duruma gelir ki, gayrimenkul kazanç vergisi ödemez.

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Barınma temel haktır. Ama lüks olan konutlar temel hak kapsamına girmemelidir. Bu nedenle serbest bırakılmalıdır.
    Siz eğer ben her şeyin en iyisini hak ediyorum benim hakkım diyorsanız bunun için daha fazla çaba göstermeniz gerekir.
    Bende tokinin alt gelir grubu için yaptığı konutlar için sabit bir kira ve satış fiyatı belirlenmesini destekliyorum. Sonuçta bu konutlar temel ihtiyaçları karşılamak için yapıldı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Hocam, benim çocukluğum köyde geçti. Köyde eskiden herkes kendi evini yapardı, tıpkı doğadaki diğer canlılar gibi. Evin çocuğu büyüyüp evlendiğinde, evin yan tarafından bir kapı açılır, evin 1-2 odası yeni geline ayrılırdı. Daha sonra oğulun durumu müsait olduğunda kendine müstakil bir ev yapardı. Ev yapımı için gerekli taş, ahşap vs tedariki de çalışarak, biraz da imece usulü yapılırdı.

70 li yıllarda devlet sanayinin gelişmesi için köyde yaşayanların şehre gelmesini istedi ve büyük göç başladı. Ama devlet bu insanlara barınacakları bir ev temin edemedi. İnsanlar da yine kendi başının çaresine baktı ve tıpkı köyde yaptıkları gibi kendi yuvasını kendi yaptı, böylece gecekondular ortaya çıktı. Devlet kendi görevini yapmadığı için mecburen bu duruma göz yumdu.

Şimdiki durumda ise insanlardan bir ev sahibi olabilmek için bir ömür çalışması isteniyor. Konut sektörü bir rant ve finansal araç haline getirildi. Benim itirazım buna. Onun için diyorum ki devlet mutlaka insanların başını sokabileceği konutları üretmeli, temin etmeli.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku

Birileri daire topluyor diye daire fiyatları uçmaz, ama apartman gibi üst üste tarla yapılamayacağı için o dediğiniz alım şekli mümkün değil.
    Bu kısmı biraz detaylandırayım, çünkü forumda özellikle bu kısmı ısrarla anlamayanların sayısı çok.

Tarla kısıtlıdır ve çoğaltılamaz.
    Ama "üç kuruş maaşımla ille kadıköyde oturacam" takıntısı olmayan kişiler için evi her türlü çoğaltırsın.
    Zaten ev fiyatları fahiş olsa, müteahhitler deli gibi ev yapardı şu an.
    Hatta kiralar da denildiği gibi fahiş olsaydı, o müteahhitlerin satış kaygısı da olmazdı, direkt kiraya verirlerdi.
    Fahiş olan bir şey yok.
    Kiralar çok cazip olsaydı ben kiraya verirdim.
    Fiyatlar yüksek olsaydı ben satardım.
    Bütçeme kastım mı var, karlı bir seçenek görsem niye yapmayayım?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

7.  Alıntı Originally Posted by canlı Yazıyı Oku
    Ben emlakçılık mesleğinde denetim yok, örgütlü bir meslek grubu ülkede fırtına estiriyor dediğimde kızıyorlar. vatandaş örgütsüz, ama bunlar hem satıcıdan hem alıcıdan oturduğu yerden ( gerçekten çok titizleri de var ve şahit oldukça kendilerini tebrik ediyorum ) malı götürüyor. Yarım saatte bir memurun 1 aylık gelirini kazanabiliyor. Konutla ilgili detay sorunca mal sahibine pas ediyor. Oysa tüm kayıt- evrak vb. şeyleri dosya halinde alıcıya sunabilmeli. yalansız dolansız iş yapmalı. 20 yaşındaki daireyi içinde tadilat yapıldı diye sıfır konut diye satanları gördüm.

Sizin konuya gelince ; kesinlikle gerçek değerinden gösterin. Kafanız rahat olsun. Her postacı geldiğinde heyecan yapmak yerine 5 milyon gibi bir rakamda 200 binin lafı olmaz. Alıcıya yarısını ödeyebileceğinizi söyleyin ( zaten kanunda öyle yazar ) . Böylece her iki taraf ta huzurlu olsun. Aslında alıcı da 5 yıl içinde satmak isterse avantajlı duruma gelir ki, gayrimenkul kazanç vergisi ödemez.
    cok tesekkurler bilgiler icin

Peki benim anlamadigim hemen hickimse gercek degerinden gostermiyor piyasada. Ama bu adamlarada ceza kesildigini yalnizca 1-2 kere duydum.

Madem gercek fiyatindan gosterilmesi gerekiyor tapuda, e o zaman neden belediye rayici diye bir sey var?

8. İroniyi anlatabilmek için....

'' Beslenme bir ihtiyaçtır''

''Barınma bir ihtiyaçtır''
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 917/1312 İlkİlk ... 4178178679079159169179189199279671017 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •