Sayfa 104/661 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon
Arama sonucu : 5286 madde; 825 - 832 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Trump nasıl vergi kaçırmış meselesi var , peki kardeş vergi iadesi almış manhattan mahkemesi bu iadeleri iptal etmiş Trump şirketlerinin iade haklarını işler karışmış diyorlar ! Özetle adamı süründürmeye çalışıyor vergi yargısı , başkandan gözün yaşına bakmam diyor istersen İsrail kudusdite elçilik aç istersen tüm ABD halkı sana sevdalı olsun fark etmez yakarım diyor

öyle kolay mı ABD den vergisiz para çıkartmak yurtdışına bence , legal yollardan 1 milyon dolar parça parça çıkaracağına değerli emtia al uçağa yükle daha az dikkat çeker özel jetlere balya balya para doldurup off shore a keş para kaçıranlar da mafya zaten … banka hesaplarından cent mini dolar filan çekilse ? çıksa hesap istiyor hesap veriliyor vergi müfettişleri sizi arıyorlar direkt şirket muhasebesi içerden dışardan ajanlarla takip ediliyor !!!

Almanya’da Bosch Siemens baskın yemişti vergi ve rüşvet , yolsuzluk dosyaları kabarıktı !!

2010 larda e mail ve telefondan enselendilerdi .

Bir yol var demişti muhasebecim , parayı sürekli büyük finansal kurumlardan küçüklere, küçük sigorta ve bankalara , finansal kiralam faktoring vb sanki eyaletlere Yatırım yapıyor , hisse alıyor , arsa veya şirket sahiplenir gibi yönlendirmek ve eksik beyanlarla fazladan ödeme yapmak anlaşmalı kara ve gri ticaret örgütlemek !! Mesela bağış dağıtıyor hayır işleri için yönlendiriyor gibi de görünmek

Para gönderince paravan şirketlerden kiralık anlaşmalı şahısların onaylı bölmeli ticari hesaplarına para yollanıyor ve bir ticari işlemle çekilip 3 şahıs eliyle sahte faturalarla olmayan işlemlerle 3 ülkelere yollanabiliyormuş ! bu tarz naylon fatura ve bağış transfer işleri tam fbi uzmanlığına ve ABD vergi maliye müfettişleri uzmanlığına girer demişlerdi . Parayı böl alakasız faturalar düzenle ve habra kadavra yokuş pokus yap yönet ürün ortada varmış gibi görünür ama olmaz hizmet ve bağış yardımlar yoluyla ak para kara paraya dönüştürülür sistemden yok edilir . Balya balya jetlerle off shore adalarına yollanır elmas veya pis haplarla yollandığı da olurmuş . Şirketler karlarıyla satın alma yaparken de değerin 10 misli alım yaparlar mesela Türk bilişim şirketi aldın 450 milyon dolara ama yanlış aslında çok ucuza aldın …. Para kaçırma kastın vardı yüksek bedel gösterdin !!!

400 milyon doları off shore hesaplarına belki Türkiye üstünden nakden çekim yoluyla parayı çekip başka hesaplardan yolladın , bunu bariz o firma bile yapabilir 3-5 aya ….50 milyon dolara aldın 400 milyon dolar da off shore yolladın !! ama türk veya x ülke firmasını bu yapılabilir diye duydum bunu FBI nasıl yakalayacak ki ? Sayın alan firmanın ortaklık paylarına düşen rakamın çekildiğini gördüğü an adamı inceler ama adam çoktan külçe altın alıp altınları uçağa yükler Yeşilköy’den ve vergi cennetindeki anlaştığı firma hesabında indiği adadaki havalimanda şirket yetkililerine teslim eder . Fbi Yeşilköy’deki jetlerimizin içini dışını mobese kayıtlarını tarıyor mu tarasa bile tüm jetleri yatları içeriğini kontrol bile edemezler .
    Son düzenleme : Deniz Ali; 27-02-2023 saat: 19:51.

Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    trendbey , teorik ve pratik iktisat veya sosyalist ekonomist görüşlerin tümünü veya tüm dünyatarihini incelediğimizde,

ZENGİN FAKİR AYRIMI VE BÖLÜŞÜM MÜCADELEEİSNDE EŞİTSİZLİKLER VARDIR .
    bu eşitsizlikaler din millet veya çeşitli manevi duygularla istismar edilerek sönümlenir uyuşturulabilir.
    kapitalizm özüyle adil bir sisteme dönüştürülebilir ama insan egosu ve tükenmez arzuları bu sistem için bile yok edici olabiliyor tarihte tüm savaşlar azınlık çıkarının tüm dünyaya meydan okumasıyla zulüm ve ölümlere dönüştü.

2 tür kapitalizm var ,hadi vicdanlı diyelim güzel isim olur , bir veya bir kaç biçimde adalete yakın olan, onu arayan ve ikincisi de vandal veya feodal olan kapitalizm ..

adalete yakın olanda kollektif şirketler ve tabvana yayılan sermaye gelir dağılımındaki uçurumun tam kapanması miras hukuk ve çoğu verimli yüksek karlı şirket kültürleri var aslında sosyal kollektivist bir model bu , bu kapitalizmden bahsederken komunist bir dünya kurmayı da hedeflemiyor, hedeflese de ihtiyaç olmayabilir, sosyal demokrat da değil bu VİCDANİ KAPİTALİZM , flantropist de değil , sosyal adaletin de her yönüyle çok ötesine geçebilmiş bir düzen kurabilmiş, henüz yok öyle bir yer YOOOOKK.

kapitalizm de kamu gibi kar amacı gütmeyen sosyal programlar gibi mecburi HİZMETLER gelişim gösteriyor dünyada bu eşitsizliklerin gidilerilmesi mutlak komunizm ideali ülküsüne doğru yol almayı sözde amaçlamıyor ama koşullar iyileşiyor devletler birer sosyalist aygıt gibi de çalıştırılabiliyorlar .

konular çok derin ve fazla değil aslında ama kapitalizm -komunizm azınlık ve ttoplum her durumda mutlak karşıt ve çatışma içinde değildir bunu da unutmamak şarttır.

ben bireyin eğitimine ve başı boş 1 dakika bir an bile bırakılmamasına verimliliğe inanan biriyim bir isan sokakta yatmak istiyorum 5 sene yaşamak ve ölmek istiyorum sersefil hayat sürmek istiyorum dese bile ... ona asla bu özgürlüğü vermezdim insanlar hayatlarını absürt fukara bir hayat standartında yaşamamalı tam ve her durumda iyiye ve gelişmeye dopru teşvik edilmeliler bakıyorum da dünya da rekabet koşullarında bunun tersi avr herkes TEK VE EN BAŞARILI OLMAYA ÇABALARKEN DİĞER 8 MİLYAR İNSANın rakip veya gelişmiş seviyelere çıkmasını kendi PAZAR PAYI KARLILIĞI VEYA kazacı için tehdit görebiliyor ben bu zihniyete de karşıyım ustadım

yok oluşa GİDEBİLEN ve bireyin , AZINLIKLARIN dünya halklarını ve toplumlarını tam bertaraf ederek , yok ettiği feodal bir kapitalizmden mi söz ediyorsun anlamadım.BU MATRİX GİBİ BİR DÜNYA OLSA GEREK.
    Sosyaliste düşüncede herkes eşittir elit aristokrat sınıfı yoktur.Eski Sovyetler birliği nispeten başarılı olmuştur bugün ukrayna ya füzelerini atabiliyorsa ve tüm batılı ülkelere ****** çekebiliyorsa geçmiş tarihinden dolayıdır.Neyse bunlar derin konular yazınız şimdi gördüm forum çok hızlı.
    Sizden alttan aldığınız ve cevap vermediğiniz göstere göstere foruma yalan yazıyor siz görmezden geliyorsunuz yazıklar olsun sosyalist kelimesini ağzına alma sakın anladınız umarım.
    Son düzenleme : anadolulu alp; 27-02-2023 saat: 19:47.

Teknik grafiğe iyi bakın görürsünüz nereye yükseliş yaşayacağını.

4. Ben emin değilim sizce 12.30 mu 12.60 mı ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Somewhere in the moon
    Gönderi
    7,031
     Alıntı Originally Posted by Deniz Ali Yazıyı Oku
    Ben emin değilim sizce 12.30 mu 12.60 mı ?
    Tahta yapici abimiz
    cok fena yerde kapatmis tahtayi,
    Bir baska denizin dedigi gibi gece ile gündüz seviyesinde ,

Yarin %3-5 cikarsak ve kalici kalirsak peh peh
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin W.Buffet

6. Uzun vadeliyiz artık 2024 Nisan belki 3 tl temettü öder maliyeti Full eksi düşürcem -1 tl olacak o zamana maliyetim sanırım az da harcarım 2023 den o kadar ..

Surda, Bir gedik açtık ( temettü )

mukaddes mi mukaddes ( yeşil mi yeşil bolca dolarlar )

. ey kahpe rüzgar. ( bddk temettü inadı, spek ve piyasa )

Nereden esersen es ( manipülasyon )

2024 de temettü artışı 2 tl bile dayansa maliyeti sıfırlıcam ancak 2023 net kardan sanırım % 25 temettü öderse net 2,5 tl geçilebilir de …

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385

8. Hakanı bilmem de trend abinin zengin yoldaşlarına acil banka lazım ise 3 -5 milyar tl para yatırıp kelepirden hemen alır gibi duruyor belki de ucuza gelir , üstadım … yıllarca beklediler , neden seçim öncesi satılıyor ?

Acil para mı lazım , seçimde vatandaşlara haçlık mı dağıtma projesi var ? , tv , buzdolabı , fırın , ev eşyası filan mı dağıtılacak oy için ? Kaç gazeteci bu işin peşini bırakmayacak da gerçeği öğrenecek ve araştıracaklar !

Başka siyasi yazı yazmak istemiyorum son diyeceğim böyle bir ülkede genç yüzlü ve enerjik olmayan muhalefet seçim filan kazanamazdı , ama Allah 2-3 krizle halkı imtihan edince ( pandemi , ekonomik ve yardım afet krizleri ) iktidar seçmen kitlesinde zemin kaybına uğradı , bilinçli halk ve çoğu genç yeni seçmen kitlesi iktidara artık mesafeli , yenilik istiyorlar eski düzene karşılar , anketler iktidar çöküyor diyor , telafisi zor, muhalifler ise kazanacakları kesin bile olsa aday çıkartmadan oyalanıyorlar görüntüsü garip geliyor , yeni gelin nazına başlamazlar umarım !! tuhaf ülke olduk gerçekten ! Son siyasi yazım da bu ..
    Son düzenleme : Deniz Ali; 28-02-2023 saat: 12:29.

Sayfa 104/661 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •