Sayfa 82/207 İlkİlk ... 3272808182838492132182 ... SonSon
Arama sonucu : 1651 madde; 649 - 656 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

Sahol daha iyi olabilirdi fakat iyi kapattı seansı.3 haneler hak ettiği seviyelerdir Saholun.

Son dönemde borsada yaşanan düzeltmede en az prim kaybı yaşayan ve zirvesine yakın hisse Sahol grafikte net her şey.yükseliş yönünden hantal eleştirileri doğrudur hantal olsun yavaş yükseliş yaşasın sıkıntı yok benim için önce düşüş yaşamasın.

3.  Alıntı Originally Posted by anadolulu alp Yazıyı Oku
    Son dönemde borsada yaşanan düzeltmede en az prim kaybı yaşayan ve zirvesine yakın hisse Sahol grafikte net her şey.yükseliş yönünden hantal eleştirileri doğrudur hantal olsun yavaş yükseliş yaşasın sıkıntı yok benim için önce düşüş yaşamasın.
    Temettüye fazla kalmadı. Madem bu kadar 'biraz' hantal geldik, kendi adıma düşüncem olarak temettüye kadar biraz daha sabredebilirse en azından daha makul fiyata biraz daha Sahol alma şansı olur.

Sn. Sef' in daha önce yazmis olduğu gibi bu sene karlar biraz düşebilir (TL olarak fazla düşmese bile enflasyona göre ayarlarsak düşebilir). Yine de Sahol' ün şapkasında bolca besili tavşan var ve ne zaman hangisini çıkartacakları belli olmaz.

Alıntı Originally Posted by Laozi Yazıyı Oku
    Temettüye fazla kalmadı. Madem bu kadar 'biraz' hantal geldik, kendi adıma düşüncem olarak temettüye kadar biraz daha sabredebilirse en azından daha makul fiyata biraz daha Sahol alma şansı olur.

Sn. Sef' in daha önce yazmis olduğu gibi bu sene karlar biraz düşebilir (TL olarak fazla düşmese bile enflasyona göre ayarlarsak düşebilir). Yine de Sahol' ün şapkasında bolca besili tavşan var ve ne zaman hangisini çıkartacakları belli olmaz.
    5 nisan temettü fakat az temettü verdiği için düşüş yaşadıktan sonra yükselişine devam edeceğini düşünüyorum yüksek temettü verseydi verdikten sonra 1 yada 2 gün düşüş yaşayabilirdi yazdığınız gibi alım fırsatıdır her fiyat ayrıca borsa düzeltmeyi bitirdiyse dipten yükselişe başlamış olabilir en kötüyü yaşıyoruz belki en hayırlısı oldu Meral Akşener önce masadan kalkması bugün masaya oturması borsayı yeni zirvelere götürebilir ve xbank endeksi dolar bazında bedava banka hisselerinde farklı düşünüyorum.Teknik analiz yapanlar grafiklere Meral Akşener yazsın nasıl 2021 mart ayı bist 100 grafikte Naci Ağbal yazıyor bunun gibi.İşçi partisine oyum sadece durum tespiti yaptım şuan için.

KCHOL de hisse başına SAHOL ile aynı oranda temettü veriyor. İki hissenin fiyat mukayesesi yapıldığında SAHOL ün temettü verimi KCHOLe göre bir misline yakın fazla oluyor. KCHOL de A ve B grubu hisseler mevcut, SAHOL de hisse ayırımı yok.
    SAHOL ün 2022 yılı için KCHOL ü baz alarak temettü oranını belirlediği anlaşılıyor. Şahsen, elimdeki SAHOL ün fiyatını temettü oranı kadar düşük farz etmeye başladım, gerçi nereden baksanız ucuz hisse. Bekleme süresi karşılığı olarak düşünüldüğünde az bile.
    Hisseler temettüsünü dağıtınca düşer gerekçesinin hiç bir mantığını anlamıyorum, dağıtıldığı gün, grafik verileri için temettü miktarı kadar fiyatı indirilerek açılacağını anlayabilirim. Hissenin fiyat artışı da performansına ve genel değerlendirilmesine bağlı olmalı.
    Orta ve uzun vadeli yatırımcı temettülerini yedirtmemeli bence.
    Son düzenleme : agg; 07-03-2023 saat: 03:03.

Maliye Bakan lığı uygulaması ile Yeniden Değerlemelerin yapılması isteğe bağlı olup, vergiye tabi olması ile değerlemeler yıllardır bilançolara yansımıyor. Özellikle holding ve sanayi şirketlerinin bilançolarında şeffaflığı yok edilmiştir. Sadece Gayrimenkul Yatırım ortaklıklarında değerlemeler yapılmakta ve enflasyon farkları kara ilave edilmektedir, özvarlıklarını arttırmaktadır.
    SAHOL hisseleri son bir yıl hariç, 13 yıldır TL bazlı önemli bir fiyat artışına konu olmamıştır. Şu anda bile hisse fayatı döviz bazında komik durumdadır, üstelik şirket bu zaman zarfında çok büyüdü. Sermaye artışı da bir defaya mahsus çok küçük oranda yapılmıştır.
    Özellikle holding şirketlerinin bilançolarındaki özvarlıkları ve rasyoları gerçeği yansıtmıyor, çünkü güncel olması gereken geçmiş yılların verileri enflasyonla erimiş durumda ama yerinde dev gibi duran varlıklar var.
    SAHOL bir iştirakı kadar fiyattan işlem görmektedir. Yabancı SAHOL den memnun çıkmayı hiç düşünmedi. Bu şartlarda gel de yabancıya bu piyasada kal de bakalım.
    Son düzenleme : agg; 07-03-2023 saat: 03:53.

7. Yazdıklarım silindi mi?
    Kurallara aykırı birşey mi yaptım?

8.  Alıntı Originally Posted by arpaci55 Yazıyı Oku
    Yazdıklarım silindi mi?
    Kurallara aykırı birşey mi yaptım?
    Siz kurallara aykırı bir şey yapmadınız sanırım, bizimkileri silmişken sizinki de arada kaynadı🙂 Belki silenler de haklıdır. Kendi adıma Sahol başlığı altında başka baska şeyler yazdım. Bu zor günlede biraz daha toleranslı olabilirlerdi belki, sonuçta insanlar medeni bir şekilde görüş paylaşıyorlardı...

Aslan Sahol bugün TLbazli da olsa tarihi rekoruna gidiyor... USD bazlı rekorlar da bekliyoruz kendisinden 🙂

Sayfa 82/207 İlkİlk ... 3272808182838492132182 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •