Originally Posted by
KAFASINAGÖREYAZAN
Son bir haftadır info üzerinden alım yapan bir fon vardı albatros akd ve takaslardan yanlış görmediysem 750 bin lot civarı alım yaptı alımlarının ilk kısmını da şubat ayında yaptı fonun şubat raporuna da deva fondaki hisseler listesine giriş yapmış oldu dün twettirda space odasında canlı yayındaydı fon yöneticisi gökhan bey 3 saate yakın konuştu sonlara doğru fona yeni giriş yapan devayı da sordular devayı alma gerekçesini açıklarken aralık ayında yapılan zamma eczanelerde halen bulunamayan ilaçlara kendisi 4 eczane gezmiş reçetesini alabilmek için ve olası beklenen yeni ilaç zammına olan beklentiden dolayı yani tamamen sektörel beklentilerden dolayı devayı aldığını belirtti şirket özelindeki gelişmelerin hiç birine atıf yapmadı bilgisi olduğunu da sanmıyorum daha bugüne kadar şirketten randevu alıp şirket hakkında bilgi sahibi olabilen bir fon yöneticisine denk gelmedim çalıştığım kurumdan talepte bulunmuştum ki o kurumun hisse fonunda da deva var onların randevu talebine de cevap vermediler. Neyse 1 gün kaldı bilançoya artan ciro artan faliyet karı ve artan ihracattan sonra daha çok fonların radarına gireceğini tahmin ediyorum çünkü fonlarda bizim gibi sadece bilanço ve faaliyet raporunda ulaşabiliyorlar bu bilgilere.
Son çeyrek bilançosu da çok dikkat çekmez..Geçen yıl kur farkı geliri kaynaklı ciddi kar yazmıştı. Esas faaliyet karı %100 e yakın artsa da, dipte sadece net kara bakan ciddi bir cahil tayfa var. Bu nedenle esas beklenti ve hareket ilk çeyrek bilançosu sonrası başlayabilir. Zaten Ocak ayında kutu bazlı %20, ciro bazlı %180 artış var sektörde. Deva özelinde ilk çeyrek ciro ve esas faaaliyet karında %200 e yakın artışlar görebiliriz.
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri