Baya baya emlak seven borsadaki yatırımı bile uzun süredir bir gyo da olan biri olarak yazıyorum.Ben bu aşamadan sonra emlak fiyatlarında dolar bazında bir yükselişe pek ihtimal vermiyorum.Dolarda sanal bir durum var aylık 10 12 milyar dolar cari açık veren ekonomide döviz stabil kalamaz.Tek örnek amerikadır ,orda bile fatura enflasyon olarak ödeniyor.Biz azerbeycan usulü davranıyoruz,tek bankamız kaldı merkez bankası,sistemi dünyaya kapattık ama bu böyle gitmez .Misal bir ev 400 bin dolar olsun senin eurobond faizin yüzde 8 yüzde 10 arasında değişiyor.Bu da yıllık 32 ila 40 bin arasında bir dolar faizini devlet ödüyor demektir.Aylık 3000 dolar kemiksiz getiri,üstelik 30 yıl falan bunu öderim sonra da ana paranı geri öderim diyorsun.Bu da 400 bin dolarlık evi olan adamı ömür boyu 57 bin lira dolar bazlı aylığa bağlıorsun demektiR.Bu bir garabet böyle gitmez.20 yıldır hem borsa hem eurobond hem de emlak yatırımcısıyımdır,emlak eurobond korelasyonu pek şaşmaz,şaştığında sistem onu düzeltir.Ya ucuza dolar bulamazsın ya da eurobond,ya da ev fiyatları dolar bazında düşer.
Yer İmleri