Sayfa 251/505 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351 ... SonSon
Arama sonucu : 4040 madde; 2,001 - 2,008 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

şimdi bu ne demek oluyor?

"EPDK'nın elektrikte bir yıldır uygulanan azami tavan fiyat uygulamasını gözden geçirmesi durumunda

(özellikle yerli kömür ve diğerleri için belirlenen başlangıç fiyatlarının daha gerçekçi olarak belirlenmesi ve formüller arasındaki uyumsuzlukların giderilmesi koşuluyla)

nihai elektrik fiyatlarında ciddi bir indirimin söz konusu olabileceğini vurguladı."

mesela -daha gerçekçi- ne demek?

artık bu santrallere verilen paranın piyasa koşullarına yükseltilmesinin vakti geldi de geçiyor.

bir de formüller arası uyumsuzluk denmiş..

ne dersiniz sayın anyoranza?

bir uyumsuzluk mu var?

Elektrikli araclar yayginlastiginda , sarj istasyonlarindan kaynaklı ne kadar ilave tüketim olabilir diye kabaca bir hesap yaptım.

Mesela togg 20bin tane üretecekmiş ilk sene.
    28bin diyen de var.. 20bin kabul edelim.

Diğer markaları saymıyorum.

Bu araçlar yıllık ortalama 15bin km yapıyor olsun.

1elektrikli araç 1km'de 0.16kw ile 0.20kw arası tüketiyormuş. Bizde buyuk sehirlerde 0.20 kullanır diyelim.

kayıp kaçak da ihmal edelim (ki en az %30tahmin ediyorum)

YILDA
    20.000 araç x 15.000km x 0.20kwh/km =
    60.000.000kwh
    60.000mwh

SAATTE
    60.000/365gün/24saat=7MW saatlik ilave yük

sarj uzun suruyor, bunların genelde gece ve haftasonu, elektrik ucuzken sarj olacagini dusunursek

gündüz 4mw , gece 10mw gibi bir yük gelebilir.

sadece togg 'dan gelecek 20bin araçla gelecek yük bu.

türkiyede yılda 1milyon binek ve hafif ticari araç satılıyor.

%100 elektrikli araç sayisi arttikça durum iyice vahim bir hal alacak

3. Güzel bir hesap ve saptama. Elektrikli araç sayısı arttıkça doğal olarak elektriğe talep de artacak. Akenerji açısından olumlu bir gelecek görüntüsü var...

AKFYE oldu $1.200 Milyon Dolar. Biz $160 Milyon Dolardayız. Borsa kotundan çıkıp, sadece yenilenebilir enerji kısmını ayrı bir şirket olarak borsaya açsak ne olacak kim bilir...:whistling:

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Elektrikli araclar yayginlastiginda , sarj istasyonlarindan kaynaklı ne kadar ilave tüketim olabilir diye kabaca bir hesap yaptım.

Mesela togg 20bin tane üretecekmiş ilk sene.
    28bin diyen de var.. 20bin kabul edelim.

Diğer markaları saymıyorum.

Bu araçlar yıllık ortalama 15bin km yapıyor olsun.

1elektrikli araç 1km'de 0.16kw ile 0.20kw arası tüketiyormuş. Bizde buyuk sehirlerde 0.20 kullanır diyelim.

kayıp kaçak da ihmal edelim (ki en az %30tahmin ediyorum)

YILDA
    20.000 araç x 15.000km x 0.20kwh/km =
    60.000.000kwh
    60.000mwh

SAATTE
    60.000/365gün/24saat=7MW saatlik ilave yük

sarj uzun suruyor, bunların genelde gece ve haftasonu, elektrik ucuzken sarj olacagini dusunursek

gündüz 4mw , gece 10mw gibi bir yük gelebilir.

sadece togg 'dan gelecek 20bin araçla gelecek yük bu.

türkiyede yılda 1milyon binek ve hafif ticari araç satılıyor.

%100 elektrikli araç sayisi arttikça durum iyice vahim bir hal alacak
    Dil aslandır, yatar eşikte...

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Güzel bir hesap ve saptama. Elektrikli araç sayısı arttıkça doğal olarak elektriğe talep de artacak. Akenerji açısından olumlu bir gelecek görüntüsü var...

AKFYE oldu $1.200 Milyon Dolar. Biz $160 Milyon Dolardayız. Borsa kotundan çıkıp, sadece yenilenebilir enerji kısmını ayrı bir şirket olarak borsaya açsak ne olacak kim bilir...:whistling:
    gaz santrallerine etkisinin hissedilebilmesi için
    elektrikli ticari arac sayisinin epey bir artması lazım.

akenerji ozelinde ise , tarihi zirve bilançosu öncesi tahtacının yaptiğı ib...retlik hareketlere bakmak yeterli

çok iyi aile bu dinckökler

tahtacıları da en az kendileri kadar mert

5. Atalarımız görünen köy kılavuz istemez demişler. Tahtacı ne yaparsa yapsın, gelecek enerjide...:ok:

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    gaz santrallerine etkisinin hissedilebilmesi için
    elektrikli ticari arac sayisinin epey bir artması lazım.

akenerji ozelinde ise , tarihi zirve bilançosu öncesi tahtacının yaptiğı ib...retlik hareketlere bakmak yeterli

çok iyi aile bu dinckökler

tahtacıları da en az kendileri kadar mert
    Dil aslandır, yatar eşikte...

görünen köy, son 10 yıldır hükümetin bizim cebimizden alıp kendi adamlarının (kömürcülerin) cebine doldurduğu...

gazın 300- 400 dolara çıktığı dönetmde, yerli kömürcü maliyetinin 5 katına 10 katına elektrik satarken kimsenin aklına azami uzlaştırma diye bir şey gelmiyordu

7.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    görünen köy, son 10 yıldır hükümetin bizim cebimizden alıp kendi adamlarının (kömürcülerin) cebine doldurduğu...

gazın 300- 400 dolara çıktığı dönetmde, yerli kömürcü maliyetinin 5 katına 10 katına elektrik satarken kimsenin aklına azami uzlaştırma diye bir şey gelmiyordu
    Regülatörün öncelikli görevi arz güvenliği sonrasında sektör içi rekabet ve fiyat istikrarını sağlamak olmalı. Kazanılan büyük bir para varsa, bu ülkede o parayı kimse tek yiyemez. Sözüm anlaşılmıştır sanırım.

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Regülatörün öncelikli görevi arz güvenliği sonrasında sektör içi rekabet ve fiyat istikrarını sağlamak olmalı. Kazanılan büyük bir para varsa, bu ülkede o parayı kimse tek yiyemez. Sözüm anlaşılmıştır sanırım.
    tam anlayamadım

bu durumda regülatör , akümülatör vazifesi mi görüyor?

havuz regülatörü gibi...

kolin, limak, cengiz hepsi kömür santrali sahibi.

acaba bu ülkede doğalgaz santrallerine satılan gaz niye pahalı?

niye kömürcüler, gaz fiyatına endeksli elektrik sattı yıllardır?

Sayfa 251/505 İlkİlk ... 151201241249250251252253261301351 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •