Sayfa 616/748 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon
Arama sonucu : 5977 madde; 4,921 - 4,928 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    1ç. tekstil tarafı iyi gelmeyecek 4ç zaten iyi gelmedi bu kurla bundan iyi performans beklenmemeli. ama şuan tünelin dibindeyiz. ışıkta karşımızda. nedeni kur durmayacak.

zaten bunu görüp %11.38 faizle 500m dan fazla kredi çekilmiş bu para kuru kapatmakta kullanılmış dendi. görünmeyen kısın ise kapanan borç stok u fonlanmış oldu .

neden yüksek stok yapılır.. yöneticiler çok zeki , bilginiz olsun..

1 yüksek sipariş gelir bundan hammadde alırsın
    2 siparişler iptal edilir elde mal kalır. (edilen olmuş ama hammadde olduğu için sıkıntı yok.)
    3 ülkemiz gerçeği düşük faizli para bulur hammaddeye gömersin mamül yükselir deli kar edersin.(bir nevi döviz açığını hedge edersin. banka hesabında döviz tuttunmu malesef sat baskısı görüyorsun)

3 en ağır basanı bilginiz olsun...

gıda işi 2 li yapıda satışlarımız ana ortak osman akça tarıma... satışlar tl görünsede anlaşma gereği kur yükselişinden fayda görüyoruz. yıllık 1 milyar ciro yaptı. büyük ihtimal bu yıl 1.5 milyar civarı gelecek. bu cironun %90 a yakını döviz endeksli hesabı siz yapın. son çeyrek acayip ciro artışı var bu artış bundan sonra devam edecek. kur durmayacağı için

bu çeyrek çok ağım şahım ker gelmez. ama üzmezde.

enerji işi

son 2ç tir 120m satış geliri geliyor. bu çeyrek 130m aşağısı gelmez.

ilk defa bunda iyi kar gelecek 40m civarı bekliyorum. umarım yanılmam

şirketin 1.2 milyar döviz açığı var malün kur yükselmesi kur zararı yazıp bu yıl hariç yıllardır zarar bildirdi. bilançoya dolar bazlı bakınca aslında geçmiş yıllarda da zarar etmediğini, durmadan borç ödedi görürsünüz. bu çeyrek sonun da bu açığın 1 milyara düşmesini bekliyorum..

döviz açığı 1.2 milyar görünsede. aslında döviz açığı yok.

enerjinin tamamı, tekstil cironun %75 yurt dışı, gıda cironun %90 döviz endeksli . şirket cirolarında doğal hedge dediğimiz durum var.

3 aylık verileri hesaplayınca bakın ne çıkıyor.

enerji :130m
    gıda : 300m
    tekstilde en kötüsü 400m

800m en kötüsü çeyreklik bazlı doğal hedge var.

kısaca 3 aylık veriler geldikten sonra artık doğal hedge ile döviz açığına eşit olacak ve döviz yükselmesi çok pozitif yansıyacaktır.. şuan bu evreye girdik...

gelelim şeytanın gör dediği yere..

1ç geçen yılı göndersin kar olarak ben razıyım.... eğerki dövizin 25 30 civarına arttığını görüsek. bornovadaki inşaatta bu yıl bilançoya girerse ki. yöneticilerin beklentisi o yönde.. ozaman işin rengi fena hemde çok fena değişir.

yıllık 1.5 ile 2 milyar arası kar göndermesi olasılık dahilindedir.. şartlar gerçekleştiği taktirde yüksek olasılıktır

piyasa değeri kadar kardan bahsediyorum. ileride olacakları kimse bilemez sadece tahmin eder.

bu fiyatlarda dip tavan yaparak aklımızla alay etmeye devam edin..

HODRİ MEYDAN

Tek kelimeyle mükemmel bir çalışma olmuş elinize sağlık hocam

Tknosa 44,04 ile çekmişti kredi
    Son düzenleme : Uc_kirkbes; 02-04-2023 saat: 13:46.
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    1ç. tekstil tarafı iyi gelmeyecek 4ç zaten iyi gelmedi bu kurla bundan iyi performans beklenmemeli. ama şuan tünelin dibindeyiz. ışıkta karşımızda. nedeni kur durmayacak.

zaten bunu görüp %11.38 faizle 500m dan fazla kredi çekilmiş bu para kuru kapatmakta kullanılmış dendi. görünmeyen kısın ise kapanan borç stok u fonlanmış oldu .

neden yüksek stok yapılır.. yöneticiler çok zeki , bilginiz olsun..

1 yüksek sipariş gelir bundan hammadde alırsın
    2 siparişler iptal edilir elde mal kalır. (edilen olmuş ama hammadde olduğu için sıkıntı yok.)
    3 ülkemiz gerçeği düşük faizli para bulur hammaddeye gömersin mamül yükselir deli kar edersin.(bir nevi döviz açığını hedge edersin. banka hesabında döviz tuttunmu malesef sat baskısı görüyorsun)

3 en ağır basanı bilginiz olsun...

gıda işi 2 li yapıda satışlarımız ana ortak osman akça tarıma... satışlar tl görünsede anlaşma gereği kur yükselişinden fayda görüyoruz. yıllık 1 milyar ciro yaptı. büyük ihtimal bu yıl 1.5 milyar civarı gelecek. bu cironun %90 a yakını döviz endeksli hesabı siz yapın. son çeyrek acayip ciro artışı var bu artış bundan sonra devam edecek. kur durmayacağı için

bu çeyrek çok ağım şahım ker gelmez. ama üzmezde.

enerji işi

son 2ç tir 120m satış geliri geliyor. bu çeyrek 130m aşağısı gelmez.

ilk defa bunda iyi kar gelecek 40m civarı bekliyorum. umarım yanılmam

şirketin 1.2 milyar döviz açığı var malün kur yükselmesi kur zararı yazıp bu yıl hariç yıllardır zarar bildirdi. bilançoya dolar bazlı bakınca aslında geçmiş yıllarda da zarar etmediğini, durmadan borç ödedi görürsünüz. bu çeyrek sonun da bu açığın 1 milyara düşmesini bekliyorum..

döviz açığı 1.2 milyar görünsede. aslında döviz açığı yok.

enerjinin tamamı, tekstil cironun %75 yurt dışı, gıda cironun %90 döviz endeksli . şirket cirolarında doğal hedge dediğimiz durum var.

3 aylık verileri hesaplayınca bakın ne çıkıyor.

enerji :130m
    gıda : 300m
    tekstilde en kötüsü 400m

800m en kötüsü çeyreklik bazlı doğal hedge var.

kısaca 3 aylık veriler geldikten sonra artık doğal hedge ile döviz açığına eşit olacak ve döviz yükselmesi çok pozitif yansıyacaktır.. şuan bu evreye girdik...

gelelim şeytanın gör dediği yere..

1ç geçen yılı göndersin kar olarak ben razıyım.... eğerki dövizin 25 30 civarına arttığını görüsek. bornovadaki inşaatta bu yıl bilançoya girerse ki. yöneticilerin beklentisi o yönde.. ozaman işin rengi fena hemde çok fena değişir.

yıllık 1.5 ile 2 milyar arası kar göndermesi olasılık dahilindedir.. şartlar gerçekleştiği taktirde yüksek olasılıktır

piyasa değeri kadar kardan bahsediyorum. ileride olacakları kimse bilemez sadece tahmin eder.

bu fiyatlarda dip tavan yaparak aklımızla alay etmeye devam edin..

HODRİ MEYDAN
    Yüzde 100 katılıyorım.
    Ancak Tarım kısmına pek değinmeöişsiniz.
    Tarım kısmı bu çeyrek yüksek kâr marjı ile öne çıkabilir.
    Avrupa'da fiyatlar çok yüksek
    Kurlar artmasa da iyi kâr beklenmeli

3. Yanlış başlıkta yazmışsınız.
    Farkında değilsiniz sanırım.
    Burası Menderes tekstil.[emoji848]

CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by Uc_kirkbes Yazıyı Oku
    Tuclk bende de var

Bir ara yazıp çizdik bir kaç yorum silindi gibime geldi yazmadık. Zaten forum bu yüzden çok kan kaybetti ya adamların sesini kıstılar yada yorumlarını sildiler adamlar da haliyle gitti

Tuclk'de beklentimiz 2. çeyrek bilançosundan sonra. Tabi o zamana kadar bedelliyi tamamlayabilirse.
    NNF kokuyu aldı biraz daha zorlarsa 10% olacak
    3200 tonluk soğuk kamaralı press alındı 4400 de sipariş edilecekmiş. Bu iki yüksek tonajlı press makinesi piyasada öyle olduğunu zannetmiyorum. Bir kaç firmada vardır belki

Tuclk'inde içinde bulunduğu özel alüminyum grubunun ( adını söylememe kusura bakmayın ) ihracatı geçen yıl ocaga nazaran dolar bazında 30% arttı

çamaşır makinesi üretimleri de adetsel bazda artışına (geçen yıla nazaran 10-20 % adetsel bazda) devam ediyor. Lakin bana göre çamaşır makinesi marjları düşürüyor marjı

Tuclkle alakalı 10 sayfa yazarım da yoruluyor insan
    Bu yazıya istinaden.

5.  Alıntı Originally Posted by cumba kuka Yazıyı Oku
    Yanlış başlıkta yazmışsınız.
    Farkında değilsiniz sanırım.
    Burası Menderes tekstil.[emoji848]

Bazen market alışveriş listesini dahi buraya yazıyorum. Ne var yani ...
    Zengini fakir eden müsrif evlattır .Memuru fakir eden süslü avrattır .Fakiri fakir eden kuru inattır

6.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Yüzde 100 katılıyorım.
    Ancak Tarım kısmına pek değinmeöişsiniz.
    Tarım kısmı bu çeyrek yüksek kâr marjı ile öne çıkabilir.
    Avrupa'da fiyatlar çok yüksek
    Kurlar artmasa da iyi kâr beklenmeli
    kar gelecektir ama hesaplamak zor. o yüzden net yorumlayamadım.. ciro yüksek gelir, marj ise düşecektir.. ilerleyen günlerde kur bu tarafta da çok etkili olacaktır. tek emin olduğum kısım enerji diğerleri hesaplamak bu çeyrek zor.

sonuçta satış döviz maliyet tl.. tl üzerinde baskı kalktı mı. uçuk karlar kapıda.
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

7. Sayın mdal ve 3:45 artık yavaş yavaş döviz artışının menderes için olumlu olacağı dönemlere geliyoruz demişler en korkulan dönem artık geride kalıyor olması ne güzel röntgen çeken bilgilendirici yazılar yazan herkese bütün forumdaşlara teşekkürler emeğinize sağlık.
    Son düzenleme : clastobar; 02-04-2023 saat: 14:14.

8. Ayrıca şunu da ekleyeyim izmir deki gayrimenkul ün ilk planda satış düşünülmemesinin nedeni mütahit firmalar önceden satış yapmadan toprak sahibinin satışına ixin vermezler o sattıktan sonra bunlarda satar kirayla uğraşmazlar

Sayfa 616/748 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •