Sayfa 450/1009 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550950 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 3,593 - 3,600 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. bütün argümanlar para metası üstünde dönüyor..
    okula başlamamış çocukları ebevyn onaysız travesti de yapabilirlerdi.
    demokrat modeli..
    Memento mori

2.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Doları sınırsız basıyorlar. Sınırsz basılan şeyin karaborsası falan olmaz. Printer ve mürekkep sağolsun. Olmadı dijital fiat para sağolsun.

Bas bas paraları leylaya. -> FED . Neredeyse 22 Trilyon$ olmuş bilançosu.

https://fred.stlouisfed.org/series/M2SL

Dolarınız dolara dolar yıllık %5 ten az getiriyorsa, dolarınız güneşte eriyen günbegün tereyağı gibi eriyor demektir.

https://www.cnbc.com/quotes/US1Y

Dolar trade etmiyorsanız ve Eurobond getirisi almıyorsanız, paranızın reel olarak eridiğini bilin.
    Dolarda kalan yaniyorsa TL de kalana ne oluyor?

Aslında dolar sanıldığı kadar çok basılmıyor.Pandemide milletin cebine para kondu o para basma,bizdeki bayram ikramiyesi,emekliye ödenen para para basma ,onlar tamam.Ama misal banka batık elindeki varlıklar para etmiyor ,bu amerikadaki 2008 krizindeki toksik mortgage kağıtları olabilir veya svb deki düşük faizli devlet tahvileri olabilir veya bir başka batık veya aniden likidite edilemeyen bir varlık olsun fed in bunu alıp yerine dolar vermesi para basma değil,olsa olsa o bankanın batmasını engelleyecek yaşamasına devam edecek bir can simidi olabilir.Bunda piyasada bir likidite açısından çok da bir bolluk bence olmaz.Nedeni zaten o varlık orda var kabul ediliyordu sistem onu zaten sistem içinde görüyordu ama yoktu)))))))Fed bu lazarusu diriltmiş oldu.Benzeri zaten azerbeycan usulü gitmesek bizim bankalar ve şirketler içinde yakında gerekecek.Sorun sistemin batık olmasında.Yoksa bakarsanız herkes boğazına kadar dolar borçlu,dolar sağlıyan tek kurum da fed ,fed istediği an sistemin fişini çekebilir,kimbilir belli mi olur bir gün yapıverir,o zaman anlarız dolar değerli mi değil mi.Elbet dolar diye kısıtlamayalım altın olur yen olur euro olur,kastım cash olan her şey.

Şu anda simule edilen şey 1929 krizi onda da önce 1920 1929 enflasyon para basımı bolluk kükreyen 20 ler yaşanmış sonra 1929 krizi deflasyon piyasalarda çöküş gelmiş sonra da ikinci dünya savaşı.Sıralama benzer gidiyor şu anda sanırım hiper enflasyon dönemine gidiyoruz devamında çöküş ve deflasyon olur buhrana gireriz sonra da bir savaşla yeni dönem kurgulanır.

5. Konsular duskun oldugumu bilmesin..

https://www.youtube.com/watch?v=hPaQ...asan%C3%87oban

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    280 milyar dolar toplam yükümlülük...

Eksi rezerv...

Rekor kıran dış ticaret açığı...

Seçim sonrası değişmesi kesin para politikası...

Bankalarımızın realize olacak tahvil zararları...

Gelecek olan yabancı paranın ülkeye girerken emniyetle hissedeceği (çıkışını garantileyeceği) dolar kuru...

Serbest bırakılacak fx piyasanın, ekonomiyi fiyatlayacağı denge....

Bakıyorum, bakıyorum, çok uçuk rakamlar görüyorum...

Sonra bu rakamlara göre ithal malların fiyat artışından dolayı fışkıracak enflasyon görüyorum...

Bi de bu enflasyonun doğru hesaplandığını düşünün...

Sonra bu fışkıran enflasyona göre artması, reel pozitif bölgeye geçmesi gereken faizi hesaplamaya çalışıyorum...

Uzatmadan...bu mevzu yani kurun/faizin/enflasyonun dengelenmesi 2-3 yıl sürer...

Yabancının gireceği kur da bu fiyatların en az 2X üstü ve yukarısı olur.

Bu hayal aleminde yaşayan Polyannayı dağa kaldırırlar abilerim..ve acımazlar...

Kaçenzi..
    Altına bende imzami atıyorum

7. düzene sokulup, yenilenleri ödeme planı yapılıyor da,
    ya ödemeyip üstüne yatılacaksa ?
    koşullar öyle tuhaf evrilecekse ?
    Memento mori

8. accayip işler... 2024-26 arası patlar

https://twitter.com/EndWokeness/stat...79985368203265
    Memento mori

Sayfa 450/1009 İlkİlk ... 350400440448449450451452460500550950 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri