Sayfa 770/1011 İlkİlk ... 270670720760768769770771772780820870 ... SonSon
Arama sonucu : 8088 madde; 6,153 - 6,160 arası.

Konu: ViOP XLIX

1.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    -Kişisel düşünce faiz artıkça kötü haberler duyacağız.(BANKA BATMASI VS.)..Bilançolarda resesyonu göreceğiz.FAİZ ARTIŞI VE RESESYONUN TAM fiyatlanmadığını düşünüyorum.Benim senaryoma göre sp500 bu tepkide max. 4300 -200olur..oranın üzerinde kalamaz.

bıst100 de temmuz rallisinin başında yanıldım..ama ABD piyasalarında son zamanlarda öngörülerim gerçekleşti.

benim global senaryom bu..tepki noktasından sonra aşağı trent bekliyorum.HERKESİN KENDİNCE ARGUMANI VAR..HERKES HAKLI..

-bıst100 de ise RTE gelirse dolarda sert çıkış beklerim..ama KK gelirse dolarda ilk haftalarda yukarı olabilir ama sonra düşüş bekliyorum..HAKAN KARA(MB EN GÜÇLÜ ADAY) reel kur endeksine göre (1978) tl nin değerli olmadığını düşünüyor.Sayfasında grafikleri-yorumları var..

AKP başa gelince de 1.72 den yavaşca aşağı sarkarak indik...zaten herkes KKdan sonra dolar yükselecek diyorsa,buna temkinle yaklaşılmalı..

-tvf, kapanacak...Artık destek alımları olmayacak..LOBİ halinde uzaya çıkmış badem hisselerinde satış olacak..vs vs...10 bilinmeyenli denklem..
    Ben banka batmaları ile alakalı olarak çok sıkıntılı durum oluşmayacağını düşünüyorum.
    Ellerindeki kağıtların hazine tarafından faiz artışı durumunda takaslanabileceği ( ki geçmişte olmuştu) veya olmasa bile ne kadar etki edeceği ile alakalı incelemek gerek.
    Bankacılığa verebileceği hasar olumsuz durumda dahi 2022 karlarının en fazla bir kısmı kadar olabilecekken çok ciddi bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
    Birde gelen kim olursa olsun pat diye abartılı artışların mümkün olmadığını sanıyorum.
    Bakalım yaşayıp göreceğiz ama dediğin gibi yırt dışını öngörmek sanki daha kolay.

2. Şu anki fiyatlama seçimin ikinci tura kalacağı yönünde bence. İkinci tur olursa o iki haftalık süreç can sıkıcı olabilir.

3. ABD ki resesyon olayı şimdilik eski resesyonlar kadar derin olmayacağı fiyatlanmış durumda , bize gelince bazı yerlerde okuduğum yorumcularda VF kapatılacak vs üzerinden veya badem spor oyuncuları olmazsa vs borsa düşecek yorumları gördüm.Nasdag son 1 aylık yukarı hareketini yapmasını sağlayan 3-4 şirket , sistemler artık böyle dünyada , bugun bademler gider yarın başka sistem oyuncuları veya yabancı gelir.Bademlerin oynadığı sistem 2014 de kuruldu sonra genişledi büyüdü .Hazır tezgah yine kullanacaklardır.
    Bence burada önemli olan sadece zamanlama piyasa için.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

4. Benim gözlemlerim kk önde diyor ama kulislerde kulağı olan olsun, araştırma şirketi olan arkadaşım olsun rte önde diyor ki bunu diyenler de kemale vereceğini söyleyen insanlar. Sanırım rte yine seçilecek gibi duruyor.

Borsa 3200 olacak diyen arkadaşlar da borsa 6000 i aşınca kuyruğunu kıstırıp bi köşeye sinip artık susacaklar mı yoksa ağız ishali olmuş gibi boş boş konuşmaya devam edecekler mi merak ediyorum. Biraz utanmaları varsa forumu terkedederler.

5. Görüyoruz bakıyoruz okuyoruz, genel kanı kk kazanırsa borsa uçar, ee şuan anketlerrede kk önde gizukuyor hatta kazacagi değil de reisin gideceğine herkes emin gibi yazıyor çiziyor. Meral masan kalkinda piyasa sert düştü oturunca sert yükseldi. Bu durumda kk gelirse borsa ucarcilari haklı gosteriyor. Bu yüzden seçim önce mini bir ralli olması gerek. Düşeceği kadar düştü ve herkes zararda herkeste ralli beklentisi ile tutuyor hatta cogaltiyor. Piyasa yapıcılar aşağı vererek mal alinamayacagini su durimda anlamış olmalılar, mal alınacaksa enkisa zamamda secime agresif bir mini ralli olmalıki maliyetine gelenler ve alttan yerine koyarım diye satanların malını alsınlar.

Ama şunu iddaa ediyorum ki cumhur ittifakı ve reis kazanacak ve herkes planını ona göre yapsın derim. Seçime kadar kk kazanacak diye giderse piyasa seçimden sonrada 1-2 seans bicakamadan sonra reis geldi diye asıl ralli başlar TL bazında. Kimsede de mal kalmaz.

6.  Alıntı Originally Posted by Ozan Erol Yazıyı Oku
    akinolu kentuf
    @euroyonetim
    Dün bence dört beş yıl sonra piyasanın en çok konuşulacak kişilerinden biri ile görüştüm. Normalde bu tarz adamlar kağıt söylemezler söyleselerde çakmak için söyliyecekleri için piyasayı sordum. ��Tayyip giderse 20 gün kimse piyasadan mal alamaz dedi o şekilde bir ralli bekliyor
    1:00 pm · 9 Apr 2023

baksana kentufun kulağına ne üflemişler ? bay kemal kazanırsa bist 20 gün tavan-tavan gidermiş.. kardeşim şimdiden neden almıyosun biraz, bay kemalin kazanma ihtimali daha yüksek, şimdiden al biraz, 5 hafta kalmış şunun şurasında..

bi ara deniyordu ki, seçime kadar borsayı yukarı sürecekmiş hükümet çünkü borsayı bademler yapıyormuş, nasıl yapıyorlarmış? işte o tahtadan çıkıp öbür tahtaya girerek, para girişi olmadan borsayı yapıyormuş bademler ve seçime kadar yukarı sürecekmişler.. ilkokul talebelerini bile inandıramayacak kadar ucuz bi retorik..

sonra meral abla masayı devirince borsa da devrildi, oysa sevinmesi gerekmez miydi ? masa tekrar toparladı, borsa sert kutladı bunu, hele isctr- öyleyse bay kemal geliyor diye yükselmiş olmalıydık, demek ki borsa bay kemali kutlayacak.. sonra 4 haftadır bastılar borsaya, hacim derinlik likidite herşey kurudu
    tufanın kulağına üflenenler(!) :D en son meral masayı devirince bişiler sallamıştı çiziklerin efendisi diye de bir karakter uydurmuş. bu çiziklerin efendisi kentufa demiş ki abd kılıçdaroğluna ne yap ne et merali masadan kaldır demiş :D tabi meral dönünce tweetleri sildi. twitter kolay yer, sil tutmayanı, engelle eleştireni.

7.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Daha düşüğünü gördü bu borsa. Biz aldık. O gün burada oldunuz da yazdınız mı. Yoksa daha düşer mi yazdınız da nick öldü.
    hayatında dolar enflasyonu diye bir şey duydun mu reis? borsanın tekrar bırak 1,25doları, 1,5 dolar altını görmesi için 2008 benzeri kriz veya ww3 lazım. hulusi akar seçimi kazanırsa da olabilir 1,25USD

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,218
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by MiniYatirimci Yazıyı Oku
    hayatında dolar enflasyonu diye bir şey duydun mu reis? borsanın tekrar bırak 1,25doları, 1,5 dolar altını görmesi için 2008 benzeri kriz veya ww3 lazım. hulusi akar seçimi kazanırsa da olabilir 1,25USD
    Ben olacak demedim. Düşmez diyen sizsiniz. Ben dediğiniz rakamın altı görüldü, yaşandı dedim.

Benim mala giriş seviyem başka.
    Buradan almam.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Sayfa 770/1011 İlkİlk ... 270670720760768769770771772780820870 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz