Sayfa 1009/1312 İlkİlk ... 950990995999910071008100910101011101910591109 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 8,065 - 8,072 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. HABERLER>GÜNDEM10 Nisan 2023 Pazartesi - 12:19
    İstanbul’da fay hattına yakın olan ilçelerdeki eski binalardan kaçış başladı. Deprem endişesiyle hem kiralık hem de satılık eski binalar 2 aydır boşta bekliyor
    https://www.patronlardunyasi.com/hab...ekliyor/277524

Emlakçı Oğuzhan Okuklu, Bakırköy’de yeni binaların kira fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyerek, "Eski binaların bir kısmı boşaldı. Eski binalar şu anda tercih edilmiyor. Fiyatlar iki ay öncesine göre yüzde 10 azaldı. Eski binaları kiraya vermekte çok zorlanıyoruz. Örneğin 10 bin lira olan kira fiyatları bin lira geriledi diyebiliriz" dedi.

2. Baya bi gerilemiş cidden

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    HABERLER>GÜNDEM10 Nisan 2023 Pazartesi - 12:19
    İstanbul’da fay hattına yakın olan ilçelerdeki eski binalardan kaçış başladı. Deprem endişesiyle hem kiralık hem de satılık eski binalar 2 aydır boşta bekliyor
    https://www.patronlardunyasi.com/hab...ekliyor/277524

Emlakçı Oğuzhan Okuklu, Bakırköy’de yeni binaların kira fiyatlarının yüksek olduğunu söyleyerek, "Eski binaların bir kısmı boşaldı. Eski binalar şu anda tercih edilmiyor. Fiyatlar iki ay öncesine göre yüzde 10 azaldı. Eski binaları kiraya vermekte çok zorlanıyoruz. Örneğin 10 bin lira olan kira fiyatları bin lira geriledi diyebiliriz" dedi.

3. Eskiden bu adamları dinlerdim. Şimdi de dinliyorum ama bu sefer ters indikatör olarak değerlendiriyorum. Ufkumu açıyorlar.

Sent from my 2109119DG using Tapatalk

Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Baya bi gerilemiş cidden
    Kşralar sert düşmüş diyebiliriz.
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
    Eskiden bu adamları dinlerdim. Şimdi de dinliyorum ama bu sefer ters indikatör olarak değerlendiriyorum. Ufkumu açıyorlar.
    Aynı durumdayız sayın renkly1i.
    Eskiden can kulağıyla dinlediğim ve her cümlesinden bir kehanet şifesi çözmeye çalıştığım adamlar, şimdi çok boş geliyor.

Geleceğe dair sıradan insanların göremediği bir öngörüye sahip değiller. Hepsi okun yönüne göre konuşuyorlar.
    Aynı "3'ü kırarsa 4'ü görür, 4'ü kırarsa 5 mümkün, 5'i kırarsa 6'lı rakamlara yolculuk başlar" diye boş ve standart konuşan teknikçiler gibi.
    Okun ucu son 1 aydır ne yönü gösteriyorsa, o yöne doğru salla gitsin. Ne kolay analiz.
    Ama hiç bir zaman, hiç bir konuda, ok sürekli aynı yöne gitmez.
    Bu günkü yöne bakarak geleceğe dair sallayanlar hep yanılır.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

6.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Aynı durumdayız sayın renkly1i.
    Eskiden can kulağıyla dinlediğim ve her cümlesinden bir kehanet şifesi çözmeye çalıştığım adamlar, şimdi çok boş geliyor.

Geleceğe dair sıradan insanların göremediği bir öngörüye sahip değiller. Hepsi okun yönüne göre konuşuyorlar.
    Aynı "3'ü kırarsa 4'ü görür, 4'ü kırarsa 5 mümkün, 5'i kırarsa 6'lı rakamlara yolculuk başlar" diye boş ve standart konuşan teknikçiler gibi.
    Okun ucu son 1 aydır ne yönü gösteriyorsa, o yöne doğru salla gitsin. Ne kolay analiz.
    Ama hiç bir zaman, hiç bir konuda, ok sürekli aynı yöne gitmez.
    Bu günkü yöne bakarak geleceğe dair sallayanlar hep yanılır.
    Forumun duayenlerinden bikmişbroker’in yaklaşımını seviyorum. Teknik analizci kendisi ben haberi değil, parayı takip ederim diyor.
    Onun dışında ekonomistlerin yorumları hep mevcut koşullar altında geçerlidir. Ama hayat dinamiktir.
    Yeni hükümet bir kentsel dönüşüm kredisi hayata geçirir. Milletin kaçtığı eski evler değer kazanır. Veya sıfır eve kredi verir. Yeni evler kazanır.
    Faizleri yükseltir ama kentsel dönüşüm için sübvansiyonlu kredi verir bir anda görünüm değişir. Dolayısıyla tüm yorumlar değerlidir. Ama gücü elinde tutanın dedikleri geçerlidir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Günlerce gümüş analistlerini yerli yabancı takip ettiğim günler aklıma geliyor.Her şey ama her her şey gümüşün yükselmesi gerek diyordu .4 yıl önce alımlara başladım gümüş 18 ila 20 dolar arasında dolanıp duruyordu aradan 4 yıl geçti şimdi de 20 ila 28 arasında dolanıp duruyor.Her şey beş altı katına gitti gümüş gitmedi ,keza altında öyle.Neden gitmedi ,nedeni basit sanal bir sistem var,kaydi paraya dayalı adamların istediği gibi para basarak gücü ellerine geçirdikleri,o sanal para ile kağıt üzerindeki sistemle oynayabildikleri bir dünyadayız.Hakiki fiyatlamaları anlayabilmemiz için takas sistemi lazım.Misal senin elinde ne var ev,benim elimde ne var 3 kilo fiziki altın al altını ver evi,o zaman fiyat ne o anlaşılırdı.Ya da senin elinde ne var domates benim elimde ne var bir ay boyunca çalışıp elde ettiğim maaş al şu 30 lirayı ver domatesi ,ama bu maaş gıcır gıcır yeni basılmış kağıt olmayacak,cari açığın olmadığı,cari açığın para basılarak ödenmediği bir ülkenin parası olacak.Yoksa matbaalar ve finans kurumları ellerinde oldukça her fiyat adamların istediği gibi oluşur.İstediği an istediği enstrumanda faizle veya sanal alış satışlarla miktarla oynayarak fiyatları manuple ederler.Uzun lafın kısası her enstrumanda o enstrumanın speği ne derse o.Nihai karar zaten global para baronlarının,onların kelamı haşa diyelim ama teşbihte hata olmaz. allah kelamı gibi.

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Günlerce gümüş analistlerini yerli yabancı takip ettiğim günler aklıma geliyor.Her şey ama her her şey gümüşün yükselmesi gerek diyordu .4 yıl önce alımlara başladım gümüş 18 ila 20 dolar arasında dolanıp duruyordu aradan 4 yıl geçti şimdi de 20 ila 28 arasında dolanıp duruyor.Her şey beş altı katına gitti gümüş gitmedi ,keza altında öyle.Neden gitmedi ,nedeni basit sanal bir sistem var,kaydi paraya dayalı adamların istediği gibi para basarak gücü ellerine geçirdikleri,o sanal para ile kağıt üzerindeki sistemle oynayabildikleri bir dünyadayız.Hakiki fiyatlamaları anlayabilmemiz için takas sistemi lazım.Misal senin elinde ne var ev,benim elimde ne var 3 kilo fiziki altın al altını ver evi,o zaman fiyat ne o anlaşılırdı.Ya da senin elinde ne var domates benim elimde ne var bir ay boyunca çalışıp elde ettiğim maaş al şu 30 lirayı ver domatesi ,ama bu maaş gıcır gıcır yeni basılmış kağıt olmayacak,cari açığın olmadığı,cari açığın para basılarak ödenmediği bir ülkenin parası olacak.Yoksa matbaalar ve finans kurumları ellerinde oldukça her fiyat adamların istediği gibi oluşur.İstediği an istediği enstrumanda faizle veya sanal alış satışlarla miktarla oynayarak fiyatları manuple ederler.Uzun lafın kısası her enstrumanda o enstrumanın speği ne derse o.Nihai karar zaten global para baronlarının,onların kelamı haşa diyelim ama teşbihte hata olmaz. allah kelamı gibi.
    Altınla gümüşün gideceği gün de gelecek ama öyle bir zamanda gidecek ki, kimsenin elinde altın kalmamış olacak.

Sistem kendini sürdürebildiği kadar sürdürecek, sürdüremeyeceği günlere yaklaştığımızda ise çoğu kişi ilk küçük fiyat çıkışında yıllardır mal taşımanın verdiği bezginlikle elindekini satıp tüyecek.

Ha sonra altın 10bin, 20bin doları da belki bulacak ama işte o zaman finansal sistemin tamamen patladığı gün olacak. Markete gideceksiniz kredi kartınız çalışmıyor, ekmek olmuş $100 gibi yani. Kenarda 10 kilo altının olsa ne olur o saatten sonra... Bozdurmaya giderken elinden kaparlar canını kurtarırsan kendini şanslı sayarsın.

Sistem o kadar bozuk ki, sistemin nasıl bozulduğunun gün yüzüne çıkması kenarda kilolarca altın tutanların bile işine yaramayacak.

Neyin ne olduğunu bilen de, bilmeyen de aynı sisteme köle olmuş durumda şu an.

Sayfa 1009/1312 İlkİlk ... 950990995999910071008100910101011101910591109 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •