Originally Posted by
TOKATYILDIZI470
Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý, Erdoðan'ýn bugün duyurduðu 'Kentsel Dönüþümde Yarýsý Bizden' kampanyasýnýn detaylarýný açýkladý
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, kentsel dönüþümde yeni seferberlik baþlattýklarýný açýkladý.
Erdoðan, "Evlerinin riskli yapý tespitini yaptýran vatandaþlarýmýzýn ister yerinde ister rezerv alanda dönüþüme giren evlerinin maliyetinin yarýsý biz karþýlayacaðýz" dedi.
BAKANLIK DETAYLARI AÇIKLADI
Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Deðiþikliði Bakanlýðý da kampanyanýn detaylarýný açýkladý.
Buna göre, 100 m² 2+1 daire için 750 bin TL devletten, kalan tutara yüzde 10 peþinat ve 5 bin 625 TL’den baþlayan taksitle 10 yýl vade uygulanacak.
Kampanya kapsamýnda 120 m² 3+1 daire için ise 900 bin TL devletten, kalan tutara
yüzde 10 peþinat ve 6 bin 750 TL’den baþlayan taksitle 10 yýl vade uygulanacak.
DETAYLAR 5 ADIMDA SIRALANDI
Bakanlýk 'Yarýsý Bizden' kampanyasýnýn diðer detaylarýný ise 5 adýmda sýraladý.
Buna göre,
ADIM 1; Mülk sahibi 26 Nisan – 29 Mayýs tarihleri arasýnda e-devlet üzerinden baþvuru yapacak.
ADIM 2; Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðý uzmanlarý tarafýndan baþvuruda bulunulan binanýn ön incelemesi yapýlacak ve keþif raporu hazýrlanacak.
ADIM 3; Gönüllülük esasýyla anlaþma saðlanan bina için protokol hazýrlanacak, proje aþamasýna geçilecek.
ADIM 4; Ruhsat alma süreci baþlayacak.
ADIM 5; Binanýn boþaltýlmasýyla TOKÝ eliyle baþlatýlacak inþa süreci en geç 2 yýl içinde tamamlanacak, bu süreçte 10.500 TL taþýnma ve aylýk 5.250 TL kira yardýmý yapýlacak.
Yer Ýmleri