sayın gmisyon sermaye arttırımı bütün paylar için geçerli, 112.233.652 adet payın %83'ü hakim ortağa ait, %16 küsürü de halka açık durumda sermaye arttırımı sadece halka açık paylar için yapılamaz... sermaye bir bütündür.bunun dışında sadece halka açık %16 ya tekabül eden yaklaşık 18 milyon adet payın %26,28 oranında bedelli sermaye artışına katılması durumunda sermaye 141.733.652 tl ye (her pay 1 tl olarak baz alınıyor) ulaşamaz. sadece halka açık paylar %26,28 oranında bedelliye katıldığı taktirde sermayede 4,5-5 milyon dolayında bir artış meydana gelir.açık bir şekilde izah etmeye çalıştım lakin çok şey yazınca anlam karışıklığı ortaya çıkmış olabilir.kafanıza takılan bir nokta varsa,bilgim dahilindeyse cevap verebilirim.
bazen şirketler rüçhan haklarını kısıtlayarak da sermaye arttırımları yapabiliyorlar,bu durumda halka açık paylara sahip olan yatırımcılar sermaye arttırımına katılmıyorlar,hakim ortak pay ihraç ederek bu paylar içinde gerekli tutarı yatırarak,şirket sermayesini arttırıp şirketteki pay oranlarını da arttırabiliyorlar.Tabiki bütün bunlar SPK'nın onayıyla olabiliyor.
Prkab'ın halka açıklık oranı yüksek olsaydı %80-90 gibi... bedelli sermaye artışının yatırımcıyı söğüşlemek için yapıldığını düşünebilirdik... bunun örneklerini borsamızda sürekli görüyoruz,kar edemeyip belirli aralıklarla sık sık bedelli sermaye artışı yapan şirketler var.
Lakin prkab'ta durum farklı halka açıklık oranı düşük,sermaye artışıyla gelecek paranın %83'ü hakim ortaktan gelecek.
Ben negatif yansıması olma ihtimali kadar pozitif yansıma ihtimali olduğunu da düşünüyorum... en kötü ihtimalle de sınırlı negatif yansır diye bekliyorum... belki de hisse taşıdığım için çok negatif bakamıyorum.
Y.T.D
Hayırlı geceler.
Yer İmleri