Sayfa 235/1003 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335735 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 1,873 - 1,880 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VIII

1.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    250,000 dolar kkm değilde diğer döviz enstrumanlarda olsaydı ne kadar kazandırırdı?

usd fon usd faiz gibi mesela...

şimdi tekrar kkm için banka bastırıyor...

bende seçim sonrasını bilmediğim için girmiyorum...
    Banka bastırıyorsa, 2 kere düşünmek lazım

2. Malum son bir kaç aydır millet kredi kartıyla taksitli nakit avans kullanımına yöneldi 1,36 faiz 12 aya kadar vadeli kullanılabiliyor.
    Tam net bir bilgi alamadım forumda konuyu bilen arkadaşımız varmıdır diyelim bugün 12 ay taksitli 1,36 dan nakit avans çektim seçimden sonra faizler artınca (politika faizi yükselmeden önce ) kredi kartından kullanmış olduğumuz taksitli nakit avanslarında faizi artıyor mu yoksa sabit mi kalır?

3.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Malum son bir kaç aydır millet kredi kartıyla taksitli nakit avans kullanımına yöneldi 1,36 faiz 12 aya kadar vadeli kullanılabiliyor.
    Tam net bir bilgi alamadım forumda konuyu bilen arkadaşımız varmıdır diyelim bugün 12 ay taksitli 1,36 dan nakit avans çektim seçimden sonra faizler artınca (politika faizi yükselmeden önce ) kredi kartından kullanmış olduğumuz taksitli nakit avanslarında faizi artıyor mu yoksa sabit mi kalır?
    o fixliyor zaten taksitleri faizler düşünce de taksitiniz düşmüyor yani.

4.  Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    o fixliyor zaten taksitleri faizler düşünce de taksitiniz düşmüyor yani.
    Faizi sabitse çok avantajlı çok iyiymiş.Faizler artınca kullanmış olduğun taksitli nakit avans faizleri de artar diye konuşuldu kafam karıştı.

Bu tamamen vatandaşın dövizini bedavaya faizsiz kullanma stratejisidir. Bunu süsleyip püsleyip hesap kitap bilmeyen insanlara mucize gibi pazarladılar ama günün sonunda baktılar gördüler ki sıfıra sıfır elde var sıfır. bu işten tek kazançlı çıkan devlettir. unutmayın her zaman kasa kazanır !

KKM bir illüzyondur !

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://www.ekonomim.com/ekonomi/dov...-haberi-692279

KKM mevduatlarının vadesi dolduğunda TL ödemeleri Merkez Bankası’nın vade sonu gün için ilan ettiği döviz kuru fiyatından gerçekleşiyor. Tasarruf sahibi vade sonunda aldığı TL ile serbest piyasa ve bankalardan döviz alımı yapmaya kalktığında ise aynı miktar dövizi alması mümkün değil. 3 ay önce 10 bin dolar karşılığı KKM hesabı açan bir tasarruf sahibi dün itibariyle KKM’den Merkez Bankası’nın ilan ettiği kur ile 194 bin 300 lira kazanıyor. Ancak serbest piyasada dolar/TL 20.38’den işlem görüyor. Yani 3 ay sonra 10 bin dolar yerine mevduat sahibi sadece 9533 dolar alabiliyor. 3 aylık zararı 467*dolar*oluyor.

Akilli adam bu dovlete guvenmez.

Syg,

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by BüyükResim Yazıyı Oku
    Bu tamamen vatandaşın dövizini bedavaya faizsiz kullanma stratejisidir. Bunu süsleyip püsleyip hesap kitap bilmeyen insanlara mucize gibi pazarladılar ama günün sonunda baktılar gördüler ki sıfıra sıfır elde var sıfır. bu işten tek kazançlı çıkan devlettir. unutmayın her zaman kasa kazanır !

KKM bir illüzyondur !
    bu KKM konusunda şirketlere bir şey diyemem ama şahısların finansal zırcahilliğini iyi kullandılar.

dolarını bozup sıfır faizle borç veriyorsun, hoş şu an sıfır değil eksi faize döndü o iş.

tam deli işi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    4x4 SUV vergisinden kacmak icin 4x4 kamyonete kactilar...

Akaryakit vergisinden kacmak icin otogaz donusumu yaptilar.

Benzin daha pahali diye dizel araca kaydilar...

Dovlet bekledi bekledi o sektorde guzel vergi potansiyali olusunca kokledi vergiyi...

Allah yaratti demedi.

Akilli adam bu dovletten mumkun oldugu kadar uzak durur...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 235/1003 İlkİlk ... 135185225233234235236237245285335735 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •