2018-05-13 20.21.45.jpghttps://www.idefix.com/Kitap/Yunus-E...campaign=23539
Çok ciddi bir dil incelemesi, dizin ve sözlük çalışması yapılmış.Okunası ve kütüphanede bulunması gereken bir eser. Vasfi Babacan tarafından ciddi emekle hazırlanmış Yunus çalışması.
KİTAP AÇIKLAMASI
Yûnus Emre, Türkçenin XIII. ile XV. yüzyılları arasındaki dönemini kapsayan "Eski Anadolu Türkçesi'nin en önemli temsilcilerinin başında gelmektedir. Medrese eğitimi görmüş, devrinin bilimlerini, Arapçayı, Farsçayı, dört kitabı, hadisleri, peygamber kıssalarını, vahdet-i vücûdu, skolastik felsefeyi, mitolojiyi ve daha pek çok şeyi öğrenmiş, çağına göre bilgi ve zekâ düzeyi yüksek bir insandı. Defterin, kitabın, mektebin dışında "ilhama" dayalı olan Yûnus'taki manevi güç, şiir elbisesi giydirildikten sonra onu okuyanların karşısına her zaman başka bir cazibeyle çıkmış ve okuyanlar tarafından bunu tam olarak ifade edebilmek bir türlü mümkün olmamıştır. Bu yüzden Yûnus Emre'yi onun diline daha yakın bir dilin daha iyi anlatabileceği düşüncesiyle eserde Yûnus'u anlamayı zorlaştıracak karmaşıklıkta bilimsel üslûp ve ifadeler olabildiğince az kullanılmıştır.
- Fatih nüshasına göre hazırlanan bu çalışma, esas olarak Risâletün-Nushiyye ile Dîvân'ın transkripsiyonlu metnini, gramatikal dizinini ve detaylı gramer incelemesini içermektedir.
- Tasavvuf düşüncesi ve bu düşünceyi şekillendiren unsurlar ayrıntılı bir biçimde yeni baştan ele alınmıştır.
- Yûnus Emre'nin yaşadığı Selçuklu dönemi siyasal ve sosyal yönden araştırılmıştır.
- Yûnus Emre'nin hayatı ve eserleri, yaşadığı dönemin tasavvuf akımları ele alınmak suretiyle değerlendirilmiştir.
- Metindeki sözcüklerin tasavvufi anlamları dizin bölümüyle birlikte verilmiştir.
- Eserlerdeki tasavvufî deyimler ve mecazlar ile tasavvuf dışı deyim ve birleşik ifadeler ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir.
- Araştırmacıların metin üzerindeki farklı okuma tercihleri dipnotlarda karşılaştırmalı olarak gösterilmiş, bazı sözcüklere verilmiş olan yanlış anlamlar düzeltilerek sözcüklerin doğru anlamları tanıklarıyla birlikte verilmiştir.
- Yûnus Emre'nin eserlerinin söz varlığı istatistik ve grafiklerle değerlendirilmiştir.
Vasfi Babacan'ın yazdığı Yunus Emre'nin Risaletü'n-Nushiyye'si ve Divan'ı isimli kitabı şiddetle tavsiye edrim.Bilimsel kitap arayanlar için de alanında en iyisi diyebilirim.Güçlü bir dil incelemesi ve gramatik dizini kitabı başyapıtlar arasına taşıyor.Mutlaka okuyun ve okutturun.
Yazara,Edebiyat dünyasına kazandırdığı bu eser için teşekkür ederim.
kitap benim için hazinedir ,ne bulsam okurum ,özellikle tarih bilim uzay gizem bunlar ilgimi çeker ,iki evladım var orta öğrenimdeler benden daha da meraklılar ve okuyorlar boş vakitlerinde ,enteresan bir özelliğim var kitapta kapaktan yazardan çok ,önce koklarım oturduğum semtte iki tane devamlı gittiğim sahaf ikinci el kitapçı var nerdeyse her hafta 5 10 kitap alırım ,inanılmaz mutlu olurum hele eski bilmediğim güzel bir kitap bulduğumda ,en iyi arkadaş en değerli hazinedir bence ,saygılar sevgiler
kitap okuyanın beyninde yerler şahıslar olaylar canlanır ,tv de ise size görüntülü gösterilir ,bir nevi kara mizah teksas tommiks kitapları gibi,kitap okuyanların dilbilgisi konuşması kelime haznesi gelişir ,kitaptan elde ettiğiniz deneyimler size gerçek hayatta başınıza gelebilecek olaylarda alternatif sunar.sevgi dolu biri olursunuz çünkü kitap sizi zamanla halden anlayan biri yapar karşınızdakini anlarsınız ,malesef ülkede en büyük problemimiz birbirimizi anlayamamak ve olaylar karşısında ne yapacağımızı bilmediğimizden kaba ve şiddet yanlısı egoist tavır almamızdır.gelir seviyeside sizin kitap okumanıza engel olmaz kitap gelirinizi de yükseltir seviye atlarsınız ben ikinci el kitapçılarda inanılmaz şekilde yeni kalmış temiz kitaplar buluyorum ve çocuk gibi sevinirim,neredeyse bedavaya kendinizi geliştirebilirsiniz ,kitap tavsiyesi hepside güzeldir ama unutamadıklarım arasında yaşar kemal ince memed ,eric von daniken tohum ve evren tanrıların arabaları ,yunus emre hakkında ne bulursanız okuyun ,tasavvuf tavsiyesi münir derman ,gizem cinayet agatha ve sherlock ,klasikler iyidir ,sıkıcı gelirse okuduğunuz okumayın ,sallanan sandalyemde balkonda kitap okumak müthiş bir olay hele birde pipom var zararlı amma alışkanlık işte,çok eskiden turizimde çalışmıştım ingilizce ve almancam var ve kuzey baltık dillerini biraz konuşurum ,genç yaşlı her turistin hemen hemen elinde kitap vardı ülkem adına çok üzülmüştüm ,nerede olunsa yanında kitap olmalı ,anlatılmaz sevilir ,
rastgele ne bulursam diye kitap okunmaz. insanın ömrü sınırlıdır. ilk önce bir amaca yönelik olanlar tercih edilir. bu '' amaç '' dünya klasiklerini okuyarak entellektüel bir dil ve düşün dünyasının havüzünda kulaç atıp , kavrayış ve aktarış kapasiteni geliştirmek maksadı ile de olabilir , yahut mesela resim tarihine ilgin vardır belki akademik yönün de vardır , bu konuyla ilgili kitapları makaleleri belli bir metodoloji içinde okursun... amaca yönelik olanın haricinde de , merak ettiklerine zamanın kalırsa onları okursun... lakin hep söylenir kitap okuyun kitap okuyun kitap okuyun... tamam da okumak yetmez ki. senin okuduklarından bir değer katabilmen gerekir hayata...
falan filan şantirifinton
kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche
Yer İmleri