Bu arada Takas fiyatının yani maliyetinin değişimini günlük takip ederek mi hesaplıyoruz, yoksa AKD gibi platformlar hazır olarak veriyor mu?
İş bankası 'nda takas için maliyet göremedim...?
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
FORMT endeks kağıdı değil. Bu yüzden kıyaslama yapmamak en doğrusu. Onun ne zaman gideceğini ya da ineceğini hisse takasını elinde tutan belirler. Yani altını olan kuralı koyar
O yüzden onun senaryosu ben yapamam.
İşlem yapıyorum diyorum. Daha ne diyeyim. Ne yazayım.![]()
O anlık bir şey. Durumuna göre herşey olabilir. Hissede satıcı olunca takası alan belki aşağıdan karşılamak isteyebilir.
Ya da satıyorlar diyerek toplayabildiklerini alıp da yukarı sürebilir.
Adam sabah karısıyla kavga etmesin diye dua etmek en güzeli
Ben manuel olarak yapıyorum. Günlük alanı satanı, aldığı ve sattığı fiyatı tek tek hesaplıyorum bazen. Mantıksal kurguda hata yapmamak için.
Bunu exele de aktarmak mümkün, ama ben zevk alıyorum bu işi yaparken. (Biraz mazoşist bir yaklaşım gibi görünebilir, ama takas mini etek gibidir, herşey ortada olmasına rağmen asıl görmek istediğinizi, görmek için çaba harcamanız gerekir)
Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
" Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"
Selim, Maliyet hesabını nasıl yaptığını ana hatlarıyla anlatırsan belki otomatiğe edebilirim. Grafik üzerinde görünce ben daha hızlı ve kolay kavrıyorum...
Biraz uğraştırır ama bahsettin konu çok önemli. Karşıma çıkana kadar inan haberim bile yoktu. Daha ne numaralar var Allah bilir...
Yatmadan kafama takılan:
- Toplam Takas değişiyor mu, değişmiyor mu...?
sorusuna cevap bulacak şekilde kodlamayı risk alarak değiştirdim. Az kalsın kodları bozuyordum ama çok şükür hallettim...
İşte PKART için ToplamLot değişim grafiği...
Artık arada buna da bakmak gerektiğini anlamış oldum...
Teşekkürler Selim....
Fakat ToplamLOT sabit kalmıyor mâlesef, hep bir yerlerden ekleme çıkartma yapılıyor? Sebebi ne ola ki...?
![]()
Yer İmleri