Sayfa 406/610 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506 ... SonSon
Arama sonucu : 4880 madde; 3,241 - 3,248 arası.

Konu: OZKGY - Özak GYO A.Ş.

1. Piyasamiz aşırı düşüş yaşadı. Yaklaşık 2 ay önce 5400 lü olan seviyesinden 4400 lü seviyelere indi. Zirvesi 5700 idi. Bazı hisseler %35 değer kaybetti, bazı hisseler ise %130 lara varan değer de düşüşler yaşadılar. Şimdi piyasa yeniden şekillenecek. Çünkü eskisi gibi güzel kâr yapan şirketlerden bazilari şimdi gelen bilançolarda kâr yazamadilar. Çoğu bilanço hayal kırıklığı yaratmaya başladı. Şirket seçimleride değişmeye başladı. Şirket çarpanları neredeyse baya ucuzladılar. Bu ortamda korumacı olan sistemler devreye girecek sanırım. Özellikle çok ucuz olan ve yıl sonu enflasyon karşısında değerini koruyan gayrimenkul şirketleri baya baya cazip hale gelmeye başladığını düşünüyorum bazı yatırımcılarda. Herkes te panik havası var. Hisselerini değiştiren yatirimcilar artıyor. Geçen seneki kâr rakamları altina inen şirketleri birakan yatırımcılar yeni şirket arayacak ve burada muhtemelen ve korumacı olan hisseler ön plana çıkabilir. Heleki değerinin yarı fiyatina inen projeleri devam eden gayrimenkul şirketleri bence baya favori konumunda gibi geliyor bana. Seçim sonrası yeni bir dönem başlayacak. Şuan bizim piyasamiz kendi suyuyla kendi kendine çarkları döndürüyor. Yeni yatırım şekilleri ortaya çıkmaya basladi. Dış dünya ya bakinca kriz devam ediyor gibi ama Çin dunyaya kapılarını açtığı için yeniden canlanmalar da oluyor haliyle. Dış piyasalarda FED artık faiz konusunda belki de son hamlesini yapmış olabilir diyor uzmanlar. Eğer bu düşünce doğruysa yaz aylarindan sonra tüm dunya piyasalarinda yavaş yavaş toparlanmalar başlayabilir. Tabi bunun etkisi bizde de baya hissedilir muhtemelen. Seçim sonrası Haziran aylarinda bizim borsamiz 4700 civarlarina çıkabilir belki.
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.

2. Gecen sene bu zamanlarda da hissemiz 0.50 defter degeri 1 fk larda islem goruyordu. su anda da tekrar ayni rasyolara geldi. Yil sonunda be oldugunu gorduk bu sene sonu da ayni sekilde bir final bekliyorum. Oncelikli olayimiz bedelsiz bence. Kimse farkinda degil ama yeni alinan kemer tatil koyu inanilmaz bir yer ve sirkete buyuk katki yapacagini dusunuyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by lasvegas Yazıyı Oku
    Gecen sene bu zamanlarda da hissemiz 0.50 defter degeri 1 fk larda islem goruyordu. su anda da tekrar ayni rasyolara geldi. Yil sonunda be oldugunu gorduk bu sene sonu da ayni sekilde bir final bekliyorum. Oncelikli olayimiz bedelsiz bence. Kimse farkinda degil ama yeni alinan kemer tatil koyu inanilmaz bir yer ve sirkete buyuk katki yapacagini dusunuyorum.
    Hissenin potansiyelinin bence herkes farkında ama Hisse malesef 10 yıldır bu rasyolarda 0.50-0.60 arasında. Kronik normali olmus
    Ytd

4. Hisse kendi haline bırakılmış sanki. Yatırımcı az gibi. Birde bu şekilde bir haber var.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bu gece yayımladığı bültende, ABD’nin en büyük bankası JP Morgan’a bağlı JP Morgan Securities PLC şirketine idari para cezası verildiğini duyurdu.

Şirket hakkında “Borsa İstanbul A.Ş. nezdindeki piyasalarda gerçekleştirilen işlemlere ilişkin yapılan inceleme sonucunda uygulanmasına karar verilen” idari para cezası miktarı 32 milyon 795 bin 908,88 TL oldu.

Eylemin aykırılık teşkil ettiği düzenleme “VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 5. maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (d), (e) ve (f) bentleri” olduğu bültende aktarıldı.

Tebliğin “Emir veya işlemlere ilişkin piyasa bozucu eylemler” alt başlıklı 5. maddesinin ilgili fıkrası ve bentleri şöyle:

(1) Tek başına ya da birlikte hareket eden kişiler tarafından borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda gerçekleştirilen, sermaye piyasası araçlarının fiyatları, fiyat değişimleri, işlem hacimleri, işlem miktarları, işlem oranları, emir miktarları, emir oranları, emir iptal miktarları, emir iptal oranları veya emir gerçekleşme oranları gibi sermaye piyasalarının işleyişi veya sermaye piyasası araçlarının fiyatlarının belirlenmesiyle ilgili veriler dikkate alındığında önemli veya etkili kabul edilebilecek nitelikte;

a) Alım veya satım yapılması, hesap hareketi gerçekleştirilmesi, emir verilmesi, emir iptali veya emir değiştirilmesi,
    b) Farklı fiyat kademelerine emir iletilmesi,
    d) Açılış veya kapanış fiyatlarını etkilemeye yönelik işlemler yapılması,
    e) Gün sonu veya vade sonu uzlaşma fiyatlarını etkilemeye yönelik işlemler gerçekleştirilmesi,
    f) Fiyat yükseltici, fiyat düşürücü veya fiyatı sabit tutmaya yönelik işlemler yapılması.

Aslinda JP morgan a bu hareketleri yapmadan önce önlem alinsaydi daha iyi olur idi sanırım. Olan olmuş ve bu saatten sonra zarar eden yatırımcıya kimse zararını geri vermeyecek. Heleki yarı fiyatina inen hisseye yakalananlarin zarari bir hayli fazla gibi görünüyor. Önlemler baştan alınsa guzel olurdu bence. Ama bu ceza sonrası normale dönüş başlar mı acaba merak ediyorum. Çünkü seçim ayağına borsamizda aşırı bir baskı olduğunu düşünüyorum bende. Umarım kısa süre içinde bu baskı çözüm bulurlar. Çünkü iç piyasa bu durumdan fazlasıyla etkilenmiş durumda bence

Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

5.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Hissenin potansiyelinin bence herkes farkında ama Hisse malesef 10 yıldır bu rasyolarda 0.50-0.60 arasında. Kronik normali olmus
    Ytd
    Mayıs ayınının ortalaması 0.40-0.50hatta..

2016 6 mayıs Pddd 0.49
    https://www.ziraatyatirim.com.tr/doc...1--pdf_680.pdf

2017 5 mayıs pddd 0.40
    https://www.ziraatyatirim.com.tr/doc...17-pdf_306.pdf

2018 4 mayıs pddd 0.41
    https://www.ziraatyatirim.com.tr/doc...18-pdf_627.pdf
    2019 8 mayıs pddd 0.31
    https://www.ziraatyatirim.com.tr/doc...19-pdf_378.pdf

2020 29 mayıs pddd 0.41
    https://www.ziraatyatirim.com.tr/doc...20-pdf_703.pdf

2021 7 mayıs pddd 0.42
    https://www.ziraatyatirim.com.tr/doc...21-pdf_996.pdf

2022 9 mayıs pddd 0.55
    https://www.ziraatyatirim.com.tr/doc...22-pdf_974.pdf

6.  Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Ytd
    Hocam iş yatirim analistleri kriz öncesinde hedef fiyat olarak 22 civarını vermiş. Bu rakamlar boş degil bana göre. Düşüşe birçok yatirimci terste yakalandı maalesef ve bu kadar da fiyat düşüşünü kimse beklemiyordu bence. Secim ayagina abarti şeyler görüyoruz piyasada. Ayrıca bu sene bu hisse için beklentiler baya iyi gibi. Hem enflasyon değerlemesi yapılması sonucu, hemde yatirimlar sonrasi oluşan kâr oranlarinin özsermayesine eklendiğini düşünürsek yıl sonunda gerçek hisse defter değerinin yaklasik 35-45 araligina gidebilir belki ama piyasa da ise hissenin fiyatlamasi yil sonunda 22-30 aralığında rakamlara çıkabilir düşüncesindeyim. Benim hedefler bu şekilde şimdilik.

Açıkçası ben baya ümitliyim bu hisse için. Bakalım bu değerleri görebilecek miyiz. Bekleyip görücez artık
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.

7. Örneğin projelerden ozsermayesine 5 milyar lira eklendiğini farz etsek ve %60 enflasyon değerlemesi yapsa(17 milyarX%60=10,6 milyar değerleme yapar).
    Yani kaba taslak yıl sonundaki ulaşacağı hedef olarak 17 milyar+ 5 milyar(kâr)+ 10,6 milyar(degerleme) = 32 milyar lira ozsermayeye (yıl sonunda) ulaşabilir. Defter değeri olarak 43,95 gibi değerlere ulaşabilir belki. Bu rakamın Değerinin 0,60 ından piyasada işlem görse bile 26 gibi rakamlara ulaşması beklenebilir yil sonunda. Bakalım sabredip beklicez.
    Tamamen ileriye dönük tahmindir.

8. Ayrica kaç gün dur satan saticilar tarafindaki buyuklerden biri de emeklilik fonları görünüyor idi. Elindeki miktar muhtemelen azaldi yada bitmek üzere olabilir diye düşünüyorum. Bu saatten sonra fazla satanin olmasını beklemiyorum. Son 2 günlük işlem hareketlerine bakinca sanki alıcılar kuvvetlenmeye başlamış gibi. Eğer burayi dip yaparsa hızlı şekilde 12 lira üzerine çıkacağını düşünüyorum ben. Ayrıca Seçim sonrasinda ise 13-14 aralığına gidebilir belki. Eylul de bilanço etkisiyle 17 leri belki bize gösterebilir. Bakalim nasil olacak. Herşey tahminden ibarettir.
    Tavsiye içermez kendi düşüncem dır

Sayfa 406/610 İlkİlk ... 306356396404405406407408416456506 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •