Sayfa 448/483 İlkİlk ... 348398438446447448449450458 ... SonSon
Arama sonucu : 3860 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: PKENT - Petrokent Turizm

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,300
    100 üstünde kalamayan bir hisse,200 üstünde kalamayan kent,her ikiside %300-500 düsmüs hisse

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,300
     Alıntı Originally Posted by temel analiz 1 Yazıyı Oku
    Cuma akşamı Halka Arzı onaylanan, Bieny (Bien Yapı) nın arz öncesi %100 ü Nurullah Ercan a ait.

Malumunuz, PKENT in de %80 ine sahip...

Bieny arz sonrası tavan tavan gidecekken bakalım 873 den 100 ün altına inen Pkent ne yapacak?
    Zaten bu arz olayı için lavuk baskı kuruyor oraya gelsinler oradada düdükleyeyim hesabında,bakalım iktidar degistigi zaman ne mok yapacaklar,zaten raporlar hazırlandı,yatırımcıyı keyfi soyanlara yaptırım gelecek,bu olay sirketlere kayyum atamaya kadar gidecek.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,300
    Öyle insanlar varki patronun maliyeti yüksek sanıyorlar,yahu kurgulayan o nasıl maliyeti olsun,sıfıra yakın maliyeti,adam nereden satarsa devamlı karlıdır,spek neyse

4. 2022 başında bu hisse ile ilgili yazdıklarımı buraya topluca ekliyorum...
    Al Sat tavsiyesi değildir. Defter değerine vurgu yapıyorum tüm yorumlarda...

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    1.4 Milyar Dolar piyasa değeri ile bu hisseyi almayı düşünmek için hayal aleminde yaşıyor olmak lazım...
    40 nesil kahin sütü emmiş biri bilemezdi bu hissenin hareketini çünkü zerre anlamı yok. 1 Milyar 200 Milyon Dolar ne demek?

ENJSA Enerjisa Enerji Elektrik 1.273,9
    AEFES Anadolu Efes Meşrubat / İçecek 1.271,1
    PKENT Petrokent Turizm 1.203,5
    AKSEN Aksa Enerji Elektrik 1.119,5
    VAKBN Vakıfbank Bankacılık 1.103,7
    TAVHL TAV Holding Havayolları ve Hizm. 1.050,3
    PENTA Penta Teknoloji Bilgisayar Toptancılığı 1.031,5
    HEKTS Hektaş Tarım Kimyasalları 915,5
    HALKB Halkbank Bankacılık 902,2
    ZRGYO Ziraat GYO GYO 878,5
    TTRAK Türk Traktör Otomotiv 874,1
    VESBE Vestel Beyaz Esya Dayanıklı Tüketim 853,4
    PGSUS Pegasus Hava Taşımacılığı Havayolları ve Hizm. 814,3
    DOAS Doğuş Otomotiv Otomotiv 781,2
    BRYAT Borusan Yatırım Holdingler 765,5
    AKSA Aksa Endüstriyel Tekstil 744,9
    OTKAR Otokar Otomotiv 712,5
    TKFEN Tekfen Holding İnşaat- Taahhüt 695,2
    AGHOL Anadolu Grubu Holding Holdingler 659,4

Şaka mı diye sormak bile abes olur...

Bu hareketi yapan tarihe geçecek, saygı duymak lazım...
    Bu fiyattan hisseye bulaşan varsa helal olsun. Sağlam yürek ister. 1.44 Milyar Dolar oldu. Migros, Şok ve Carrefoursa toplamı...

Bakalım daha kaç taban yapacak. Ben en az 10 taban diyorum. Çok canlar yakacak gibi bu kağıt...

Diğer bir açıdan da bu kağıt bir efsane. Bu efsaneyi yaratan kişiye de saygı duyuyorum, cidden imkansıza yakın bir şey başarmış oldu. Borsada bir daha bu şekilde değerinden kopuk, bu kadar yükseklere uçmuş bir kağıt daha olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu anlamda tarihe geçecek bu hisse bence...
    Defter değeri 3 (ÜÇ) Lira olan kağıdın 500 Liralarda işi ne? 10 değil 20 taban yese bile değerine yaklaşamaz. Kumarhanede bile
    para kazanma ihtimaliniz bundan yüz kat fazla...
    F/K oranı 300 olan şirketin karı etkilense ne olur etkilenmese ne olur? Borsada F/K oranı 3-5 olan taş gibi büyük şirketler var. PKENT 10-15 Liraya inmeden hepsi hayal, hikaye. Tuvalet kağıdı bile bundan daha iyi bir yatırım...
    Bu hissenin desteği 5 Lirada. Piyasa değeri 5 Lira hissenin. En az 20 taban yemesi lazım. O zaman bile pahalı kalır...
    Destek 5 Lirada. Oraya kadar hepsi hikaye. Defter değerinin 75 katında işlem gören bir hisse için en az 30 taban yemesi lazım. Gelene gidene verecekler. 800-350 Lira arası sattıkları mal zaten şirketin defter değerine eşit. 5 liraya kadar ne satsalar hepsi kar...
    330 Lira daha düşerse defter değerine ancak gelecek...

5 Liradan alıcıyım...

Bu hisseye bu hareketi yaptırana saygı duyuyorum. İmkansızı başarmış...
    Ellerindeki malın maliyeti 5 Lira. Hangi seviyeden satarlarsa satsınlar günde 300-500Bin Lira kar ediyorlar. Birileri bu hisseyi bu seviyeden alacak kadar açgözlü ise sonucuna da katlanmalı...
    James Webb Uzay Teleskopu ile bile görülemeyecek kadar uzak bir galaksiden bu hisse...
    10 Liraya inerse alırım. O zamana kadar çok çok uzak bir galaksideki parıldayan yıldız olacak...
    Bu hisse sahibine günde 3-5 milyon kazandırıyor bence. Hissenin maliyeti sıfır, gelen gidene vere vere indirirler. Arada kazanacakları paranın haddi hesabı yok. 3-5 Liraya indikten sonra da 3-5 yıl süründürür, geri alırlar milletten. Oradan sonra film yeni heveslilerle tekrar başlar...
    Burada anlaşılacak bir şey yok. Doğan görünümlü Şahin'i Rolls Royce fiyatına satıyorlar. Defter değerinin 80 katı şu anda. 600 Milyon Dolar'a Dünyada 50 ülkede tatil köyleri olan Club Med alınır neredeyse. 5 Liraya kadar ne satsalar kar...

7 taban da yapabilir, 17 taban da yapabilir. Dünya arka arkaya en çok taban yapma potansiyeli var bu hissede...

İşlemlerin %5'i gerçek olsa günde 3-5 Milyon liralık çöpü altın fiyatına satıyorlar demek...
    Ben de gerçekten merak ediyorum bunu. Buna müşteri olabilmek için hayal aleminde yaşıyor olmak lazım. 2 kıytırık tatil köyüne sahip bir şirket defter değerinin 50 katından işlem görüyor. Borsa değeri bugünkü kapanıştan 430.000.000 Dolar. Tanesi 215 Milyon Dolar ki 10-15 gün önce tanesi 500 Milyon Dolar idi...

Şirketin defter değeri 9.000.000 Dolar. Oraya inene kadar gelene geçene verseler kazanacakları para ile bunun gibi 20-30 tatil köyü kurarlar. Bu fiyatlardan alana hayırlı olsun. Las Vegas'da gözü kapalı kumar oynasalar bile kazanma şansları daha yüksek...

Atalarımız "Kendi düşen ağlamaz" demişler....
    Borsada Olsa Bulsa/Acaba Macabanın yeri yok...

Ben 800 Lira iken de bu yorumları yapıyordum. Burada herkes kendi kararını verir. Ayrıca benim yazılarımda hiçbir şekilde al ya da sat diye bir şey yok. Ben defter değerine yorum yapıyorum. Yazdıklarımda tek bir hata, yanlış yok. Bu yüzden yazdığınızın da zerre anlamı yok...

Ben 12 Şubat'da aşağıdakini yazdığımda 800-850 Lira idi, şimdi 255 Lira. Yazdıklarım o zaman da doğru idi şimdi de doğru...
    Defter değeri 122 Milyon Lira şirketin. Yani sadece 5 Lira. 210 Lira daha düşerse o zaman defter değerine gelecek. Şirket bundan 2-3 yıl önce 3 Lira imiş borsada. Bu hisse hakkında ne yazılsa hikaye çünkü fiyat gerçeklerle alakasız bir fiyat...
    Bu hissede trend veya teknik yok. Kumar masası...

Defter değeri 5 Lira. 2 tane kıytırık tatil köyü. Altın bulmadıkları sürece bu değişmez...
    İlk 12 Şubat'da yazdım. Sonra 8 Nisan'da aşağıdakini ekledim. Defter değeri 5 Lira olan hissede şirket sahibi ne satarsa satsın kar. Bugün 140M Liralık işlem olmuş. %20'si gerçek olsa 28M Lira bedava para tahtacı için. Defter değeri 100M Lira sonuçta şirketin...

Borsanın tarihinde böyle büyük bir kazanç yok. Böyle bir şeyi başkası gelecek yüzyıl içinde yapamaz, beceremez...
    Piyasa değeri 5 Lira olan şirket 850 Liraya çıkıp, 150 Liraya düştü. SPK böyle işlemlere nasıl göz yumuyor anlamak imkansız...
    Bende tabii ki tek hisse bile yok. Ben defter değerini yazıyorum. 850 Lira iken ilk yazdım. Bu hisse ne petrol hissesi ne de turizm hissesi. Bu hisse patron/kumar hissesi. Hissenin defter değeri 5 Lira. Gidip bilançosuna bakın. Doğru değilse yazın...

DD 5 Lira ise benim yazdıklarımda hiçbir yanlış yok...

İsteyen yazdıklarıma aşağıya eklediğim linkten bakabilir. Yanlış bir şey varsa, onu söyleyin, düzelteyim...

https://www.hisse.net/topluluk/showt...49#post5920449
    Ve tekrar o sıralarda paylaştığım grafik...

Son düzenleme : Chetuo; 09-05-2023 saat: 21:56.
    Dil aslandır, yatar eşikte...

5. İnsanlar hayal kurabilir, insanlar şirketin geleceğine inanabilir ama rakamlar asla yalan söylemez...

6. Hasbelkader basit bir tavsiye vereceğim. Yatırım yapacaksanız önce bilanço okumayı öğrenin...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,300
    Hasbelkader basit bir tavsiye vereceğim. Yatırım yapacaksanız önce bilanço okumayı öğrenin...
    Zarar yokki tradeci oldugum için,bizde biliyoruz operasyon yiyen hisseye bulasılmayacagını,bizimki sadece anlık takılmak...Çogu hisseler hep böyle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,300
    Dün çogunu 102 postaladık 97-93 arası yerine koyduk 90 stoploss %50...ytd

Sayfa 448/483 İlkİlk ... 348398438446447448449450458 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız