Sayfa 10/1003 İlkİlk ... 891011122060110510 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 73 - 80 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Halamın oğlu teknik lise mezunu tornacı. Biraz gayret etti kalıp ustası oldu. Şuan İstanbul ve Tekirdağ dan 35-40 bin maaş ailesi için villa ve altına araba veriyorlar.

Murat Kubilay Hoca da dediğime benzer şeyler yazmış. Artık bu gelenden kaçış yok. Çok fazla uzatma imkanı da yok. Uzattığın her gün yekûn daha da büyüyor zira. Bırakınız efendim ne halleri varsa görsünler. Ekonominin gerçeklerine dönülecekse, onlar dönsün, bir hesap kesilecekse onlara kesilsin. Memleketin anasını ağlatacaksın, hesabı yeni gelen ödeyecek, sen de kurtarıcı olacaksın. Ne güzel hikaye olur değil mi?

Bırakınız oy veren her bir birey de 21 yıldır yaptıkları tercihin sonucunu görsün. Hesabı kesmesi gerekene kessin.

3. 1983-85 yıllarında babam buzdolabı almak için bayiye gittiğinde esnaf kefil bul öyle verelim dediler. O yıllarda memura taksitli satış için esnaf kefalet istiyorlardı. İki üç adım sonra o günlerdeyiz.

4.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Abi Meclis elinde değilse işin çok zor. Hele bu ekonomiyle. Bak biz gittik iki ayda ne hale geldi ekonomi diye ortalığı yıkarlar. Muhalefet yerelde de silinir. 20 yıl bir daha başa geçemez. Biz adamları yenip, bir daha başa gelmesin diye uğraşırken adamlar tam tersten atacak kroşeyi. 360 vekil ile seçim kararı alabiliyorlar. 320 küsür zaten ellerinde. CHP içinde 37 belirsiz adam var en az. Erken seçim kararı alırlar net. Olmadı Reis sine i millet der hepsi istifa eder karşı koyabilecek bir vekil bile yok içlerinde.

Yanlış anlaşılmasın sadece şahsi bir öngörü yapıyorum. Durum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. Ama gerçekten şu durumda ben almam hele mecliste gitmişken, ekonominin pimi çekilmişken. 21 yıllık enkazı üzerime almam bende patlayacağı kesin.
    Maalesef sadece ekonomi ayağı ile halledilecek bir durum değil, ... tespit https://twitter.com/tokcem/status/1659461955449499650 ... bu kısırgı döngüyü kırmanın tek yöntemi medyanın çoğunluğunu ele geçirmek ve sabah akşam usulsüzlükleri sert bir dille anlatmak, başka türlü mümkün değil...

KK ilk turda en az 60-40 alsaydı, Mecliste muhalefet tulum çıkarsaydı tamamdı. Derdik ki, o an gelmiş arkadaş, millet bıkmış, görmüş artık. Arkasında devasa bir destek var, sorun yok. Ama yok olmamış daha. Gözü açılacak kadar değmemiş demekki.

Bırakınız öyle bir gıdıklasın, öyle bir sürtsün ki, çoğunluğun gözü açılsın. Yaparsa Reis yapardan, demek ki Reis te yapamıyormuşa gelsin.

6. olay yerinden bildiriyorum...bütün kredi kartlarımda lmitler kiminde %25 kiminde %50 düştü...normalde çalişma prensibi şöyle .. 5 ton prinç aldım misal..fatura tarihinden itibaren bir ay açık hesap verilir..sonrasında kart geçilirdi..4 /5 /6 taksit bankasına göre..5 ton prinç 40 tl den 200 bin tl yapıyor...bu 5 tonu ben 15 gün içinde satıyordum...ama tahsilatınıda bir kısmını bir ay vadeli bir kısmınıda peşin satıyordum...ortalama 15 günde cebime parası giriyordu..1 ay sonunda kartımı geçiyordum ..40 gün sonrasında daha ilk taksini ödüyordum..ama parası cebime girmiş oluyordu...şimdi hemen dün ve bu gün..firmalar hucum etti..abi tahislta geldik diye...bir hafta evvel aldıgım malın kartını bile istediler...iki hafta önce aldıgım malında parası istendi..ve busines kartlarda taksit olayı yok..allahtan bireysellerde taksit devam ediyor ..o yüzden bir kısmını taksitlendirdim..ama ben hazırlıklı oldgum için ödeyebildim.. çogu kişi o fazlalık nakit bollugunda araba prim yapıyr diye 3er beşer araba motor ne varsa aldılar...gayrimenkul vs ..şimdi asıl pandomima kopmaya başlayacak...karar geri çekilse bile limitler tekrar yukselmeyecek..taksitler geri gelmeyecek...yaaa ben battım diyecek borçlar ödenmeyecek kapatacak ...yada işini devam ettirebilmek için almış oldugu şeylerden vazgeçecek... çok egleneceyüüük çoookk...şimdiye kadar hiç bir sag partiye oy vermemiştim...28 mayısta da sandıga gitmeyecektim...pazartesi günü beni vatan haini diye yaftalayan adamların halini görmek için inadına gidecegim ve oyumu rte ye atacagım... kim vata haini imiş görecegiz...

Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Geçen yıl AKP 30 a, MHP 5-6 ya, RTE 40 altına dusmusken sine i millet çekmek ters tepebilirdi. Ama yeni dönemde, yeni yasayacaklarimizla asla tepmeyecek. Millet yalvaracak muhalefete. İşte o vakit yapacaksın gereğini.

Diyorsanız bu şekilde 5 yıl ekonomi gider, ya da acı reçete icilmeden buradan cikilir o vakit ben yanlış düşünüyorum.
    İktidarın reisi cumhurlq birlikte akp ye verilmesi lazım
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    olay yerinden bildiriyorum...bütün kredi kartlarımda lmitler kiminde %25 kiminde %50 düştü...normalde çalişma prensibi şöyle .. 5 ton prinç aldım misal..fatura tarihinden itibaren bir ay açık hesap verilir..sonrasında kart geçilirdi..4 /5 /6 taksit bankasına göre..5 ton prinç 40 tl den 200 bin tl yapıyor...bu 5 tonu ben 15 gün içinde satıyordum...ama tahsilatınıda bir kısmını bir ay vadeli bir kısmınıda peşin satıyordum...ortalama 15 günde cebime parası giriyordu..1 ay sonunda kartımı geçiyordum ..40 gün sonrasında daha ilk taksini ödüyordum..ama parası cebime girmiş oluyordu...şimdi hemen dün ve bu gün..firmalar hucum etti..abi tahislta geldik diye...bir hafta evvel aldıgım malın kartını bile istediler...iki hafta önce aldıgım malında parası istendi..ve busines kartlarda taksit olayı yok..allahtan bireysellerde taksit devam ediyor ..o yüzden bir kısmını taksitlendirdim..ama ben hazırlıklı oldgum için ödeyebildim.. çogu kişi o fazlalık nakit bollugunda araba prim yapıyr diye 3er beşer araba motor ne varsa aldılar...gayrimenkul vs ..şimdi asıl pandomima kopmaya başlayacak...karar geri çekilse bile limitler tekrar yukselmeyecek..taksitler geri gelmeyecek...yaaa ben battım diyecek borçlar ödenmeyecek kapatacak ...yada işini devam ettirebilmek için almış oldugu şeylerden vazgeçecek... çok egleneceyüüük çoookk...şimdiye kadar hiç bir sag partiye oy vermemiştim...28 mayısta da sandıga gitmeyecektim...pazartesi günü beni vatan haini diye yaftalayan adamların halini görmek için inadına gidecegim ve oyumu rte ye atacagım... kim vata haini imiş görecegiz...
    Aynı şeyi anlatıyorum hocam sabahtan beri. Küçük büyük esnafın, üreticinin, özel sektör çalışanın gerçekleri görme vakti geliyor şimdi. İşte bu fırtına götürür adamı. Rahmetli Ecevite memur kalem atmadı, esnaf yazarkasa attı.
    Kendim esnaf değilim elbet ama ailem, çevrem hep esnaf. Hiçbir şey olmasa şu enflasyon ortamında bedavadan az pahalı paraya ulaşıp mal aldılar, çevire çevire kazandılar. Kriz onları vurmadı. Sabit gelirliyi de borçlandırıp harcattılar ki esnaf iş yapsın, üretici mal üretsin, ithalatçı para kazansın.
    Şimdiye kadar giren sabit gelirliye oldu ama yetmedi. Bakalım bundan sonra olacakları izleyelim. Bu ilk raunt idi. Esas maç yeni başlıyor.

Sayfa 10/1003 İlkİlk ... 891011122060110510 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •