Sayfa 309/1003 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon
Arama sonucu : 8022 madde; 2,465 - 2,472 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XX

1. Bankaların elindeki yüksek miktardaki TL ler ile dövizi çekmeye başladılar.
    Kapalıçarşıda ise ellerinde döviz daha fazla ,TL miktarı daha az.Piyasada nakit kalmamış olabilir.
    Küçük hacimli döviz alışı geliyor olmalı.
    Bankalar emmeye devam etsinler fizikileri piyasadan bakalım nasıl bir kopuş olacak o zaman.
    Önce bir sistem kur.
    Sen sadece sistemi denetle yeter.

2. Mert Başaran yorumları: 12:50 den sonrası çok ilginç.

özetle yorumuna katılıyorum:

islamiyette faiz haramdır. ama dünyada şu anda parayı müslümanlar yönetmiyor. hem adamın dolarını müflis tüccar gibi harcayıp hem de dışarı borçlanıp hem de lüks içinde gezip ona lüks makam arabaları korumalara da aynı şekilde tahsis edip, bir de senin dolarına borç faizi vermeyeceğim dersen adama gülerler yabancılar. ya adamın dolarını harcayıp lüks içinde yaşayıp borçlanma, ya da adamın seni zorlamasına öpmesine izin ver.

Türkiye nin hatta dünyanın en zenginlerinden rahmetli Sakıp Sabancı nın makam arabası kendi fabrikasında ürettirdiği Toyota Corolla idi. Korumalarınında makam arabaları benzerdi ve çok az sayıdaydı.

3.  Alıntı Originally Posted by HURKUŞ Yazıyı Oku
    Bankaların elindeki yüksek miktardaki TL ler ile dövizi çekmeye başladılar.
    Kapalıçarşıda ise ellerinde döviz daha fazla ,TL miktarı daha az.Piyasada nakit kalmamış olabilir.
    Küçük hacimli döviz alışı geliyor olmalı.
    Bankalar emmeye devam etsinler fizikiler bakalım nasıl bir kopuş olacak o zaman.
    bu gün tatlı bir telaş var çok ponçik bir şekilde alımları sürekli yukarı yönlü güncelliyorlar.
    kırk gün bir tüccar ve kurt

4.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    bu gün tatlı bir telaş var çok ponçik bir şekilde alımları sürekli yukarı yönlü güncelliyorlar.
    Bence hedef neresiyse oraya kadar yukarı çekip oradan yabancı büyük birkaç baba yatırımcıyı uygun gördükleri bir noktadan sokacaklar.

Belki 30-50-100 milyar$ bile sıcak para girebilir bir anda. Rakamı atıyorum ama büyük bir rakam olursa şaşırmam.

Ben dövizde kademeli olarak "net satıcı" pozisyonuna girerim belli bir değerden sonra.

Birşey bildiğimden veya duyduğumdan demiyorum. Geçmiş dolar grafiklerine bakınca bunu hep yapmışlar. Tekrar yapacaklardır. Neticede aynı kafa. Hızla yukarı çek, panikle aldırt, büyük sıcak parayı sok, dolar şoka girsin, elinde dolar olanları terso, dışarıdan gelen büyük sıcak paraya da kıyak.

Kapalıçarşı ya gidip sorun. Büyük döviz talebi olan var mı? Yok diyeceklerdir. Bankalar ve Finans kuruluşları alıyordur. O sebeple bu teoriyi değerlendiriyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by kastirsef Yazıyı Oku
    Bence hedef neresiyse oraya kadar yukarı çekip oradan yabancı büyük birkaç baba yatırımcıyı uygun gördükleri bir noktadan sokacaklar.

Belki 30-50-100 milyar$ bile sıcak para girebilir bir anda. Rakamı atıyorum ama büyük bir rakam olursa şaşırmam.

Ben dövizde kademeli olarak "net satıcı" pozisyonuna girerim belli bir değerden sonra.

Birşey bildiğimden veya duyduğumdan demiyorum. Geçmiş dolar grafiklerine bakınca bunu hep yapmışlar. Tekrar yapacaklardır. Neticede aynı kafa. Hızla yukarı çek, panikle aldırt, büyük sıcak parayı sok, dolar şoka girsin, elinde dolar olanları terso, dışarıdan gelen büyük sıcak paraya da kıyak.
    İşlemleri yaparak piyasayı yönlendirenler ve onların yakınları banko kupona oynayıp malı götürüyorlar, hiçbir şeyden haberi olmayanlar ise grafiklere bakıp çizgiler çiziyorlar burada destek burada direnç var vs vs

Sat tuşuna ne zaman basılacağını bilmedikten sonra bu hareketlerden para kazanmak zor. İmkansız değil ama rulet oynamak gibi. Şans lazım...

6.  Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    O can o bedende oldukça sözünden dönmeeez
    Reis Yıllar önce "haftaya Gazze'ye ziyaret edecegim" demişti. O ziyaret gerçekleşti mi? Bilmediğimden soruyorum..

7. Geçmişte 10 liradan gaza bir yüklendiler 18 liraya kadar grafiklere destek direnç hepsi paramparça oldu

Hatta 9 lira falandı galiba bir sürü adam bilmiş bilmiş 10 lira olmaz abi ülke batar diye sayıklıyolardı

30 a gelmeden faiz artışı olursa adil degerini nasıl bulacak .ihracatçıya kaç kur lazım su anda ?

Sayfa 309/1003 İlkİlk ... 209259299307308309310311319359409809 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •