Sayfa 661/747 İlkİlk ... 161561611651659660661662663671711 ... SonSon
Arama sonucu : 5974 madde; 5,281 - 5,288 arası.

Konu: MNDRS - Menderes Tekstil

1. Temmuzda asgarinin 11.500 olması gündemde ben böyle bir ülke görmedim. Asgari 11.500 olsa dolar 27 lira olsa da kurtarmaz şirketleri.

2.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    Mehmet Şimşek olayın vehametini anlamış 0 cari açık +turizm geliri Mb rezervlerini toparlamaya çalışcak temmuz asgari ücret zammını da hesaba katarsak temmuz sonu 25-28 arası görünmesi makul gibi , piyasada şuan tl yok Mb altın satışı kredilerin daraltılması sebebi ile kriz olmaz kontrollü yükseltecekler , Menderes 200 milyon üzerinde kur zararı yazacak büyğk ihtimal bu çeyrekte iyi bir zarar açıklayacağız 3. Çeyrekte kurlar oturduğunda 2 çeyreklik kar açıklarız ana faaliyet olan tekstilin Türkiye’de bir geleceği yok yavaş yavaş kapasite azaltımı makina satışı yapılmalı Türkiye’de asgari ücret tekstil sektörü işin oldukça pahalı biz özellikli makineler ile özellikli ürünler üretiyoruz 3-5 sene sonra Mısır Bangladeş vs ürettirmeye başlarlar turizm Menderes’te tekstilin yerini alabilir ferrero (Nutella ) Türkiye’de fındığın %70 tek başkan alıyor adamlar Avustralya’ya fındık ekmişler şirketlerde geleceği okumalı ona göre dümene yön vermeli, tfrs 9 yaparsak zarar açıklamayız şirkete konuyu sordum standart tam karşılamadıklarından yapmadıklarını ilettiler ben öyle düşünmüyorum en azından enerji grubunun Euro borcu ve enerji yekdem geliri ile yapabilirler umarım yaparlar yaparlarsa harika olur
    sn tarık bu çeyrek zarar gelmez tarım alacakları döviz garantili olduğundan diğer gelirler ciddi artacak... tekstilde ise büyük ihtimal stok azaltıp brüt karı patlatacak. asıl kar 3ç olsada bu çeyrek artık kar yazarız..
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

3. bilançoda 800m döviz açığı yazılsada tl bazlı döviz alacaklardan döviz açığı yok gibi bir şey bunu ilk bu bilançoda göreceğiz.. 9 aylıkta zaten kopacak..
    YATIRIM, sonu yanlış giden SPEKÜLASYONDUR. EĞER, zamanında spekülasyondan çıkmazsanız MECBUREN yatırımcı olursunuz.

4. Şu tahsisli kararı bu hafta gelsede önümüze baksak

5.  Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    sn tarık bu çeyrek zarar gelmez tarım alacakları döviz garantili olduğundan diğer gelirler ciddi artacak... tekstilde ise büyük ihtimal stok azaltıp brüt karı patlatacak. asıl kar 3ç olsada bu çeyrek artık kar yazarız..
    zarar tahminim kur 2 ay stabil kaldı sadece haziranda arttı gelirlerdede nisan mayıs marjlar dar olucak sadece haziran fazla olucak

40milyon dolar net açıkolsa 5 tl artış 200milyon kur zararı anlamına geliyor haziranda bukadar satışkarı yapabileceğinidüşünmüyorum
    ama 3 çok çok iyi gelecek

6. Ben 2. Çeyrekte 200 milyon lira zarar bekliyorum. Ama bence bu fiyata olumsuz yansimayacak(4. Ç degerleme kârı ettiginde yansimadigi gibi). Edilen zarar zaten döviz yükseldiği için reel zarar olmayacak.

7.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    zarar tahminim kur 2 ay stabil kaldı sadece haziranda arttı gelirlerdede nisan mayıs marjlar dar olucak sadece haziran fazla olucak

40milyon dolar net açıkolsa 5 tl artış 200milyon kur zararı anlamına geliyor haziranda bukadar satışkarı yapabileceğinidüşünmüyorum
    ama 3 çok çok iyi gelecek
    Ay bitmemiş olasa da 6 aylıkta 100m dan aşağı kar gelmez diye tahmin ediyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by mdal Yazıyı Oku
    Ay bitmemiş olasa da 6 aylıkta 100m dan aşağı kar gelmez diye tahmin ediyorum.
    İnşallah sizin tahmininiz çıkar

Sayfa 661/747 İlkİlk ... 161561611651659660661662663671711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •